Gönderen Konu: ERGENEKON'DAN ÇIKIŞIMIZ ve YENİGÜN TÜRK BUDUNU'NA KUTLU OLSUN!  (Okunma sayısı 103367 defa)

0 Üye ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Üçoklu Börü Kam

  • Otağ Yöneticisi
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2301
Bir önceki iletinin devamıdır.

Alıntı

TÜRK YILLIĞI'NIN ÇALIŞMASI:

Türk yıllığında 12 yıllık bir süre içerisindeki her bir yıl bir hayvan adı ile anılır. Hayvanlar sırasıyla, SIÇAN, SIĞIR, BARS, TABŞAN, ULU, YILAN, YUNT, KOYUN, BİÇİN, TAĞUK, İT ve TONGUZ'dur.
12 yıllık sürenin birinci hayvanı sıçandır. 12 yıllık sürenin 12nci yılı olan tonguz yılı bittiğinde 12 yıllık yeni bir süre başlar ki bu sürenin de birinci yılı yine sıçan adını alır ve bu böylece sürer gider.
Türkler hayvan adlarıyla andıkları yıllarına sayı vermemişlerdir. Yıllara hem sayı ve hem de ayrıca ad vermek gereksizdir. Ancak sistemin mantıklı görünmesine rağmen, 12 yıl bir küme sayılmalı idi, bundan sonra sayılmalıdır. Bu kümelere de 1., 2.,...., 25., 26. v.b.g. sayılar verilmeli idi, bundan sonra verilmelidir.
Bu hesâba göre farazâ 1974 mîlâdî yılının özel hesaplama isteyen Ocak ve Şubat aylarının dışındaki bir ayının hangi Türk yılına karşılık geldiği şöyle bulunur:
(1974+2637=4611); Demek ki 1974 mîlâdî yılı, 4611inci Türk yılına karşılık gelmektedir.
(4611/12=384,25); Bölme sonucunun yüzdelikli çıkması sebebiyle, 384e 1 eklenir. Demek ki 4611inci Türk yılı, 385inci 12 yıllık kümeye âit bir yıldır.
4611inci Türk yılı, 385inci kümenin kaçıncı yılıdır ve adı nedir?
Bölme sonucunun yüzdelik sayısına bakılır: (384,25-384=0,25)… 0,25= 3üncü Türk yılıdır, adı Pars (Bars) yılıdır.
Yıl nasıl söylenmeli, nasıl yazılmalıdır?
385. PARS veyâ 4611. PARS olarak söylenmeli ve yazılmalıdır.
Yılın sayısını ve adını bulan yüzdelikler nelerdir? Hangi yüzdelik hangi yıl adına karşılık gelir?
0,08= 1. yıl= Sıçan; 0,17= 2. yıl= Sığır;  0,25= 3. yıl= Pars;    0,33= 4. yıl= Tabşan; 0,42= 5. yıl= Ulu;  0,50= 6. yıl= Yılan;
0,58= 7. yıl= Yunt;  0,67= 8. yıl= Koyun; 0,75= 9. yıl= Biçin; 0,83= 10. yıl= Tağuk; 0,92= 11. yıl = İt; 0,00= 12. yıl= Tonguz…
Çinliler, Türk’lerin yapmadıkları ya da yaptıkları hâlde bizlerce bilinmeyen bu kümelendirme işlemini, sözlü târîhlerine âit süreyi içine alan zamân dilimi için de yapmışlardır. 12 yılın oluşturduğu zamânı bir küme saymışlar, beş kümeyi de (yâni 60 yılı da) bir araya getirmek sûretiyle bir bağ meydana getirmişlerdir.
Çinliler kümeleme işine, iddiâlarına göre sözlü târîhlerinin başlangıcı olan M.Ö. ki 2637 yılından i’tibâren başlamışlardır.
Başka bir deyim ile Türk yıllığı, Çinli’lerce M.Ö.ki 2637 yılından başlatılarak, 12 yılı bir küme, 5 kümesi bir bağ yapılarak günümüze kadar kullanılmıştır.



