Gönderen Konu: KCK'da yeni dalga: 30 ilde 112 gözaltı  (Okunma sayısı 2116 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Türkistan Ordusu

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 339
Alıntı

30 ilde gerçekleştirilen KCK operasyonu kapsamında sendika genel merkezleri ile sendikacıların evlerinde arama yapıldı. 112 kişi gözaltına alındı. 8 Mart öncesinde kadın sendikacıların gözaltına alınması dikkat çekti.

Güncelleme: 12:16 TSİ 13 Şubat. 2012 Pazartesi


Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Bilal Bayraktar tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, PKK'nın şehir yapılanması olduğu iddia edilen KCK'ya yönelik operasyonlarda 30 ilde 112 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Operasyonda Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK),  Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES)  ve Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Emekçileri Sendikası (TÜMBELSEN)  Genel Merkezleri ile sendikacıların evlerinde arama yapıldığı bildirildi. Ankara’da şu ana kadar 18 kişi gözaltına alındı ve bunlardan 15’i kadın.

SAVCI'NIN SON TALİMATI
Operasyonların talimatını özel yetkili savcı Sadrettin Sarıkaya'nın verdiği öğrenildi. Sarıkaya, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve 4 MİT'çiyi ifadeye çağırmış, üstlerine bilgi vermediği gerekçesiyle soruşturma dosyası elinden alınmıştı.


KADIN SEKRETERLERİ GÖZALTINDA
Tüm Bel-Sen Genel Örgütlenme Sekreteri Satı Burunucu Çalı, KCK'ya yönelik operasyon kapsamında KESK Kadın Sekreteri, SES Kadın Sekreteri, SES eski kadın sekreteri , Tüm Bel-Sen Kadın Sekreteri ve Eğitim-Sen 1 No'lu Şube Üyesi hakkında gözaltı kararı bulunduğunu söyleyerek, bu kişilerin ev ve iş yerlerinde polisin arama yaptığını bildirdi.

İSTANBUL’DA 16 GÖZALTI
İstanbul’un çeşitli ilçelerinde düzenlenen operasyonlarda 16 kişi gözaltına alındı.

Yakalanan kişilerin, banka ATM'leri ve araçların yakılması, ses bombalı saldırı ve izinsiz yürüyüş düzenleme olaylarına karıştıkları öne sürüldü.

İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, bugün sabah saatlerinde İzmir’de de eş zamanlı operasyon başlatıldı. Operasyonda, 10 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltındaki şüpheliler, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.

VAN BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI GÖZALTINDA
Van ve Hakkâri’de KCK’ya yönelik düzenlenen operasyonda, aralarında BDP’li Van Belediye Başkan Yardımcısı Gülbahar Orhan’ın da bulunduğu 11 şüpheli gözaltına alındı.

Dün gece saatlerde yapılan operasyonlarda Van ve Hakkâri’de birçok adrese eş zamanlı baskın düzenledi. Van’da BDP’li Belediye Başkanı Gülbahar Orhan’ın da aralarında bulunduğu 5, Hakkâri’de ise 6 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınanların sorguları sürüyor.

Batman Valiliği ise, KCK içerisinde faaliyet gösterdiklerini belirtilen 24 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

DİHA MUHABİRİ GÖZALTINDA
Diyarbakır'da KCK operasyonu kapsamında 1'i Dicle Haber Ajansı (DİHA) muhabiri 9 kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, operasyonlar, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda gerçekleştirildi.

BİLGİSAYARLARA EL KONDU
İstanbul merkezli yürütülen KCK soruşturması kapsamında, sabah saatlerinde Şanlıurfa ve Suruç’ta 3 adrese baskın düzenlendi. 3 şüpheliyi de gözaltına alındı. Terörle Mücadele Şubesi’ne getirilen ve işlemleri yapılan 3 şüphelinin, İstanbul’a gönderileceği kaydedildi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, KCK’ya yönelik birçok adrese sabahın erken saatlerinde baskın yaptı. Operasyonda 10 kişi gözaltına alınırken, yapılanmaya ilişkin kayıtların bulunduğu ileri sürülen bilgisayar hard disklerine de el kondu.

Adana'da da 13 kişi gözaltına alındı.

MERSİN'DE DE SENDİKACILAR ALINDI
Mersin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı’nın yürüttüğü soruşturma nedeniyle 15 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Yapılan baskınlarda KESK Kadın Sekreteri Canan Çalağan, KESK Eski Kadın Sekreteri Songül Mörsümbül, SES Merkez Kadın Sekreteri Serdiye Yorgun, TÜM-Bel-Sen Merkez Kadın Sekreteri Güler Elveren gözaltına alındı. 4 kişi, sorgulanmak üzere Mersin Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

http://www.ntvmsnbc.com/id/25321572/


Bunların işleri güçleri yok, Stalinist paralel devlet kurmuşlar.
Hepsini içeri tıkmadan bitmeyecek gibi...

Sendikacıları görünce listede, aklıma komik bir anı geldi :)

"Naziler komünistleri götürdüklerinde sustum. Çünkü ben komünist değildim.
Sendikacıları götürdüklerinde sustum. Ben sendikacı da değildim.
Sosyalistleri içeri aldıklarında sesimi çıkarmadım. Ben sosyalist değildim.
Yahudileri tutukladıklarında sustum. Çünkü ben yahudi değildim.
Beni götürdüklerinde, geride artık karşı çıkabilecek kimse kalmamıştı."



Güzel tabii olanlar :)
İleri! İleri! Türkistan erleri!
Senin için ölürüz Türkistan illeri...

(Türkistan Lejyonu'nun anısına atfendir).