Gönderen Konu: 2011 Genel Seçimleri  (Okunma sayısı 5065 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tungatonyukuk

  • Ziyaretçi
2011 Genel Seçimleri
« : 13 Haziran 2011 »



Ve Seçim sonrası ilk atraksiyonlar;

Alıntı
TÜSİAD: Meclis'ten yeni anayasa bekliyoruz

TÜSİAD, yeni dönemde TBMM'den yeni bir anayasa, AB üyeliği sürecinin güçlendirilmesi ve makroekonomik istikrarın güçlendirilmesi ile sürdürülebilir büyümenin güvence altına alınmasını beklediklerini belirtti.
   

İSTANBUL - AK Parti'nin yüzde 50'ye yakın oy alarak üçüncü kez iktidara gelmesi sonrasında iş dünyası temsilcilerinden açıklamalar geldi.

Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği'nden (TÜSİAD) yapılan yazılı açıklamada, "Yeni parlamentonun Türkiye’deki demokratik standartları yükseltme ve refah seviyesini artırma yolunda her türlü çabayı sarf edeceğine dair umudumuzu vurgulamak isteriz" denildi. Dün gerçekleştirilen milletvekili genel seçimlerinde, resmi olmayan sonuçlara göre, AKP oyların yüzde 49.9'unu, CHP yüzde 25.9'unu, MHP yüzde 13'ünü ve bağımsızlar yüzde 6.6'sını elde ederken, buna göre milletvekili dağılımları sırasıyla 326, 135, 53 ve 36 oldu.

TÜSİAD, önümüzdeki dönemde iş dünyasının hükümetten ekonomik beklentilerini; makroekonomik istikrarın güçlendirilmesi, sürdürülebilir büyümenin güvence altına alınması amacıyla, uyumlu para-maliye politikalarıyla finansal istikrarın ve fiyat istikrarının korunması, güçlendirilmesi, verimlilik tabanlı, sürdürülebilir büyüme için mikro reformların hayata geçirilmesi, istihdam kapasitesinin güçlendirilmesi ile işsizliğin azaltılması olarak sıraladı.



Açıklamada, "Yeni dönemden beklentimiz; yeni anayasayı geniş katılım ve uzlaşma ile tamamlamış, AB üyeliğine yakınlaşmış, ekonomik istikrarı güvence altına alarak istihdam kapasitesini artırmış ve işsizliği azaltmış bir Türkiye’dir" denildi.

TOBB: TARİHİ GÖREVLER DÜŞÜYOR
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğu da yaptığı yazılı açıklamada, yeni dönemde TBMM'ye, toplumun yeni anayasa talebinin karşılanması ve 2023 hedeflerine ulaşabilmek için ekonominin ihtiyaç duyduğu reformların hayata geçirilmesi gibi tarihi görevler düştüğünü söyledi.

Hisarcıklıoğlu, Avrupa ve Ortadoğu’da ciddi siyasi ve ekonomik sorunların yaşandığı bir ortamda, iktisadi konumunu güçlendiren bir Türkiye'nin bölgede önemli bir istikrar unsuru olacağını da kaydetti.

SABANCI: HEPİMİZ İÇİN HAYIRLI OLSUN
Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, demokrasi adına başarılı bir seçimin geride bırakıldığını belirterek, "Sonucun hepimiz için hayırlı olmasını dilerim" dedi.

Meclis'e giren partilerin el ele vererek birlik, beraberlik içinde yapılması gereken çalışmaları hayata geçirmelerini arzu ettiklerini belirten Sabancı, "Ülkemizin enerjisini, geleceğe dönük daha iyi bir Türkiye'yi gerçekleştirmek için kullanmalıyız" şeklinde görüş belirtti.

tungatonyukuk

  • Ziyaretçi
Ynt: 2011 Genel Seçimleri
« Yanıtla #1 : 13 Haziran 2011 »
Devam;

Alıntı
Sanatçı vekil Sırrı Süreyya Önder halka seslendi

BDP'nin desteklediği bağımsız adaylardan Sırrı Süreyya Önder, resmi olmayan sonuçlara göre milletvekili seçilmesinin ardından BDP İl binası önünde toplanan yüzlerce kişiye seslendi.



Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) üyesi yüzlerce kişi, bağımsız adayların milletvekili seçilmesini kutladı.

BDP'nin Tarlabaşı'ndaki il binası önünde toplanan kalabalık, sloganlar atarak bağımsız adayların başarısını kutladı. Milletvekili seçilen Sırrı Süreyya Önder de parti binası önündeki kalabalığa seslendi.

KİMSENİN ANASINI AĞLATMAYACAĞIZ
Önder, "Devrimciler böyle bir dayanışma gösterince halk her kesimden buna onay verdi, kalbini açtı. Bunun kıymetini bilmekte bizim boynumuzun borcudur. Biz 'barış istiyoruz' dedik. Biz 'özgürlüklerimizi yedirtmeyiz, kimsenin özgürlüğünü kimseye yedirtmeyiz, bunu istiyoruz' dedik. Biz dedik ki 'evlatlarımızı sizin bu kirli savaşınızla öldürtmeyiz, öldürtmeyeceğiz.' Ne Türk'ün anası, ne Kürt'ün anası, hiç kimsenin anasını ağlatmayacağız dedik" diye konuştu.

tungatonyukuk

  • Ziyaretçi
Ynt: 2011 Genel Seçimleri
« Yanıtla #2 : 13 Haziran 2011 »
Devam;

Alıntı
21,5 yıl hapis yattı, ömür boyu hapsi isteniyor, milletvekili oldu

BDP'nin desteklediği bağımsız adaylar arasında Van'dan milletvekili seçilen KCK davasından ömür boyu hapis istemiyle 2 yıldır tutuklu yargılanan Kemal Aktaş'ın, daha önce PKK davasından 21.5 yıl hapis yattığı ortaya çıktı.

Bu seçimde BDP destekli 6 KCK davası sanığı tutuklu aday milletvekili olurken, Mardin'den Erol Dora'nın seçilmesi ilk kez Süryani bir vatandaş Meclis'e girmiş oldu.



ÖMÜR BOYU HAPİS İSTEMİYLE TUTUKLU YARGILANIYOR
BDP'nin desteklediği bağımsız milletvekili adayları arasında en dikkat çeken isimlerden biri Van'dan seçilen Kemal Aktaş oldu. Halen KCK ana davasından ömür boyu hapis istemiyle tutuklu yargılanan Aktaş, Van'dan 65 bin 335 oy ile milletvekili seçilerek Meclis'e girme hakkını elde etti. 1958 yılında Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde doğan Aktaş, 1980 yılında tutuklandı. PKK ana davasından idam cezasına çarptırılan Aktaş, Diyarbakır, Eskişehir, Aydın ve Konya cezaevlerinde toplam 21.5 yıl hapis yattı. 2001 yılının sonlarında cezasını tamamlayan Kemal Aktaş cezaevinden çıktı. DEHAP ve DTP'de çeşitli görevler alan Kemal Aktaş, 14 Nisan 2009 tarihinde KCK soruşturmaları kapsamında tutuklandı. KCK ana davasında örgüt yöneticiliğinden yargılanan Kemal Aktaş'ın ömür boyu hapis istemiyle yargılaması sürüyor.

KCK DAVASINDAN TUTUKLU 6 SANIK VEKİL OLDU
Endüstri Meslek Lisesi mezunu olan Kemal Aktaş'ın yanı sıra, BDP'nin 12 Haziran seçimlerinde bağımsız olarak desteklediği ve halen ceza evlerinde bulunan 5 KCK davası sanığı daha milletvekili seçildi.

KCK'nın Diyarbakır'daki ana davasından tutuklu bulunan Mehmet Hatip Dicle, 77 bin 37 oy ile Diyarbakır'dan, Selma Irmak 46 bin 275 oy ile Şırnak' tan, İbrahim Ayhan 75 bin 58 oy ile Şanlıurfa'dan, KCK Mardin davasından Gülser Yıldırım 53 bin 891 oy ile Mardin'den, Faysal Sarıyıldız ise 39 bin 351 oy ile Şırnak'tan milletvekili seçildi.

