GENEL KONULAR OTAĞI > Duyurular

Şiir Yarışması Duyurusu

(1/5) > >>

Atsız Gök-Börü:
     Bütün Genç Türkçülere Esen Olsun !

      Bu ay içerisinde çıkmasını pilanladığımız Gökbörü Dergisinin , bu ve bundan sonraki sayılarında bir gelenek haline getirmeyi düşündüğümüz , şiir, öykü ve makale yarışmaları düzenlenecektir.Bu ilk sayı için " şiir" yarışmasını uygun gördük. En beğenilen , en etkileyici şiir çıkacak dergimizin ilk sayısında yayınlanma şerefine nail olacaktır.

        Ayrıca her ayın birincisine , üzerine Türk Bayrağı işlenmiş bulunan " KALPAK" ve bu sayının ilk olması özelliğini taşıdığından dolayı , Sayın Genel Başkan'ımız İbrahim Özmen Başkan'ımızın özel hediyesi olarak " ATSIZ KÜLLİYATI " ve " BİR SENELİK GÖKBÖRÜ DERGİSİNE ABONELİK" kazanacaktır.

        Bu ilk sayı için konu sınırlaması getirmiyor sadece " şiirimsi " olmamasına dikkat edilmesini istiyorum. Serbest şiir yazılsa bile bu bir düzen içinde olsun. Koçaklama, semai , güzelleme, taşlama vb. her konudan şiir yazabilirsiniz. Halk şiirleri gönderildiğinde duraklama ve hece ölçüsüne dikkat edilecektir ama en önemlisi duygu ve düşüncenin anlatımı.

        Şiirimsileri bu yarışmada dikkate almayacağım , ileride belki şiirimsiler içinde bir yarışma düzenleriz ama bu sayıda değil. "Şiirimsi" derken aşağıda ki köprüden ne kast ettiğimi anlarsınız..

       https://www.hunturk.net/forum/yeni-donem-turk-edebiyati-icin-turkculere-oneri-siirimsiler-3923.html


       Şiirleri göndereceğiniz adrese İsim , soyisim yaşadığı yer ve yaş yazılacaktır. Hadi bakalım genç Türkçüler , maharetinizi gösterin.. Hepinizi sevgi ile selamlarım !

      Şiirlerinizi göndereceğiniz e-posta adresi ;

           [email protected]

Üçoklu Börü Kam:
Yavuz Kardeşim,
Madem böyle güzel bir yarışma düzenlediniz, sembolik de olsa, bir ödül koysaydınız hem daha özendirici olurdu ve hem de siz başarıyı ödüllendirmiş olurdunuz.

Bu yarışmada birinci gelen Gökbörüye: Bir yıl dergi aboneliği hediye edelim.
İlaveten ben de, şahsım adına, birinci gelecek Gökbörü'ye Atsız Beğ'in Külliyatını hediye etmeyi vaat ediyorum.

Haydi bakalım değerli Gökbörüler, şimdi sıra sizlerde.

TTK.

Atsız Gök-Börü:
    Aslında Başkan'ım onuda düşünmüştüm. Ama çeşitli bir fikir gelmeyince , yazmadım. Siz bir çeşit getirdiniz , bizde o zaman bu her sayıda yapılacak yarışma geleneğine şöyle bir ödül geleneği getirelim. Bu ilk yarışmada birinci gelen Gökbörü'ye , bu hediyeler sizin imzanızla , sizin özel hediyeniz olsun.

     Başkan'ım eğer sizcede uygunsa , dergimizin her ay birincisine , üzerinde Dernek ongunumuzun bulunacağı yada Türk bayrağı olacak bir "KALPAK" hediye etmekte bu yarışmamızın geleneği olsun..

   

AĞASAR:

--- Alıntı ---Bütün Genç Türkçülere Esen Olsun !
--- Alıntı sonu ---

Diyerek başlayan bu yarışmaya sadece Genç Türkçüler mi katılabiliyor...

Atsız Gök-Börü:
  Esen olsun ..

     Esasında , Genç Türkçülere yönelik olarak düşünmüştük ama " ilk yarışma olmak nedeniyle" bir yandan yaş sınırlaması olmasın diyede düşünüyorum. Çünkü gelen şiirler arasında " yaşı büyük " Türkçüleinde şiirleri var. O başlığıda değiştiryim , yaş sınırlaması ve şiir sınırlaması yok. 10 tane de şiir gelmesin ama :) Şiir okumaktan büyük keyif alıyorum ama bu şiirleri noktalama işaretinden , Türkçesine , şiir içinde kullandığı sanata  , kafiyesinden , hece sayısına kadar didik didik inceliyorum.Kusursuz olanları seçip , belirlediğim kurul tarafından elemeye tabi tutalacak. Sonra yarışmanın galibi belli olur.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git