Gönderen Konu: İki Türk askeri Yüksekova’da sokak ortasında şehit edildi.  (Okunma sayısı 12598 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı İL TEGİN

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 171
http://www.ilk-kursun.com/2011/07/ey-turk-milleti-bu-alcakligi-unutma/



İki Türk askeri Yüksekova’da sokak ortasında şehit edildi.

Yüksekova’da kahpe saldırı
Hakkari’nin Yüksekova ilçe merkezinde sabah saatlerinde görev yerlerine gitmek üzere sokakta yürürken silahlı saldırıya uğrayan iki uzman çavuş şehit oldu.
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde düzenlenen silahlı saldırıda iki uzman çavuş şehit oldu. Görev yerine gitmek için sabah saatlerinde evlerinden çıkan sivil giyimli Jandarma Uzman Çavuş Yahya Karakaya (27) ile Murat Özkozanoğlu (25) Yeşildere mahallesi Nedim Zeydan Caddesi’nde yürüdükleri sırada kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin silahlı saldırısına uğradı. Saldırıda yaralanan ve ambulansla hastaneye kaldırılan askerler, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Operasyon başlatıldı
Yüksekova 21. Sınır Jandarma Tugay Komutanlığı’nda görevli uzman çavuşlar Murat Özkozanoğlu ile Yahya Karakaya’nın, kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişilerin düzenlediği silahlı saldırıda şehit olmasının ardından İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince olay yerinde yoğun güvenlik önlemi alındı. Saldırganların yakalanması için İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin katılımıyla bölgede geniş çaplı operasyon başlatan polislere, helikopterler de havadan destek sağladı. Saldırının gerçekleştiği bölgeyi güvenlik kordonu ile çeviren güvenlik güçleri, olay yerinde şüpheli gördükleri bir kişiyi de gözaltına aldı. Saldırıyla ilgili soruşturma devam ediyor.

Şehitlerin baba evine ateş düştü
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde birlikte şehit olan Murat Özkozanoğlu ile Yahya Karakaya’nın baba ocaklarına ateş düştü. Adana’nın Kozan ilçesi Türkeli Mahallesi Türkeli Caddesi 35 numaralı evde oturan şehit Murat Özkozanoğlu’nun ailesine acı haberi, Jandarma Yüzbaşı Kubilay Ünal, Emniyet Müdürü Sabit Akın Zaim Akınoğlu sağlık görevlilerinin nezaretinde birlikte verdi. Kozan Belediyesi Zabıta Müdürü Mutlu Dağlı ve Türkeli Mahallesi Muhtarı Hüseyin Bozkurt da şehidin baba evine Türk bayrağını birlikte astılar.

Baba olacaktı
Hüseyin ve Hülya adlı iki kardeşi olan Murat Özkozanoğlu’nun annesi Arseven Özkozanoğlu, haberi duyunca rahatsızlanarak Kozan Devlet Hastanesi’nde müşahede altına alındı. Güçlükle ayakta duran baba Yaşar Özkozanoğlu ise yanındakilere sarılarak uzun süre ağladı. Şehidin kız kardeşi Hülya Özkozanoğlu, “Ne olur yapmayın, olmasın.” diye feryat etti. İki yıllık evli olan Murat Özkozanoğlu’nun eşi Neziha Özkozanoğlu’nun ise 3 aylık hamile olduğu öğrenildi. Adana’ya getirilen Özkozanoğlu’nun cenazesinin, bugün Adana Sabancı Camii’nde kılınacak cenaze namazına müteakip Kozan Aile Mezarlığı’nda toprağa verileceği belirtildi.

20 günlük evliydi
Şehit Uzman Çavuş Yahya Karakaya’nın, Kayseri TOKİ Demokrasi Mahallesi’ndeki baba evine de acı haber, askeri görevliler tarafından ulaştırıldı. Çocuklarının şehit olduğu haberini alan baba Kamil ile anne Salime Karakaya, göz yaşlarına boğuldular. Yahya Karakaya’nın, 14 Mayıs Cumartesi günü Funda Feride Karakaya ile dünya evine girdiği ve TOKİ’den aldığı eve ailesini taşıdıktan sonra 15 Haziran’da görev yeri Hakkari’nin Yüksekova ilçesine gittiği öğrenildi. Funda Feride Karakaya’nın ise 3 gün önce hava yolu ile Hakkari’ye eşinin yanına gittiği belirtildi. Şehit Karakaya için bugün Pınarbaşı ilçesi Büyükgürleyen köyünde cenaze töreni düzenleneceği bildirildi. Şehit evinin bulunduğu TOKİ Demokrasi Mahallesi’ndeki binaya dev Türk bayrağı asıldı


