Gönderen Konu: Başbakana Soru Önergesi  (Okunma sayısı 2145 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Cenghis Khan

  • Ziyaretçi
Başbakana Soru Önergesi
« : 14 Ocak 2008 »
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI'NA
 
Aşağıdaki sorularımın, Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak yanıtlanması isteğimi bilgilerinize sunarım.
Saygılarımla.                                                                                 11 Ocak 2008
 
 
Süleyman Yağız
DSP İstanbul Milletvekili
 
 
1-                 Başkaları hakkında dava açmayı kendiniz için doğal bir hak olarak görmenize, üstelik de bugüne kadarki başbakanlar arasında en çok dava açan başbakan olmanıza karşın, başkalarının sizin hakkınızda dava açmasına neden kızıyorsunuz?
 
2-                 Partinizin bir grup toplantısında davalarla ilgili kızgınlığınızı dile getirirken, gerekçe olarak, "Ben bu ülkenin Başbakanıyım" demeye neden gereksinim duyuyorsunuz?
 
3-                 Başbakan olmanız, hakkınızda dava açılmasına bir engel oluşturmakta mıdır? Başka bir ifadeyle başbakanlar imtiyazlı mıdırlar ki, hakkınızda dava açılmasını yadırgıyorsunuz?
 
4-                 Başbakan olduğunuzdan bu yana kaç kişi hakkında ceza ve tazminat davası açtırdınız?
 
5-                 Bu davaların kaçını kazandınız, kaçını kaybettiniz?
 
6-                 Lehinize sonuçlanan tazminat davalarından -parasal değer olarak- ne kadar kazandınız?
 
7-                 Tazminat davalarından elde ettiğiniz kazançlarınızı Mehmetçik Vakfı, Diyanet Vakfı veya Alevi vakıf ve dernekleri gibi kuruluşlara bağışlamayı düşünüyor musunuz?
 
8-                 Bundan sonra da eleştirilerinden hoşlanmadığınız gazeteci veya başka kişiler hakkında dava açmaya ve sizin hakkınızda dava açanlara kızmaya devam edecek misiniz?