Böylelikle BDP'nin KCK davasından tutuklu olarak yargılanırken bağımsız aday gösterdiği 6 kişi de milletvekili seçilmiş oldu.

İLK KEZ BİR SÜRYANİ MİLLETVEKİLİ OLDU
BDP'nin Mardin'den desteklediği Avukat Erol Dora da 52 bin 364 oy ile Meclis'e girmeyi garantiledi. Süryani kökenli olan Dora, böylece Türkiye Cumhuriyeti tarihinde seçilen ilk Süryani milletvekili oldu.

Siirt ise, Gülten Kışanak'ın seçilmesi ile Siirt ilk kez bir kadın vekili meclise gönderirken, Hatip Dicle ve Leyla Zana, 1994 yılında kovuldukları meclisin yolunu 17 yıl aradan sonra yeniden tuttu. 22 Temmuz 2007 genel seçimlerinde toplam 22 milletvekili ile temsil edilen DTP'nin 8 kadın vekili bulunurken, devamı olan BDP bu dönem TBMM'de 11 kadın vekille temsil edilecek.

BDP TUNCELİ'DE OY VE VEKİL KAYBETTİ
BDP'nin desteklediği toplam 36 aday milletvekili seçilirken, BDP Tunceli'de hem oy kaybetti, hem de milletvekilini CHP'ye kaptırdı. Tunceli'de iddialı olan sanatçı Ferhat Tunç seçilemeyince, CHP adayları Kamer Genç ve Hüseyin Aygün Meclis'e girme hakkı kazandı.

Tunceli'de hayal kırıklığı yaşayan BDP, Diyarbakır'da 4 olan milletvekili sayısını 6'ya, Mardin'de 2 olan vekil sayısını 3'e, Şırnak'ta 2 olan vekil sayısını 3'e, Hakkari'de 1 olan vekil sayısını 3'e, Şanlıurfa'da 1 olan vekil sayısını 2'ye, Van'da 2 olan vekil sayısını 4'e ve İstanbul'da 2 olan vekil sayısını 3'e çıkardı.

Siirt, Batman, Bitlis, Muş ve Iğdır'da mevcut milletvekili sayısını koruyan BDP bağımsızlarla Kars, Ağrı, Bingöl, Adana ve Mersin'den ilk kez milletvekili çıkardı

Çevrimdışı Cebe Noyan

  • Her Şey Türk İçin, Türk'e Göre!
  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 319
  • Türk Irkı Sağ Olsun!
Ynt: 2011 Genel Seçimleri
« Yanıtla #3 : 13 Haziran 2011 »
MHP 53 Milletvekili, Bağımsızlar 36!!!
İyi uykular Türkiye!
Ümmetinizin bittiği yerde, Türk'ün Kudreti başlar.


"Niye kaçıyoruz? Çok diye niye korkuyoruz? Azız diye niye kendimizi hor görelim? 'Hücum edelim' dedim. Hücum ettik...Savaştık. Bizdeni iki ucu,
yarısı kadar fazla idi. Tanrı lûtfettiği için, çok diye korkmadık, savaştık. Tarduş şadına kadar kovalayıp dağıttık."
(Bilge Tonyukuk - 2. Taş, Batı Yüzü - 3-4-5-6)

Çevrimdışı Atsız Gök-Börü

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 236
  • Tek Dağ Başı Mezar Oluncaya Kadar !
Ynt: 2011 Genel Seçimleri
« Yanıtla #4 : 13 Haziran 2011 »
      Hayır Umut yanlış söylüyorsun...

      Türkiye'nin uyuduğu falan yok ! AKP'nin bu seçimde bu kadar oy olması , kürtlerin bu kadar milletveki çıkartmasında suç Türk'te değil. Niye böyle olduğu konusunda pek çok neden sıralanabilir. Hepside geçerli nedenlerdir ama en büyük nedeni ;
 
       Türk'ün dinamiği olan Türkçüler vazifesini yapamamış demektir.