Çevrimdışı Çağrıbey

  • [GÖKBÖRÜ ANKARA]
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2149
  • Ne mutlu Türk doğup, Türk gibi yaşayana!
Yüksekova ta başından beri pkknın kendisine strateji ve prestij olarak kurtarılmış pilot bölge olarak seçtiği bir yerdir.
Bakın gazeteci Mehmet FARAÇ konuyu nasıl değerlendirmekte:

Alıntı
24 Mayıs 2009 günü, Yüksekovanın Cengiz Topel Caddesinde kız arkadaşıyla yürüyen polis memuru Metin Batak uğradığı saldırı sonucu şehit oldu!..
14 Temmuz 2010 da, Cengiz Topel Caddesi üzerinde yürüyen sivil kıyafetli Uzman Çavuş Yasin Ak, uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit oldu!..
24 Nisanda, Cengiz Topel Caddesinde yürüyen Yalçın Bozok ile Durdu Çapar adlı iki uzman çavuşa maskeli bir kişi tabanca ile ateş etti. Ağır yaralanan askerler hastanede yaşamını yitirdi.
Ve dün saat 07.00 sıralarında, Nedim Zeydan Caddesinde yürüyen sivil giysili uzman çavuşlar Yahya Karakaya ile Murat Kozanoğlu şehit edildi!..

***
Yüksekovadaki son saldırıyı da daha önceki cinayetleri işleyen grubun yaptığı tahmin ediliyor. Bu grubun başka eylemleri de var:
Hakkari Terörle Mücadele Şubesinde görevli Engin Açıkgöz'ün aracı, 5 Ekim 2009 da Helil Vadisinde uzun namlulu silahlarla tarandı. Polis memuru ile kardeşleri Sabri ve Sadi Açıkgöz olay yerinde yaşamlarını yitirdi!..
PKK nın faaliyetlerini eleştiren Hacı Sait Camisi İmamı Aziz Tan ise 23 Ağustos 2010 da, sabah ezanını okuduktan sonra evine giderken Pehlivan Mahallesinde uğradığı saldırıda öldürüldü.
... Eylemleri kimin yaptığı en azından örgütsel açıdan belli. Peki 2 yılı aşkın süredir sokaklarda cinayet işleyen bu terörristlerin yakalanması için şu ana kadar ne yapıldı?
Baksanıza cinayetler güpegündüz sürüyor!

***
Peki niçin Yüksekova?..
Kitlesel her eylem fitili önce Yüksekova'da ateşleniyor.
Öcalan ve PKK yöneticilerinin sık sık "Gever halkının direnişini selamlıyoruz" diyerek bölgedeki uzantılarını motive etmesi de Yüksekova'yı eylem merkezi haline getiriyor.
Kırsalda güvenlik güçleri karşısında son 3 ayda 50 den fazla kayıp veren PKK, daha risksiz ve sinsi eylemlerle tabanını canlı tutmaya, terörist grupları ise hareketlendirmeye çalışıyor.
Tüm bunlar şu soruyu akla getiriyor; Yüksekova PKK nın kurtarılmış bölgesi mi?

Aziz şehitlerimize Tanrıdan rahmet, kederli ailelerine ve Türk Milletine başsağlığı dilerim.
Şehitlerimizin ruhları şad olsun!

Ne mutlu Türk doğup, Türk gibi yaşayana..

Çevrimdışı Atsız Gök-Börü

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 236
  • Tek Dağ Başı Mezar Oluncaya Kadar !
   Soysuz ellerin , Türk ırkına yine bir kalleşliği , yine bir şerefsizliği...

    Arkadan vurulup , toprağın alnına düşmüş ırkımın iki yiğit askeri.. Ezelden böyleydi , ebeden böyle olacak ve tarih , yurdu uğruna sessizce alnından kan süzülüp toprağa düşen Türk ırkının yiğit evlatlarını şerefle anarken , her fırsattan istifade Türklüğe kinini kusan etnik azınlıkları , en sez yeriyle yargılayacak ve mahkum edecektir.

     Kimse zannetmesin ki , toprağa düştükçe korkarız ! Bu toprağa alnımızda kan süzülerek yere düşmek bizim en özlem duyduğumuz şahsi ülkümüzdür.
     
