Değerli arkadaşlar konu ile ilgili cahilliğimi bağışlayın. Bu 4650 yılı nereden geliyor? Saatlerden beri arıyorum bir bilgi bulamadım. Ergenekon her ne kadar destan da olsa çok çok önemli bir konu hakkındaki bilgilerin sağlıklı olması gerekir diye düşünüyorum.
Ben bu konuyu biliyorum diyen bir arkadaşımız var ise aydınlatıcı bir cevap yazarsa memnun kalırız. Esenlikler diliyorum.
Sayın Osman Beğ Hocam,
Bir kaç gündür işlerim oldukça yoğun olduğundan size ancak yanıt verebiliyorum. Gecikmeden ötürü kusura bakmayın.
Sorunuz çok yerinde ve bu vesileyle de Türkçü camiaya doğru bilgilerin ulaştırılmasına olanak sağlamaktadır. Bilim ve eğitim insanlarına has araştırmacı ve ilmi şüphecilik (septizm) bu demektir.
Şahsınızda belirginleşen bu üstün vasfın bütün Türkçülerde de gelişmesi hamaset edebiyatı yapmamak ve Türkçülüğü olması gereken ilmi, tarihi ve kültürel dayanaklarıyla sağlamlaştırmak bakımından çok önem taşımaktadır. Bu nedenle size bir teşekkür borcumuz doğmaktadır. Sağ olun, var olun!
Konuya dönersek, bu konuda Uluğ Bilge Atsız Ata'nın öğrencilerinden olan değerli Türkçü büyüğümüz Erk YURTSEVER Beğ'in
12 HAYVANLI TÜRK YILLIĞI adlı çalışması bize konuyla ilgili en sağlam ve doyurucu bilgileri vermektedir. Sayın Erk Beğ'in kişisel olarak sahibi olduğu ve şu sıralarda yayında olmayan
www.tonyukuk.net adlı sanal ağelinde bu bilgiler yer almaktaydı ve ben oradan alarak arşivlemiştim. Çok şükür ki kişisel arşivime almayı akıl etmişim. Şimdi başvurup kullanmaktayız.
Ben Erk Beğ'in çalışmasını bölüm bölüm ekleyerek konuya açıklık getirmeye çalışacağım. Şayet üzerinde bir takım görüşmeler ve fikir alış-verişleri yapmak gerekirse konuya vakıf arkadaşlarla hep birlikte yaparız.
Sağlık ve esenlik dileklerimle...
TTK.