Gönderen Konu: PKK'nın kabusu olacak!  (Okunma sayısı 3068 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566
PKK'nın kabusu olacak!
« : 15 Temmuz 2012 »
PKK'nın kabusu olacak!
'Uludere olayı' ders oldu! Türkiye, ABD'den 2 yıllığına 'insanlı' istihbarat uçağı 'King Air 350'yi kiraladı. Marifetleri saymakla bitmeyen uçak, izlediği görüntüyü 'aynı anda' Ankara'ya ulaştırıyor ve gökyüzünde 'dinleme' yapabiliyor...

 
Uludere'de yaşanan acı olayın tekrar etmemesi için önemli adımlar atılıyor.
Bölgede teröristlerle sade vatandaşı birbirinden ayırmaya yardımcı olacak istihbarat faaliyetleri güçlendiriliyor.
Bu kapsamda ABD'den kiralanan 5 adet King Air 350 tipi "insanlı" istihbarat uçağından ilki Türkiye'ye teslim edildi.
Peki Heron'lar varken, ANKA'lar yoldayken, İncirlik'te konuşlandırılmış ABD'nin Predator'larından destek sağlanırken King Air'e neden ihtiyaç duyuldu? Bu uçakların diğerlerinden farkı ne?
 
'ANLIK İSTİHBARAT'
Heron'larla ilgili sorunlar bitmek bilmiyor. Türkiye, İsrail'in kontrolündeki bu uçaklardan istediği verimi alamıyor. Arızalanan uçaklar zamanında onarılıp gönderilmiyor.
İki ülke arasındaki gerilim ve en alt düzeye indirilen askeri işbirliği de dikkate alındığında Heron'ların takviye edilmesi ihtiyacı kaçınılmaz görünüyor.
İşte bu yüzden Türkiye yeni arayışa girdi. ABD'den Predator desteği istendi. Ancak onların kontrolü de ABD'nin elinde. Üsleri İncirlik ama bilgiler gerçek zamanlı ulaşmıyor. Yani "anlık istihbarat" mümkün olamıyor. ANKA'lara gelince... Türkiye'nin ilk yerli istihbarat uçağı olacak. Ama faaliyete geçmesi 2 yılı bulacak. İşte bu 2 yıllık sürede elimizdeki Heron'ları ABD'den kiraladığımız King Air uçakları ile takviye edeceğiz. Gelelim kiralanan uçağın Heron ve Predator'lardan farkına...
Avantajlardan en önemlisi "sinyal istihbaratı" yapabilme özelliği. King Air 350'nin MC-12 tipi, sinyal istihbarat (SIGINT) sistemi kullanarak, bulunduğu bölgedeki tüm elektronik haberleşmeleri; her türlü telefon ve telsiz konuşmalarını dinleyebiliyor.
Bu özellik MİT'i de cezp etmiş durumda. Zaten MİT için ayrıca özel bir uçak kiralanması planlanıyor. Ankara'daki Genelkurmay Elektronik Sistemleri'ni devralan MİT, dinleme konusunda büyük bir güce sahip olmuştu.
Gelecek uçakların MİT'in "sinyal istihbaratı" konusundaki gücünü artırmaya ciddi katkı sunması bekleniyor.
 
HIZLI OPERASYON
King Air uçağının "hızlı operasyon"a katkı sağlayacak bir başka özelliği var. "Real time" istihbarat akışı.
Bir başka deyişle, alınan görüntü ve ses istihbaratının anında Ankara'ya ulaştırılması. Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri, Emekli Kurmay Albay Ümit Yalım anlatıyor:  King Air uçakları ile "real time" istihbarat akışı sağlanacak. Yani gerçek zamanlı akış. İzlenen bölgeden alınan görüntüler aynı anda hem Batman'daki yer istasyonuna, hem de Ankara'ya ulaştırılacak. Böylece karar vericilerin hızlı hareket etmeleri sağlanacak. Yani uçaktaki pilot ne görüyorsa, Ankara'daki karar mercileri de aynı anda o görüntüye ulaşabilecek.  Heron'larda sadece uçağın kalktığı Batman'daki istasyona anlık bilgi gönderiliyor, Ankara'ya oradan aktarma yapılıyordu.  Çift motorlu bu uçaklar 7-8 saat uçuş yapabiliyor. Yani günde 3 uçakla 24 saat, gece-gündüz izleme ve dinleme mümkün.  King Air uçakları Heron ve Predator'lara göre çok daha geniş bir alanı izleyebiliyor.  Teröristlerin yapmış olduğu telefon ve telsiz görüşmelerini "elektronik karıştırma" uygulayarak engelleyebiliyor.
 