    Türklüğün en büyük rütbesine ulaşan bu iki civanmert askere ve diğer Türk ırklı şehitlere Tanrı'dan tekrar cenneti niyaz ederim..

      Büyük Türk ırkı sağolsun !
GAYRI RAHATTA BULDUM CANIMA "İLK HARAMI "!

Çevrimdışı Işbara Tarkan

  • Türkçü-Turancı
  • ***
  • İleti: 103
  • Elçibey'in Askeri
ŞEHİDİN HAMİLE EŞİ: BİR ASKER DÜNYAYA GETİRECEĞİM

Cenaze töreninde güçlükle ayakta duran şehidin 5 aylık hamile olan eşi Neziha Özkozanoğlu, "Hainler sevinmesin. Bir şehit daha istemiyorum bu hayatta. Kocam erkek bebeğimin cinsiyetini öğrenemeden gitti" dedi. Türk ordusuna bir asker dünyaya getireceğini ifade eden acılı eş, "Şerefsizler korkun bizden. Bir asker daha geliyor. Sizin gibi kahpe olmayacak. Babasını arkasından vurduğunuz gibi vurmayacak benim oğlum. Benim oğlum haince sizi vurmayacak. O cesur olacak. Erkek gibi karşınıza dikilip, alnınızdan vuracak. Korkun bizden. Üzülmüyorum. Benim aşkım, gülüm şehit oldu" diye gözyaşı döktü.

Baba Hasan Özkozanoğlu ise "Ağlamıyorum. Dimdik ayaktayım. Hainler gelsin, ben de buradayım. Bir Murat gider, binlerce Muratlar gelir. Kimse bu vatanı bölemez" dedi.

-----------------------------------------------------------------------------

Böyle analar, bacılar oldukça bu vatanın bölünemeyeceğini bilsinler.Bu millet içinden Tomris Katunları, Nene Hatunları, Süyün Bikeleri çıkarmıştır.Daha nice Seyit Onbaşılar, Çiğiltepeler, Kürşatlar, Ulubatlılarda yine çıkacaktır elbet.
"Süt verirken öz anam, Böyle demişti bana: Seni kurban besliyorum Türk Yurduna, Vatana, Bu dünyada azatlığı şan şöhretten üstün tut, Alçaklığı, yaltaklığı, rezilliği sen unut! Senin sevgin vatan olsun, millet olsun, ben olum, Sütüm sana haram olsun; hıyanet etsen oğlum!"

Ahmet Cevat

Çevrimdışı KanTürk1

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 33
Soysuzlar yine yaptılar yapacaklarını ...

Şehitlerimizin mekanları cennet olsun.

Tanrı Türkü Korusun
Ne Mutlu Türküm Diyene !

tungatonyukuk

  • Ziyaretçi
Ne yazsak,ne çizsek boş ! elin ermenisi ölür Taksim Beyoğlu dolar,taşar.Ama iki vatanımızın kutlu eri şehadet şerbeti içer herkes uyur.

Biz halen Fenerbahçe küme düşecek,Hilal Cebeci'nin panpişi olalım.

Meclisimizde kürtçe konuşulsun,ingilizce konuşulsun ses etmeyelim,bayrak indirilsin uyuyalım.Ama Türkçüler,Milliyetçiler eline bayrak alsın iki yürüsün ; Terör Örgütü kurmak,halkı galyana getirmek,halkı kin ve nefret olgusunu arttırmak gibi saçma sapan sebeplerden tutuklanalım.


Başbuğ Atatürk Bursa nutkunda ne diyordu ;


Bursa Nutku           

      Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir. Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
  Polis gelecek, asıl suçluları bırakıp, suçlu diye onu yakalayacaktır. Genç, "Polis henüz devrim ve cumhuriyetin polisi değildir"diye düşünecek, ama hiç bir zaman yalvarmayacaktır. Mahkeme onu yargılayacaktır. Yine düşünecek, "demek adalet örgütünü de düzeltmek, yönetim biçimine göre düzenlemek gerek"
  Onu hapse atacaklar. Yasal yollarla karşı çıkışlarda bulunmakla birlikte bana, başbakana ve meclise telgraflar yağdırıp, haksız ve suçsuz olduğu için salıverilmesine çalışılmasını, kayrılmasını istemeyecek. Diyecek ki, "ben inanç ve kanaatimin gereğini yaptım. Araya girişimde ve eylemimde haklıyım. Eğer buraya haksız olarak gelmişsem, bu haksızlığı ortaya koyan neden ve etkenleri düzeltmek de benim görevimdir."
  İşte benim anladığım Türk Genci ve Türk Gençliği!

