Gönderen Konu: TÜRK'ler ve İslâm  (Okunma sayısı 3569 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ATİLLA-TORUNU

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 133
  • тєηgяi_кυят || α∂šız ||
TÜRK'ler ve İslâm
« : 14 Şubat 2008 »
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=Cw3kC88lOgs" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=Cw3kC88lOgs</a>

Emevilerin Horasan valisi Ubeydullah bin Ziyad, 674 yılında ilk kez Ceyhun nehrini geçerek Maveraünnehir'in önemli Türk şehirlerinden Buhara'yı kuşattı. Buhara'da birçok Türk kılıçtan geçirildi. Buhara'nın Türk melikesi Kabaç Hatun, ağır bir vergi karşılığında Ubeydullah Bin Ziyad ile anlaşma yaptı. Bu anlaşma sonucu olarak Ubeydullah Bin Ziyad, iki bin Türk gencini asker olarak ordusuna aldı.Müslüman Araplar, Horasan valisi Kuteybe Bin Müslim zamanında bütün Maveraünnehir'i ve Batı Türkistan'ı ele geçirdiler. Baykent, Buhara, Semerkant ve Kaşgar gibi önemli Türk şehireri Araplar tarafından yağmalandı ve birçok Türk kılıçtan geçirildi. Kuteybe'nin ölümünden sonra Araplar Orta Asya'da tutunamadılar. Göktürklerin yeniden güçlendikleri dönemde Göktürk Hakanı Kültigin bu toprakları daha sonra geri aldı.Orta Asya'da Göktürk hakanlığının sona ermesinden sonra, Batı Türkistan'da Türgiş hakimiyeti, Doğu Türkistan ve Baykal Gölü civarında Uygur hakimiyeti yaşanmaya başladı. Bu devirde Batı Türkistan'da hüküm süren Türgiş hakanlığı ile Arap İslam devleti arasında büyük mücadeleler yaşandı.Türgiş Kağanı Su-lu Kağan, Arapların elindeki bazı Türk şehirlerini geri aldı. Ancak Su-lu kağan'ın ölümünden sonra ortaya çıkan otorite boşluğu, Batı Türkistan'ın Araplar tarafından ele geçirilmesini kolaylaştırdı. Bu dönemde Batı Türkistan'daki şehirlerde oturan birçok Türk kitlesi ve göçebeliğe devam eden Türk boyları İslam'a girmeleri için zorlandı. Büyük çoğunluğunun İslamiyete geçmemesi sebebiyle KILIÇTAN geçirildi.Türklerin İslamiyetle tanışmaları ve İslamiyete geçmeleri birçok kesimin dediği gibi kolaylıkla değil, ZORLA ve KANLA olmuştur. Emeviler döneminde birçok Türk boyu İslamiyete geçmedikleri için Müslüman Emevi orduları tarafından kılıçtan geçirilmiştir. Birçok Türk, İslam ordularına zorla alınmıştır.

Not:Türk-Arap İlişkileri' başlığı altında viki pedia da.


Daha önce verildiyse özür dilerim yönetici Urugdaş'larım...Kendimce Arattım ve böyle bir başlık bulamadım...Videoda her şey anlatılmış...Videoyu yapan Urugdaş'ımdan Tanrı Razı olsun...Bize anlatılmayan gerçekler....Esenlikler.TTK.

ilteris8

  • Ziyaretçi
Ynt: TÜRK'ler ve İslâm
« Yanıtla #1 : 15 Şubat 2008 »
ATİLLA-TORUNU ırktaşım;

Bu,daha önce paylaşılmamıştı. Paylaşımınız için teşekkür ederiz. Arap-Türk ilişkileri tarih kitaplarında doğru olarak anlatılmamaktadır. Her Türk, kendi tarihini doğru öğrenmelidir. Güzel paylaşım.

Esen kalınız.

TTK!

ilteris9

  • Ziyaretçi
Ynt: TÜRK'ler ve İslâm
« Yanıtla #2 : 15 Şubat 2008 »
Bu konu hakkında daha önce otağda yazılar paylaşılmıştı. Dileyen onlara bakabilir.