Devamı bir sonraki iletidedir.
Türk Soyunun Gizli Gücüne İNAN ve GÜVEN!

Çevrimdışı Üçoklu Börü Kam

  • Otağ Yöneticisi
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2301
Bir önceki iletinin devamıdır.

Alıntı

TÜRK AYLARI'NIN ADLARI:

Türk Ayları sırası ile Birinçay, İkinçay, Üçünçay, Dörtünçay, Beşinçay, Altınçay, Yedinçay, Sekizinçay, Dokuzunçay, Onunçay, Onbirinçay, Onikinçay ve anılan yıl içine giren bir 13üncü ay var ise Onüçünçay diye adlandırılmalıdır. Bugüne kadar bulunmuş olan Türk Abaçalı yazılı taşların üzerlerinde "Birinçay" ve "Onüçünçay" adlı aylara rastlanmamıştır. Bilindiği gibi bu aylar kış aylarıdır. Muhtemelen bu aylarda, atalarımızın târîhe geçecek ehemmîyette bir faalîyet göstermeleri, belki de iklim şartlarının elverişsizlikleri sebebiyle mümkün olamamıştır.
Orkun yazıtlarından Köl Tigin bengü taşının kuzeydoğu yüzünün birinci dizisi şöyle başlamaktadır: “Köl Tigin Koyun yılının onyedisinde uçtu.”
Buradan anlaşılan şudur ki, yeni bir Türk yılının başladığı ay içindeki bir olayın târîhlendirilmesi için “--- yılının, birinci ayının, (meselâ) sekizinde” yerine “--- yılının sekizinde” demek de mümkündür. Yukarıdaki ifâdenin Yoluğ (Yolluğ) Tigin’in keskisinden çıkmış olması, bu şeklin de münâkaşasız kullanılabilirliğinin kanıtıdır.
Uygur Abaçası ile yazılmış, Uygur Vesîkaları'nda da "Birinçay" ve "Onüçünçay" adlı aylar yoktur. Bunlardan "Birinçay" yerine Farsça’dan geçmiş olabilecek "Ârâm", 13 aylı yılların 13üncü ayının adı için de muhtemelen Soğdça’dan alınmış olduğunu sandığımız "Çakşabut" kelimeleri vardır. Ancak kanaatimizce Türk takviminin tanzîminde bu tür keleçilerin kullanılmaları doğru bir tercîh değildir.



Devamı bir sonraki iletidedir.
Türk Soyunun Gizli Gücüne İNAN ve GÜVEN!

Çevrimdışı Üçoklu Börü Kam

  • Otağ Yöneticisi
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2301
Bir önceki iletinin devamıdır.

Alıntı

TÜRK GÜNLERİ'NiN ADLARI:
Türk’lerde ve Türk yıllığında günlerin adları yoktur. Günler, bir, iki, üç, ..........., yirmidokuz (aslı dokuzotuz), otuz veyâ birinde, ikisinde, üçünde, .........,  yirmidokuzunda (aslı dokuzotuzunda), otuzunda diye sıralanırlar.



Devamı bir sonraki iletidedir.
Türk Soyunun Gizli Gücüne İNAN ve GÜVEN!

Çevrimdışı Üçoklu Börü Kam

  • Otağ Yöneticisi
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2301
Bir önceki iletinin devamıdır.