                                                       ATATÜRK



İşte başbuğumuzun gösterdiği hedef,yol bu.Fakat bu hükümet ve yönetim ile elimiz,kolumuz bağlı oturacağız malesef (!)
 

Çevrimdışı TÜRK-KAN

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2182
  • UÇMAĞA VARDI, TANRI DAĞLARINDA!
 Aziz Şehitlerimizin Ruhları Şad, mekanları Cennet olsun.

 Teröristlere yol verip Türk Milleti'nin başına eden zihniyet, Milletin oylarıyla iktidarda oldukça daha çok şehit vereceğiz !

 Ama o terörist çakallar, yardakçıları ve onlara yol veren şeref yoksunları şunu iyi bellesinler:

 Öldürmekle, yakmakla ve daha nice kahpelikler yapabilirseniz yapın, bizden tek karış toprak almazsınız !

 Türkiye Türklerindir ve sonsuza dek Türklerin kalacaktır !

 TTK
 
  






 
23 EKİM 2023'DE, ELİM BİR TRAFİK KAZASI SONUCU, UÇMAĞA VARDI.
ŞİMDİ; TANRI DAĞINDA, ATALAR YURDUNDA, ATSIZ ATA MAKAMINDA, BAŞBUĞLAR OTAĞINDA, ERİNÇ İÇERİSİNDE!

Çevrimdışı Borokhul Noyan

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 224
 Yiğit askerlerimizi alçakça şehit eden teröristlere davetiye çıkaran, koruyup kollayan iktidardaki kokuşmuş malum zihniyet ve destekçileri ! Türk'ün Tanrısı'nın laneti hepinizin üzerine olsun. Soyunuz kurusun !

 

 

Çevrimdışı Dengizek

  • Deniz
  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 20
  • TOPYEKÜN BİR IRKÇI HAREKET!
    • Bir Hayâlperestin Yazıları
İtler şehire inmiş, durduran yok! Siz rahat uyuyun şehitler. Tengri ruhunuzu huzur ile doldursun. Birgün hepsinin hesabı sorulacak! Size yapılanın en acımasızı onlara yapılacak!
TOPYEKÜN BİR IRKÇI HAREKET!

Çevrimdışı [Hun Türk]

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2393
  • TTK
Allah'tan rahmet dilemekten başka bir şey diyemiyoruz. Yüksekova gibi yerler artık kürtlerin kontrolüne geçmiş, sadece küçük yerler için -merkezi noktalara çarşı olarak adlandırılan yerlerde- polisin daha doğrusu devletin kontrolü sağlanmamakta.

Diğer yerlerinde bunlar kendi mahkemelerini, asayişlerini kurmuş bulunmakta. Kalacak yer sıkıntısı yüzünden bu askerimizi dışarda itin yanlarında kalmalarına izin veremeyiz. Bu yeni bir durum değil bunun devamı gelir Allah korusun. Hepimiz üzülüyoruz ancak buna çare bulunmalı. Şuan kafalarına çakabiliyor muyuz ? Hayırsa kendimizi korumayı da bilmeli. Genel Kurmay ne yazık ki rütbeliler içinde uzman çavuşlarına bu tür haklar vermemekte onlar it sürüsünün önüne atmaktadır. Lojman sıkıntısı varsa yapılsın zor bir durum değil. Aman azmasınlar diye o kadar paralarımız gidiyor lojman neden yapılmasın.

Andalar bu tür yerlerden dışardan gelen memura bile iyi bakmazlarken siz burda misafirsiniz ona göre uslu uslu oturun derken askerimizi polisimize karşı tavırlarını düşünün. Üç sene önce Yüksekova da gözüne taş gelmesi sonucu tek gözü kör olan çevik kuvvet polis arkadaşla tanıştım. O gözün hakkı devletin verdiği bir kaç milyar ya da o itin içerde beş on yıl kalması mı?

Sonuç olarak kendi güvenliğimizi hiçe sayarakta hayatımızı yaşamayız. Dediğim gibi bu tür yerlerde kabullenmesekte itin soysuzun yerleri. Ankara Çinçin'e rahat rahat dolaşamıyorsan buralarda asker polis olarak sivil dahi gezmen olanaksızdır.
Bana göre ticanilik, nurculuk, yobazlık, komünizm ve partizanlık gibi hastalıkların sebepleri, milli ülküden yoksunluktur.
Hüseyin Nihâl Atsız


TÜRK IRKI SAĞOLSUN !