Gönderen Konu: EVRENSEL TURAN PLATFORMUNDA "TÜRKİYE" ÇALIŞMASI  (Okunma sayısı 16291 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Kök-Börü

  • Ziyaretçi
Türkçümüsünüz Turancımısınız diye sorulsa bende doğal olarak Turancılık ağır basar.

Bilindiği üzere Türkiyemizde Turancılık hep Türkçülükten sonra geldiği için Evrensel Turan platformunda hakettiği yerini alamamış durumdadır.

17.Yüzyılda Macar Merkezli başlayan Turan İdeali günümüzde Tüm Turan Konfederasyonu ülkelerde gelişmiş iken;Türkiyemizde tam donanımlı bilgiye sahip olunamadığından yada tam anlaşılamadığından ya yanlış,eksik yorumlanmakta   yada arka plana atılmaktadır.

Finlandiyadan Japonyaya kadar olan Turan coğrafyası üzerinde bugüne kadar ihmalkar kalınması doğal olarak bugünden sonrada böyle devam edeceğimizi göstermez.

Bugün Dünya üzerinde birçok Turancı forum var..Bu forumlarla irtibata geçerek Türkiyeyi tanıtabilir;Dünya üzerindeki Turancı teşkilatlarla birebir irtibata geçebiliriz..

Aranızda İngilizcesi çok kuvvetli(Batı Avrupa için)Ve Asya Kıtası için çok kuvvetli Rusçaya sahip;Turancı andalar bu başlık altına ileti eklesin...

Evrensel Turancılıkta Türkiyenin yerini alması için hep beraber çalışalım...

HunTürkte İngilizce ve Rusça forumda açarak Dünyada HunTürküz diyelim!



Başlık altına değerli iletilerinizi bekliyorum.

Çevrimdışı Atçeken Beği

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 227
Sayin Kök-Börü;
Belirtmis oldugunuz gibi Türkcülük bizde,Turanciliktan sonra geliyor ve banada sorulsa sizin aksinize Türkcüyüm derim.Turancilik bizde daha cok Türkcülükle özdeslesmistir ve bizim Türkcülügümüz Turan´i Türk illeri ile sinirlamistir.Bunda Türkcülügün ve Turanciligin ülkemizdeki gelisimide cok önemlidir.Turancilik denildigi zaman cogu Türk´ün aklina sadece Orta Asya ve diger Türk illeri gelir.Bunun sebebi maalesef ki dindir.Müslüman olmayan Turanlilar bizler tarafindan ne yazikki dislanmislardir.Bunda 600 yili askin egemen olan Osmanli kültürü ve bunun sayesinde yerlesen islam inancinin etkisi büyük olmustur.Atsiz Ata Macar kardeslerimize bir siir yazarak tabulari yikmaya calismis ama;basarili olmusmudur orasi bilinmez.Biz özkardeslerimiz olan Orta Asya´dan bile uzaklasmaya calisirken(bunu basiretsiz hükümetlere söylüyorum),diger Turanli kardeslerimizle kaynasmak gercekten zor olacaktir diye düsünüyorum.Ayni dili konustugumuz,ayni dini paylastigimiz(bunu özellikle islamci akpye adlediyorum) Dogu Türkistan´li kardeslerimize sirt cevirip cine yaranmaya calisan hükümetlerimiz bizim yüce Turan ülkümüzü asla anlamayacaklardir.Ben inanmaktayim ki;Türkcülük kaliplari icerisinde cizdigimiz Turan haritasi bir gün gercek olursa diger Turanli kardeslerimizde muhakkak ki bizlere katilacaklardir.En basta büyük Turan´a yani Macar kardeslerimiz,Finli kardeslerimizle beraber ulasmak istiyorsak,ülkemizde kök salan dinciligin kökünü kazimamiz ve bütün milletimizi bilinclendirmemiz lazim.Üzülerek söylüyorum ki,maalesef milletimiz siyaseti hala din capinda düsünüyor.Bunu yendigimiz gün bütün Turanli kardeslerimizle birlik olmamiz isten bile degildilr.

Esenlikler...
Oturup düşündüğümde yetim olmadığımı gördüm! Oğuz Han gibi atası, Dede Korkut gibi muallimi, Köroğlu gibi ağabeyi, Mahtumkulu gibi akıl hocası olan birisi hiç yetim olur mu?
Saparmurat Türkmenbaşı

Kök-Börü

  • Ziyaretçi
Sayın istemi yabgu,


İletinize teşekkürler.Biz evrensel Turancılıkta adım atmak üzere huntürkle beraber Türkiyede  bir ilki başlatıyoruz.

Turan haritasının gerçeğe dönüşmesi için Dünya üzerinde varolan faaliyetlere katılmamız öncelikli.Kaybedilecek vakit yok.

Batı Avrupa Turancıları için ingilizce ve Rusya kuzeyi için Rusçası çok kuvvetli kardeşlerimiz bu başlık altına ileti eklesinler.

Esen Kalın

Çevrimdışı TÜRK-KAN

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2182
  • UÇMAĞA VARDI, TANRI DAĞLARINDA!
 Eski bir Turan forumunda(Macar ve Finlilerin açtığı, yönettiği) yöneticilik yapmış biri olarak düşüncelerimi kısaca açıklayayım.

 Öncelikle ortak dilin İngilizce olması gerekiyor. Çünkü ne Macarlar ne de Finliler Türkçe biliyorlar, ne de biz onların dilini konuşamıyoruz. Kaldı ki biz kendi soydaşlarımız olan Kazakların, Kırgızların, Tatarların dillerini, kültürlerini bile öğrenmeye tenezzül etmiyoruz. Daha onları bile doğru dürüst tanımıyoruz, ondan sonra da vay bunlar ne biçim Türk? diye veryansın ediyoruz.

 Ayrıca Finliler ve Macarların Turancılık anlayışı bizimkinden oldukça farklı temellere dayanıyor. Mesela Finliler, Baltık Halkları olan Litvanyalılar, Letonyalıları (Estonyalılar ztn Finlerle soydaş), Beyaz Rusları hatta Almanya ve Polonya'da yaşayan Prusyalıları bile Turani sayıyorlar. Onun haricinde çerkezler, abhazlar, çeçenler, gürcüler ve diğer Türk olmayan Kafkasyalıları da Turani görmektedirler.  Bu onlarla zıt olduğumuz, ayrıştığımız düşüncelerdir.

 Yani Türkiye'de bizim anladığımız manadaki Turancılık ile onlarınki baya farklıdır. Ancak düşmanlarımız(amerika, avrupa birliği, rusya, yahudiler, kaçak göçmenler vs) ortak olduğundan dolayı anlaşmak kolay olacaktır.

 Eğer böyle bir forum kurulacaksa her türlü yardımı esirgemeyiz. Ancak bu tür bir foruma başlangıç için çok fazla üye alınmamalı, çünkü biz de henüz Turan bilinicini geçtik, doğru düzgün Türklük bilinci olmayan pek çok kişi var. Düşünce yapısı oturmuş kişiler üye edilmelidir.

23 EKİM 2023'DE, ELİM BİR TRAFİK KAZASI SONUCU, UÇMAĞA VARDI.
ŞİMDİ; TANRI DAĞINDA, ATALAR YURDUNDA, ATSIZ ATA MAKAMINDA, BAŞBUĞLAR OTAĞINDA, ERİNÇ İÇERİSİNDE!

Çevrimdışı TÜRK-KAN

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2182
  • UÇMAĞA VARDI, TANRI DAĞLARINDA!
Atsiz Ata Macar kardeslerimize bir siir yazarak tabulari yikmaya calismis ama;basarili olmusmudur orasi bilinmez.B

Halil Kandaşım,

Atsız Ata'nın Macar soydaşlarımıza olan bu ilgisi karşılıksız kalmamıştır. Macaristan'da kurulan fakat Sovyet işgali dolayısıyla 1950 li yıllarda Arjantin'e taşınmak durumunda kalan Turan Cemiyeti yönetimnden olan Baron İmre Von Taht, Atsız Beğ'in çok yakın dostudur. Türkiye'de  kendisini ziyarete gelmiş ve Atsız Beğ'i Turan Cemiyeti Yönetimine  Fahri üye seçilmesini sağlamıştır.
 
kynk: Sakin Öner, Türkçülerin Kaleminden Atsız

TTK

23 EKİM 2023'DE, ELİM BİR TRAFİK KAZASI SONUCU, UÇMAĞA VARDI.
ŞİMDİ; TANRI DAĞINDA, ATALAR YURDUNDA, ATSIZ ATA MAKAMINDA, BAŞBUĞLAR OTAĞINDA, ERİNÇ İÇERİSİNDE!

