Gönderen Konu: Sakarya'da kürtlere linç girişimi  (Okunma sayısı 5021 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı TÜRK-KAN

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2182
  • UÇMAĞA VARDI, TANRI DAĞLARINDA!
Sakarya'da kürtlere linç girişimi
« : 06 Haziran 2007 »
    Sakarya'da Ahmet Kaya tişörtü giyen iki kişi linç edilmek istendi
     
      Zafer TOKUŞ- Hakan Turhan-Alaattin ONUR / DHA

      ADAPAZARI'nda üzerinde Ahmet Kaya'nın resmi bulunan tişört giyen Diyarbakırlı oldukları öğrenilen Mehmet Alaca ile Senayi İzci, bir grup öfkeli kalabalığın saldırısına uğradı. Alaca kaçarak bir apartmana sığınırken, öfkeli kalabalığın feci şekilde dövdüğü İzci'yi polis linç edilmekten kurtardı. Apartmana saklanan Alaca'yı linç etmek isteyen ve 1.5 saat bölücü örgüt aleyhine sloganlar atan kalabalığı Sakarya Valisi Hüseyin Atak güçlükle ikna etti.

      Adapazarı Karaçam'da yapımı süren duble yol inşaatında çalışan ve Diyarbakırlı oldukları öğrenilen 25-30 yaşlarındaki Mehmet Alaca ile Senayi İzci, saat 20.30 sıralarında Çark Caddesi'nde yürürken tişörtlerinde bulunan Ahmet Kaya resmi nedeniyle, bir grup gençle tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine sayıları bir anda çığ gibi büyüyerek yaklaşık 500 kişiye ulaşan kalabalık, Alaca ve İzci'ye saldırdı. Alaca kaçarak bir apartmana sığınırken İzci ise olay yerine gelen polisin müdahalesine rağmen feci şekilde dövüldü. Kalabalığın linç etmek istediği İzgi, güçlükle polis otomobiline bindirilerek Emniyet Müdürlyüğü'ne götürüldü.
     
     KALABALIK BİNAYI SARDI

      Öfkeli kalabalık daha sonra Mehmet Alaca'nın saklaklığı binanın çevresini sardı. Olay yerine gelen takviye ekipler bina girişinde önlem alarak kalabalığın içeri girmesini engelledi. Polisin tüm çabalarına rağmen dağılmayan kalabalık terör örgütü PKK aleyhine sloganlar attı. Alaca'yı linç etmek isteyen eylemcilerle, polis arasında zaman zaman gerginlik yaşandı. Polis kalabalığı dağıtmak için biber gazı attı.
      VALİ Polisin tüm çabalarına rağmen kalabalığın dağılmaması üzerine Sakarya Valisi Hüseyin Atak, olay yerine gelerek çoğu gençlerden oluşan eylemcileri uyardı. Zaman zaman tekbir getirip, “Vali bunları bize ver'', “Şehitler ölmez vatan bölünmez'' diye sloganlar atan grup hep birlikte İstiklal Marşı'nı okudu. Vali Atak, kalabalığı ikna etmeye çalışırken bu sırada polis Mehmet Alaca'yı gizlice apartmandan çıkartarak Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü. Vali Atak da apartmana saklanan kişinin Emniyet Müdürlüğü'ne götürdüldüğünü belirterek eylemcilerin dağılmalarını istedi. Bunun üzerine öfkeli kalabalık 1.5 saat süren eylemlerine son vererek dağıldı.
     
     PROVOKASYON

      ADAPAZARI'nda dün akşam saatlerinde halkın kalabalık olduğu Çark Caddesi'nde, üzerlerinde Ahmet Kaya'nın resmi bulunan tişört olduğu için saldırıya uğrayan Diyarbakırlı 2 genç linçten son anda kurtulurken, olayı, yanlarına gelen ve kendisini güvenlik görevlisi olarak tanıttıktan sonra bağırıp çevredekileri tahrik eden bir kişinin başlattığı belirlendi. Saldırıya uğrayan gençlerden Mehmet Alaca, “Yanımıza gelen bir kişi kimlik gösterdi. ‘Halkı tahrik ediyorsun önünüzü kapatın’ diye bağırdı. Biz önümüzü kapatmamıza rağmen, çevremiz sarıldı. Olaylar bir anda gelişti'' dedi.