Alıntı

TÜRK GÜNLERİ'NİN ÇAĞLARI:
Türk'lerin bir günü çağ adıyla 12'ye böldükleri bilinmektedir. Zaten çağ, Türkçe ya da yarı Türkçe konuşan topluluklarda zaman, süre, vakit, devir, süreç, saat anlamlarına karşılıktır. Çingizli'ler bugün bile kol veyâ duvar saatine çağ demektedirler. Bizim "kilovat saat" dediğimiz elektrik ölçüsü, Çingizlice'de "kilovat çağ"dır.
Türk'lerin günü böldükleri 12 çağın bâzıları bugün de kullanılmaktadır. Zannımız odur ki bu çağların 4'ü günün gece süresinin, 8'i ise gündüz süresinin çağlarını bildirmektedir.  Ancak bu çağlara âit adlar bugün unutulmuş, kullanılanların ardındaki çağ sözcüğü de yerini Arab'ın vakt sözüne bırakmıştır. (Bk.: 2nci teklif)

Asya'nın Merkezi, Tıba Eli'nin başkenti Kızıl'ın ve Uluğ Kem Irmağı'nın güney yakasındadır.



Devamı bir sonraki iletidedir.
Türk Soyunun Gizli Gücüne İNAN ve GÜVEN!

Çevrimdışı Üçoklu Börü Kam

  • Otağ Yöneticisi
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2301
Bir önceki iletinin devamıdır.

Alıntı

AÇIKLAMALAR, TEKLİFLER:

* Türk takviminin başlama târîhinin tesbîti hesapları, Kızıl kentinin koordinatlarında, Güneş’in batış zamânına (yerel saat) göre yapılmıştır. Kızıl, 51º.42´.45 K. ; 94º.24´.26 D. koordinatlarındadır. 

1inci teklif: Tıba Özerk Cumhuriyeti’nin başkent’i Kızıl'ın, Tıba Türkleri’nce Asya kıt'asının merkezi olduğuna inanılmaktadır. Tıba’lıların bu inançlarına    hayranlık ve saygı duyuyor, Kızıl’ın, Türk takvimini kullanan topluluklarca bu takvimin başlama yeri olarak kabûl edilmesini teklîf ediyoruz.

2nci teklif: Türk'lerin günü böldükleri çağlar (saatler) için günümüzde kullandığımız saat ölçüsüne göre teklîfimiz şöyledir:
Saat:
02:00 vakti için Uykortası çağı  1
04:00 vakti için Tan çağı  *
06:00 vakti için Kün çağı  *
08:00 vakti için Mün çağı  2
10:00 vakti için Kuşluk çağı  *
12:00 vakti için Öğle çağı  *
14:00 vakti için Birindi (Bir indi) çağı 3
16:00 vakti için İkindi (İki indi) çağı  *
18:00 vakti için Künbatımı çağı  *
20:00 vakti için Sağım çağı 4
22:00 vakti için Yatsı (Yatası) çağ  *
24:00 vakti için Tünortası çağı 5
 
Bunlardan ardında * uyarısı bulunan 7 çağ, günümüzde değişik adlarla ve artlarına 'vakti' sözcüğünü alarak kullanılmaktadırlar. Bizim eklediklerimiz ise şunlardır:
1- Uykortası çağı: Uyku ortası, uykunun en derin olduğu çağ;
2- Mün çağı: Çorba çağı;
3- Birindi çağı: İkindi'den yakıştırma. Güneş'in üst yücelim noktasından batı yönüne 30º kadar indiği çağ;
4- Sağım çağı: Sağmalların sağım ve bakım çağı,
5- Tünortası çağı: Gece yarısına denk düşen çağ.



Yukarıdaki bilgiler ışığında Türk takviminin D.Ö.ki (İsa'nın doğumundan/Milattan önce) 2637nci mîlâdî yıl olduğu kesinlik kazanmaktadır.

Buna göre; Türk yılı : 2637 + 2013 = 4650 olarak hesaplanmaktadır.

Alıntılayarak Türk Milletinin yararına sunduğumuz, yukarıdaki, bu bilgilerin sahibi Türkçü büyüğümüz Sayın Erk YURTSEVER Beğ'e en içten saygı ve sevgilerimizi iletir, Kök Tenğri'den kendisine sağlıklı uzun ömürler vermesini dileyerek, ellerinden öperiz.

Sağolsunlar, varolsunlar!!!