IRAK'TA GÖREV YAPTI
Türkiye'nin elinde artık Predatorlar'dan daha fazla ekipman taşıyan, daha geniş görüş alanına ve operasyon kabiliyetine sahip bir uçak var. ABD Kara ve Deniz Kuvvetleri'nde de bulunan King Air 350; cephe gözleme ve taarruz görevlerinde tercih ediliyor. Bu uçağın Irak operasyonunda da kullanıldığı bildiriliyor. Yani King Air'ler bölgeye yabancı değil!...
 
SİLAHIN MARKASINI GÖRÜYOR
Acil" koduyla göreve başlayan "King Air 350", yaklaşık 10 km. yüksekliğe kadar çıkabiliyor. "İnsanlı" uçak, teröristlerin elindeki silahın markasına kadar "odaklanma" özelliği taşıyor
 
 
ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566
Ynt: PKK'nın kabusu olacak!
« Yanıtla #1 : 15 Temmuz 2012 »
 Ben kendi adima bu ucaklari pkk yi dikizlemek icin degil askeri izlemek icin kiraladiklarini düsünüyorum . Zaten kendi ifadelerine göre sivil vatandasla pkk yi birbirinden ayirmak icin bu külfetin 70 milyon dolarcigin altina yatmislar . Sivil kürt ile ,pkk li kürtü birbirinden ayirma gafletine düsen hain ,terörle mücadelede basarili olabilirmi ? Olsaydi 30 senede etkisini göstermis olmasi gerekmezmiydi ?  Olmadigina göre her kürtün terörist oldugunu kabul etmek zorundayiz . Mitin bu ucaklara ilgisi konusuna gelecek olursak , dogal olarak asker düsmani iktidarin porno istihbaratcisi mit kurumu ,Oslo görüsmelerinde sayin teröristler Kandile götürecegimiz mektuplari lütfen kisa yazin diye yalvarmiyorlarmiydi ? Bu ucaklar sayesinde askeri operasyon bilgilerini pkk ya iletip . Sayin teröristler yalvaririm elinizi ayaginizi cabuk tutun Türk ordusu sizi imha etmeye geliyor demiyeceginden nasil emin olacagiz ? Mitin bu ucaklara ilgisi ,askeri istihbarat GES komutanliginin Mite baglanmasi gibi faktörler ordumuzun ihanet kusatmasi altinda oldugunu gösteriyor . En azindan böyle düsünüyorum .
ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.

Çevrimdışı Antepli Bozkurt

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 540
Ynt: PKK'nın kabusu olacak!
« Yanıtla #2 : 19 Temmuz 2012 »
Daha öncede bir çok kere heronlar termal kameralar falanlar filanlarla Milleti oyaladılar Milli servet heronlar sayesinde israil gibi sinsi ve açık düşmana gitti, hatta bir ara gündem bile oldu heronlar istikbaratı önce israile gönderiyor ordan israil teröristleri uyarıyor daha sonra ise bizim birimler bilgileniyor diye. Diyarabakır havaalanından kalkan savaş uçaklarının anında teröristler tarafından bilindigini buna göre pozisyon aldıklarını bir çok kere çeşitli kanallardan duymuşuzdur işin özü 3,5 günde temizlenecek dağlara 30 yıldır erişemiyoruz Bağımsız oldugumuzu iddaa edenlerin yüzüne çarpmak lazım bu rezilliği!! şehit gariban çocukları hayatlarının baharında solup gidiyor yüreklerinde bu sızıyı acıyı tam anlamıyla hissetselerdi dağı taşı yerle bir ederlerdi biterdi bu iş! Yumrugunu kaldırıp hain yürekleri ürkütecek makamda olanlar çaresiz bir şekilde ağlıyor şehit cenazesinde. abd çakalından izin almaya devam ettikleri sürece daha çok masum fidanların kanı akmaya devam edecektir.
 

Çevrimdışı Bozok

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 34
Ynt: PKK'nın kabusu olacak!
« Yanıtla #3 : 20 Temmuz 2012 »
Ben kendi adima bu ucaklari pkk yi dikizlemek icin degil askeri izlemek icin kiraladiklarini düsünüyorum .
Benim düşüncem de motun yabgu'nun ki gibidir. İktidardakilerin derdi eşkiya sürüsüyle değil Türk Ordusuyladır. Zaten abd nin istediği ve akp ye uygulattığı politikada TSK yı etkisizleştirme doğrultusundadır. TSK etkisizleşsin ki abd nin petrol bölgelerindeki projelerini uygulama yönünde ciddi bir engelden kurtulmuş olsun.
NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE!