Gönderen Konu: kürtlerin dış faaliyetleri  (Okunma sayısı 9584 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Turk_aze

  • Yasakli
  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 233
kürtlerin dış faaliyetleri
« : 26 Haziran 2006 »
bu gün birçoğumuz Azerbaycan sözünü duyduğumuzda ilk olarak aklımıza bir Türk Devleti gelir.Hemen yanıbaşımızda olan bu ülkenin Türk ırkı tarafından yönetildiğini düşünürüz.şimdi 30 Ağustos 1991 yılında bağımsızlığını ilan etmiş Azerbaycan Cumhuriyetinin gerçek durumuna bir bakalım.18 Ekim 1991 tarihinde ilk Türkiye olmakla birçok ülke Azerbaycanın bağımsızlığını tanıdı.

Ayaz Mutallibov adlı rus ajanının kısa süren Cumhurbaşkanlığı Ebulfez Elçibey darbesi ile sona erdi.Elçibey yönetime el koydu ve 7 Haziran 1992 tarihinde Azerbaycanın ikinci Cumhurbaşkanı seçildi.Bu tarihten başlayarak Elçibey defalarca Ankaraya gelerek " Turan için ilk adımı atalım ve Azerbaycan ile Türkiye birleşsin " dedi. Sonuç alınamadı çünkü Ankara bu fikri çok saçma ve anlamsız bulmuştu.

1993 Haziranında Haydar Aliyevin kışkırttığı Albay Suret Hüseyinov Gence ilinde askerleri ayaklandırdı ve Elçibey görevden uzaklaştırıldı.Haydar Aliyev Baküye gelerek Meclis Başkanlığı makamını gasp etti.Sahte seçimlerle 3 Ekim 1993 tarihinde Haydar Aliyev Azerbaycan Cumhurbaşkanı seçildi.

3 Ekim 1993..işte bu tarih kürtler ve ermenilerin baba lakaplı Haydar Aliyev koruması altında Azerbaycanda örgütlenerek Türk ırkına saldırı hazırlamalarının başlangıcıdır.pkk nın kurulması için bir zamanlar Sovyet KGB tarafından görevlendirilmiş Haydar Aliyev 1993 Ekiminde aynı işe devam ediyordu.işin ilginç tarafı ise haydar aliyevin Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyası için süleyman demirelin eximbank kredisi altında 100 milyon dolar göndermesidir.

Bakın 3 Ekim 1993 tarihinden itibaren Azerbaycanda neler yapıldı ;


Milli Yol Gazetesi 15 Ağustos 2005


ermeni memurların tam listesi


Başbakan artur resizade ; annesi ermenidir.nahçivanın en tanınmış ailelerinden birisinin oğludur.karısı ve gelini de ermenidir. Azerbaycanda kullanılan Türkçe konusunda aynen şöyle bir açıklaması mevcut ;

Dünyada en nefret ettiğim dil Azerbaycan dilidir.


Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Ramiz Mehdiyev ; karısı da kendisi de ermenidir.Bu gün Turizm Bakan yardımcısı olan oğlu Timur ermenistanda otel işletmektedir


Başbakan yardımcısı Ali Hasanov ;karısı ve kendisi ermenidir.


Devlet Petrol Şirketi Başkan Yardımcısı Hoşbeht Yusifzade ; annesi ve babası ermenidir.

Başbakan Yardımcısı Yakup Eyyubov ; annesi ve babası ermenidir.

Azerbaycan Hava Kuvvetleri Komutanı Rail Rzayev ; ermenidir.

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği Personelinden Rehim Memmedov ; ermenidir.

Daşkesen Valisi; kendisi de karısı da ermenidir.

Ulaştırma Bakan Yardımcısı Cavid Gurbanov ; ermenidir.




Bunlar haydar aliyevin göreve gelir gelmez en yüksek makamlara atadığı ermeni memurlardır.şimdi de gelin haydar aliyevin göreve atadığı kürt memurlara bakalım.bu kürtlerin özelliği ise tamamının Türklerden nefret etmesi ve pkk için her türlü yardımı yapmalarıdır.

kürt memurların tam listesi


İçişleri Bakanı Korgeneral Ramil Usubov; haydar aliyev tarafından karabağ bölgesinde kızıl kürdistanı kurmakla görevlendirilmiştir.

İçişleri Bakan Yardımcısı Tuğgeneral Vilayet Eyvazov ; yüzlerce Türk evladını kurşuna dizdirtmiştir.haydar aliyeve karşı çıkan Türk gençlerini öldürtmüştür.

Nahçivan İçişleri Bakanı Tuğgeneral Ahmet Ahmedov ; haydar aliyevin emrine esasen yıllardır pkk ya silah ve kimlik temin eder.

Bakü Emniyet Müdürü Tuğgeneral Muharrem Aliyev ; Baküde pkk faaliyetlerinden sorumludur. kürt radyosu ve ronahi kültür evini bizzat koruma altına almıştır.

Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi Başkanı Rövneg Abdullayev ; pkk nın mali açıklarını kapatır,para yardımı yapar.

Nahçivan Meclis Başkanı Vasif Talıbov ; Nahçivan üzerinden pkk nın bütün faaliyetlerini organize eder,yardım yapar.Sınırdan kaçak geçişler için ortam hazırlattırır.

AzerSun Holding Başkanı Abdulbari Gozel ; iran kürdüdür,pkk nın malı açıklarını kapatmakla yükümlüdür.



Şimdi Irkadşlarım durumun ne kadar vahim olduğunu görüyormusunuz? zamanında demirelin haydara verdiği 100 milyon dolarlık kredi Türkiyenin başına nasıl bela oldu görüyormusunuz?