TTK.
Türk Soyunun Gizli Gücüne İNAN ve GÜVEN!

Çevrimdışı YALNIZKURTKARAGÜLLE

  • GÖKBÖRÜ SİNOP
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1345
  • Mekanı Uçmağda!
Gökbörüler olarak bu tür muğlak bilgilerle ilgili son tarihi araştırmalar ışığında ortak bir karara varabilmeliyiz ve birileri Gökbörüleri kaynak olarak gösterebilmeli. Takip eden değil takip edilen olabilmeliyiz diye düşünüyorum.

Çok haklısın Ağabey, siz büyüklerimiz sayesinde hakkı veriliyor. Başta Genel Başkanım olmak üzere hepinize teşekkür ederim.



TTK.
10 EYLÜL 2022'DE UÇMAĞA VARDI..!
TANRI DAĞINDA...
ATSIZ ATA OTAĞINDA, ULU ATALAR HUZURUNDA DİZ VURMAKTA!


Dört yanım soru, Tanrı'm
Hepsi en zoru Tanrı'm
Soruların zorundan
Soyumu koru Tanrı'm

Sen Tanrı değil misin, adını yargılatma
Sana Tanrı deyince, dinimi sorgulatma
Ya adam et bunları, ya beraber yaşatma
Kanı bozuk olanlar "Türk'üm" diyemesinler
Ve Türk'ün dik başını yere eğemesinler.

Çevrimdışı o.öcal

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 556
  • TANRI DAĞINDA, UÇMAĞA VARDI...
Doyurucu bir bilgi paylaşımıydı Sayın Başkanım. Tüm Türkçülerin okuması dileğimle Teşekkürlerimi sunuyorum. Ayhan başkanım size de ayrıca teşekkürler. Esenlikler Diliyorum.

UÇMAĞA VARDI..!
TANRI DAĞINDA...
ATSIZ ATA OTAĞINDA, ULU ATALAR HUZURUNDA DİZ VURMAKTA!

Çevrimdışı KÜR ŞAD 2023

  • Türkçü-Turancı
  • ***
  • İleti: 104
Bu güzel bilgileri, parça parça paylaşmak yerine, word belgesi benzeri bir bütünlükte dosya paylaşımı ya da e yayın kısmında paylaşsak nasıl olur? :prbay
TÜRK'E KEFEN BİÇENİN ÖLÜMÜ KORKUNÇ OLUR!

Çevrimdışı Üçoklu Börü Kam

  • Otağ Yöneticisi
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2301
Bu güzel bilgileri, parça parça paylaşmak yerine, word belgesi benzeri bir bütünlükte dosya paylaşımı ya da e yayın kısmında paylaşsak nasıl olur?

Çok uzun yazıların okunmadığını, yılların deneyimiyle, biliyorum. Ayrıca her bir iletinin içeriği arama motorlarında ayrı ayrı çıktığından milletin bu bilgilere ulaşma seçeneği de artmış olmaktadır. İşte bu nedenlerden ötürü parça parça eklenmiştir.

TTK.
Türk Soyunun Gizli Gücüne İNAN ve GÜVEN!

Çevrimdışı KÜR ŞAD 2023

  • Türkçü-Turancı
  • ***
  • İleti: 104
Bu güzel bilgileri, parça parça paylaşmak yerine, word belgesi benzeri bir bütünlükte dosya paylaşımı ya da e yayın kısmında paylaşsak nasıl olur?

Çok uzun yazıların okunmadığını, yılların deneyimiyle, biliyorum. Ayrıca her bir iletinin içeriği arama motorlarında ayrı ayrı çıktığından milletin bu bilgilere ulaşma seçeneği de artmış olmaktadır. İşte bu nedenlerden ötürü parça parça eklenmiştir.

TTK.
Eyvallah. Arşivliyorum o zaman bu haliyle. Saygılar
TÜRK'E KEFEN BİÇENİN ÖLÜMÜ KORKUNÇ OLUR!