      Duble yol inşaatında çalıştıkları ve Diyarbakırlı oldukları öğrenilen Mehmet Alaca ile Senayi İzci, dün mesaileri bittikten sonra dolaşmak için Adapazarı kent merkezine geldi. Çark Caddesi üzerinde yürüyen ve üzerlerinde Ahmet Kaya resimli tişört bulunan 2 gencin yanına, bir grup genç geldi. Grubun içinde bulunan ve kendisini güvenlik görevlisi olarak tanıtan bir kişi, Alaca ve İzci'den tişörtlerinin önünü kapatmasını istedi. Çıkan tartışmanın büyümesi üzerine bir anda yaklaşık 500 kişi toplanıp iki genci linç etmek istedi. Gençlerden birini polis kaçırırken, diğeri ise koşarak bir apartmanın içine saklandı.


http://www.milliyet.com.tr/2007/06/05/son/sontur02.asp

olaydan fotoğraflar

http://www.milliyet.com.tr/content/galeri/yeni/goster5.asp?id=1&galeriid=1202#galeriStart


Sakaryalı kardeşlerimizi bu sıçanlara anladıkları lisanda cevap verdikleri için tebrik ediyorum. Sevgili Türkiyeli basınımıza gelince; onlar suçluları hemen tespit edip yakalamışlar, bravo onlara da... Suçlular, provokasyoncularmış. Provokasyoncularda kapkaç, tecavüz, teröristlik, fuhuş gibi suçlara bulaşmayan(yani kürt olmayan) Sakaryalı Türk vatandaşları imiş. Ne olacak 2 tane masum doğulu vatandaş, ahmet kaya t-shirt ü giymişler ne var ki bunda?... 2 gün önce Tunceli'de 8 askerimizi şehit edenler eminim bu provokasyoncular dır değil mi  Milliyet paçavrası?

dış güçlerin, akp nin ve kürtlerin çanak yalayıcı olan Türkiyeli basına birşeyi hatırlatmakta fayda var ? Kurtuluş Savaşında işgalcilere methiye düzen Ali Kemalin sonunu biliyorsunuz, ayağınızı denk alın Türk Milletine paçavralarınızda hakaret ve  iftira etmekten vazgeçin. Tarih tekerrürden ibarettir, unutmayın.

TTK








 
23 EKİM 2023'DE, ELİM BİR TRAFİK KAZASI SONUCU, UÇMAĞA VARDI.
ŞİMDİ; TANRI DAĞINDA, ATALAR YURDUNDA, ATSIZ ATA MAKAMINDA, BAŞBUĞLAR OTAĞINDA, ERİNÇ İÇERİSİNDE!

tungatonyukuk

  • Ziyaretçi
Ynt: Sakarya'da kürtlere linç girişimi
« Yanıtla #1 : 11 Haziran 2007 »
İşte böyle tepkiler vermemiz lazım ama her yerde değil yerinde vede zamanında yapmak gerekir.