Kök-Börü

  • Ziyaretçi
Türk-Kan Anda,

Senin de ingilizcen çok kuvvetli..Ne dersin?

Bazı halklarda anlaşamıyoruz dış Turancılarla..Kandaşlara daha net bilgi vermek için linki ekliyorum;

 http://www.hunturk.net/forum/index.php/topic,1973.0.html

Dediğin gibi özellikle ingilizcesi çok kuvvetli ve özellikle kuzey rusya içinde rusçası çok kuvvetli andalara ihtiyacımız var.

Sayıca az  fakat nitelikli kandaşlarımızla beraber bu konuda adım atmaya başlayalım...

Herkese Selam.

Çevrimdışı TÜRK-KAN

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2182
  • UÇMAĞA VARDI, TANRI DAĞLARINDA!
Türk-Kan Anda,

Senin de ingilizcen çok kuvvetli..Ne dersin?

Anda,

Her türlü yardıma hazırım.

TTK

23 EKİM 2023'DE, ELİM BİR TRAFİK KAZASI SONUCU, UÇMAĞA VARDI.
ŞİMDİ; TANRI DAĞINDA, ATALAR YURDUNDA, ATSIZ ATA MAKAMINDA, BAŞBUĞLAR OTAĞINDA, ERİNÇ İÇERİSİNDE!

Çevrimdışı asılbek

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 34
Bildiğiniz gibi özellikle Özbekistan, Kazakistan ve Kirgiyzistan da ki soydaşlarımız daha çok Turan fikrine ve ayırdımına yakınlar. Türkçülüğü kendi içlerinde herkesin Türk olduğu bir Turan düşüncesiyle anlıyorlar. Rusya federasyonu içinde yer alan Türk topluluklarında durum tersinedir oralarda Türk kimliğini kabul ettirme fikri ve düşüncesi Turan ülküsündan öncedir. Uygur Türkleri ise bağımsız bir devlet olarak Türk dünyası içinde yer almak düşüncesinde ve eylemindedir. Ayrıca, genelde Orta Asya Türklüğü, Turan ülküsünü kızıl elma ülküsüyle hemen hemen bir tutar ve bu nedenle hem uzak hedef hem de karşı çıkan, çıkacak devletlerle kanlı savaşlar sonucu kurulacak bir Türk federasyonu şeklinde düşünür.

Çevrimdışı Ay-Ata

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 14
İngilizcem Türkçem kadar iyidir. (TÜRKÇE kadar güzel olamaz hiçbiri!!) ve böyle bir platform oluşturulacaksa yardıma hazırım, TÜRK-KAN kardeşimin görüşleri çok doğrudur. Ancak internet sitesi tasarlamak ya da yapmakla ilgili bilgim yoktur.

Tüm kardeşlerime selamlar
TANRI TÜRK ' Ü KORUSUN !!! HAZARIN EVLATLARI ADİL , HAK SEVER VE ACIMASIZDIRLAR..

Çevrimdışı asılbek

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 34
Kök-Börü ırkdaşım, konu çok ciddi ve ağır olduğu için işin cesaret boyutunda sıkıntılar yaşanacağı belliydi, sizi  ve yöneticileri bu cesaretinizden, ciddiyetinizden dolayı sevinç ve hayranlıkla kutluyorum. Uzak hedflerimizden en önemlisini uzak görüşlülükle gündeme taşıma gayretinizi ve Turan Ülkümüze duyarlılığınızı alkışla tebrikliyorum. Esenlikler dilerim. TTK.