Gönderen Konu: Genelkurmay'dan ABD'ye cevap  (Okunma sayısı 2108 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566
Genelkurmay'dan ABD'ye cevap
« : 28 Şubat 2008 »
Genelkurmay'dan ABD'ye cevap
   28 Şubat 2008  A.A


Dünya harekatın süresini konuşuyor
Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt,TSK'nın Kuzey Irak'a yaptığı kara harekatına ilişkin olarak, 'Kısa süre izafi bir kavramdır. Bazen bir gün bazen bir sene olabilir' dedi.

Orgeneral Büyükanıt, İspanya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Felix Sanz Roldan'ın Genelkurmay Başkanlığı karargahına gerçekleştirdiği ziyaret sırasında, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt, bir gazetecinin, bu sabah basına kapalı olarak görüştüğü ABD Savunma Bakanı Robert Gates'in “Türkiye'nin Irak'ın kuzeyinde sürdürdüğü harekatın kısa sürmesi gerektiği” yönünde dün yaptığı açıklamayı hatırlatması üzerine şunları söyledi: “Kısa süre izafi bir kavram, bazen bir gün, bazen bir senedir. Biz 24 senedir terörle mücadele ediyoruz. Onun için bizim terörle mücadelemiz devam edecek. ABD de terörle mücadele ediyor. Afganistan'da kaç yıldan beri. Aynısını kendisine anlattım, anlayışla karşıladılar. dedi.

ABD'li Bakan Gates, dün Türkiye'ye gelmeden önce yaptığı açıklamada, "Türklerin bu operasyonu mümkün olduğunca kısa sürede yapması ve sonra ayrılması çok önemli. Irak'ın egemenliğine önem vermeliler" demişti.
 
Operasyonun süratle bitirilmesini isteyen Bakan Gates, "süratle"den kastının "aylar" değil, "bir ya da iki hafta" olduğunu ifade etmişti.


             
ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.