Çevrimdışı Savaşankurt

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 23
    • İntikam Yemini
Ynt: Sakarya'da kürtlere linç girişimi
« Yanıtla #2 : 11 Haziran 2007 »
Bu ve benzeri eylemler artmalı, tepkiler sadece sloganlar ve mitinglerle sınırlı kalmamalıdır. K.rt çapulcular nasıl şehirlerde huzur bırakmadıysa, nasıl anamız bacımız bu pisliklerin utanmak nedir bilmeyen hayvani bakışlarından rahatsızsa, nasıl her köşe başında kapkaç, uyuşturucu ve fuhuş bunların eliyle ortalığı pisliğe boğuyor ve bizlere hayatı zından ediyorsa, bizlerde onları bakışlarımızla, sözlerimizle ve hareketlerimizle tedirgin etmeli, eylemler yapmalıyız. Mesela otobüs ve minibüslerde arsızca ve yüksek sesle, bilinçli olarak k.rtçe dene o iğrenç dili konuşanlara ben tepki veriyor ve sesimi yükselterek "burası Türkiye, Türkçe konuş!" diyorum. Buna benzer küçük ama giderek büyüyecek bireysel ve toplumsal tepkilerle onları tedirgin etmeliyiz.

Türk Devleti beşiktekinden başlayarak tüm k.rtleri fişlemek ve her adımını takip etmek zorunda. Bizlerde kişisel fişleme sistemizi hayata geçirmeli, yakın çevremizdeki tüm k.rtleri şahsi fişleme sistemimize dahil etmeliyiz. Zamanı gelince bu listeler çok işe yarayacak.

Ayrıca, bu ülkenin ekmeğini yiyip suyunu içen ama ihanetten geri durmayan k.rt sanayicilerin markalarını, k.rt sanatçıları, yazarları, din adamlarını, akademisyenleri ve siyasetçilerin isim listelerini yayınlamalıyız. Bugüne kadar yayınlanan listeleri birleştirilmeli, bu geniş listeler ve yaşadığımız bu köpekçe istilanın vehametini anlatan bildiriler elden ele dolaşmalı. Bunun yanı sıra herkes kişisel çabalarıyla videolar hazırlayıp sanal alemdeki uyanış ve uyarı seslerini daha çok artırmalı, ortak paydadaki her siteye linkler konmalıdır. Görüntü ve sesin insana daha kolay ulaşan ve etki eden gücünden mutlaka faydalanmamız gerekmektedir.

Eğer uykumuza devam eder, sadece kuru sloganlarla yürürsek bir gün çok geç olacak. Ses getirecek ve bu köpekleri paniğe sürükleyecek, dişe dokunur eylem ve icraatlar yapmalıyız. Bu konuda sürekli yeni uyanış ve uyarı eylemleri yapmalı, yeni fikirler üreterek bunları hayata geçirmeliyiz.

Tüm Türkçülere Saygılarımla...



Türk'e tuzak kuran kendi mezarına toprak taşır.
Türk'e tuzak kuran kendi mezarına toprak taşır.

http://intikamyemini.blogcu.com

Çevrimdışı Teoman Yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • ***
  • İleti: 93
Ynt: Sakarya'da kürtlere linç girişimi
« Yanıtla #3 : 11 Haziran 2007 »
som zamanlarda,olan her olaya provokasyon damgasını hemen yapıştırı veriyolar
bunların içsel gerçekleşen olaylar olduklarını örtmeye çabalıyolar
Evet,övünerek söylüyor ve tekrar ediyorum:
Irkçı,Türkçü,Turancıyım...
Ruh ve yürek sağırları anlamazlar ebni..

Çevrimdışı Antepli Bozkurt

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 540
Ynt: Sakarya'da kürtlere linç girişimi
« Yanıtla #4 : 19 Ağustos 2011 »
Cumhuriyet döneminde %6 olan nufusları şimdi%12 lere gelmiştir duyarsız ve sorumsuz hükümetler sayesinde bunların it enigi gibi üremelerine izin verilip Türk nufusu kontrol altına alınarak azaltılmıştır. Batı uşagı Hükümetlerin ihaneti orta vadede Türk ve ülkesini Tehlike içine itmiştir.Tedbirler çok muhakkak fakat halk olarak Türk nufusu çoğaltmak için bireysel olarak gayret göstermek lazım özelllikle köylerdeki Türkler çoğalmak için daha musait şehirlerdeki de en azından bir tane fazla yapmalıdır.