Gönderen Konu: KOSOVA'DAN GÜZEL HABERLER...  (Okunma sayısı 3342 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Kök-Börü

  • Ziyaretçi
KOSOVA'DAN GÜZEL HABERLER...
« : 01 Ağustos 2007 »
Mankurtlaşan hükümetlerin hiçbir zaman yardım elini uzatmadığı Türk Diyarı Kosova'dan güzel haberler var;

Kendi yağları ile kavrulan Kosova Türkleri


Buyrun.........


***Türkçe, Kimlik Belgeleri ve Formlarda Yer Alacak ***
 
Kosova Meclisi sıralı oturumunda bugün (31 Temmuz 2007) KDTP Genel Başkanı ve Milletvekili Mahir Yağcılar’ın sunmuş olduğu “kimlik belgeleri ve formları belediye resmi dillerinde de basılacaktır” önergesinin 46 oyla kabul edilmesiyle yasayla kimlik belgeleri ve formların belediye resmi dillerinde de yani Arnavutça ve Sırpça yanı sıra Türkçe ve Boşnakça da olması imkanı yaratıldı.


Kosova Meclisi sıralı oturumunda diğerleri arsında gündemin 5. maddesinde Kimlik Belgeleri Yasa Tasarısı’nın ikinci okunuşu gerçekleşti.KDTP Genel Başkanı ve Milletvekili Mahir Yağcılar’ın sunmuş olduğu önergeyle  dillerle ilgili yasaya ait bu maddeye “kimlik belgeleri ve formları belediye resmi dillerinde de basılacaktır” cümlesinin eklenmesi bugünkü Meclis oturumunda 46 oyla kabul edildi.



Yoğun çalışmalar neticesinde Kosova Demokratik Türk Partisi Genel Başkanı ve Milletvekili Mahir Yağcılar’ın sunmuş olduğu önergeyle Kimlik Belgeleri’nde Türkçe yazı ve ibarelere de yer verilecek.



Kosova Demokratik Türk Partisi’nin Kimlik Belgeleri Yasası’na ait itirazda bulunduğu madde, “Kimlik belgeleri ve formlarının Kosova resmi dillerinde basılmasını öngörürken, KDTP Genel Başkanı ve Milletvekili Mahir Yağcılar’ın sunmuş olduğu önergeyle  dillerle ilgili yasaya ait bu maddeye “kimlik belgeleri ve formları belediye resmi dillerinde de basılacaktır” cümlesinin eklenmesi bugünkü Meclis oturumunda 46 oyla kabul edildi.



Böylece, Kosova Meclisi’nde bugün kabul edilen önergeyle kimlik belgeleri ve formlar belediye resmi dillerinde de basılacak yani Arnavutça ve Sırpça yanı sıra Türkçe ve Boşnakça da olacaktır.
 

Kaynak: kosovahaber.com

tungatonyukuk

  • Ziyaretçi
Ynt: KOSOVA'DAN GÜZEL HABERLER...
« Yanıtla #1 : 01 Ağustos 2007 »
Gerçekten güzel vede sevindirici bir haber.

TTK.

Çevrimdışı Akıncı Beyi

  • Yasakli
  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 44
Ynt: KOSOVA'DAN GÜZEL HABERLER...
« Yanıtla #2 : 02 Ağustos 2007 »
Adeta unuttturulmaya çalışılan Türk ili Kosova ile ilgili verdiğiniz değerli bilgiler için çok teşekkürler.

Kosova haber sitesini de devamlı izleyeceğim...