       Derhal bu konuda karar alınıp , çözümü bulunması ve harekete geçilmesi gereklidir.

        TTK !
GAYRI RAHATTA BULDUM CANIMA "İLK HARAMI "!

tungatonyukuk

  • Ziyaretçi
Ynt: 2011 Genel Seçimleri
« Yanıtla #5 : 13 Haziran 2011 »
Milliyetçi oylar bölünecek diye bas bağır bağırdık ama 120 bin Hepar,315 Bin'de BBP'ye oy çıkmış.Bu oylar MHP'ye verilse idi belkide Ümit Özdağ  ve bunun gibi farklı illerde vekiller meclise girecekti,neyse olan oldu artık.

Önümüzde çetin günler bizi bekliyor,Bu Ülkenin yüzde 50'si Akp,Yüzde 25'i 'De CHP dedi.Bu sonuçtan çıkardığım sonuç Ülkemizde kiracı konumuna düştüğümüzün resmidir.

Devlet BAHÇELİ'nin derhal istifa etmesi gerekmektedir bence.

Çevrimdışı BOZDAĞ

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 17
Ynt: 2011 Genel Seçimleri
« Yanıtla #6 : 14 Haziran 2011 »
      Hayır Umut yanlış söylüyorsun...

      Türkiye'nin uyuduğu falan yok ! AKP'nin bu seçimde bu kadar oy olması , kürtlerin bu kadar milletveki çıkartmasında suç Türk'te değil. Niye böyle olduğu konusunda pek çok neden sıralanabilir. Hepside geçerli nedenlerdir ama en büyük nedeni ;
 
       Türk'ün dinamiği olan Türkçüler vazifesini yapamamış demektir.

       Derhal bu konuda karar alınıp , çözümü bulunması ve harekete geçilmesi gereklidir.

        TTK !


Sayın Atsız Gökbörü bey yıllardır bende bunu savunuyorum ama .........
Efendiler !
“Eğer bu Millet , Bu memleket parçalanacak olursa genel şerefsizliğin enkazı altında şunun bunun şahsi şerefi de parça parça olur.
Biz O GeneL Şerefi kurtarabilmek için harekete geçen Millete Ruhumuzla katıldık. Katılmamıza mani olabilecek Şahsi Rütbeleri , Mevkileri de Genel Şerefi kurtarmaya yönelik bir gaye uğrunda feda ettik …

Çevrimdışı TARDU KAĞAN

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 541
Ynt: 2011 Genel Seçimleri
« Yanıtla #7 : 14 Haziran 2011 »
Başına kuş pisleyince,şans oyunu oynayan toplumun,ağzına pisleyeni seçmesi gayet normal geldi bana.Üstüne üstlük;birde çıkıp,ideolojiler son bulmuştur diyorlar...O zaman bdp nin oyları nasıl oluyorda artıyor?Bu ülkede tescilli 2.5 milyon hain olduğunu görmüş olduk.

Çevrimdışı bcengiz38

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 1
Ynt: 2011 Genel Seçimleri
« Yanıtla #8 : 15 Haziran 2011 »
Olan oldu giden gitti.Millete kızarak hiç bir çözüm üretemeyiz.Teşkilatlar yeniden gözden geçirilmeli daha fazla çalışılmalı.Benim dışarıdan gözlemlediğim kadarıyla sorun il-ilçe teşkilatlarında.Başta da belirttiğim gibi Seçmene ne kadar kızsakda önce suçu kendimizde aramalıyız.
Yukarıdaki mavi gök çökmedikçe,aşağıda kara toprak yarılmadıkça,senin ilini ve töreni kimse bozamazdı... Ama sen düşmanın armağanlarına kandın;bölücülere,fesatçılara kandın; seni kurtaran atalarına isyan ettin! Yurdu böldün ve öldün!" -Orhun Anıtları