Gönderen Konu: Vatanımızı biraz satsak ne olur?  (Okunma sayısı 2606 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566
Vatanımızı biraz satsak ne olur?
« : 05 Mayıs 2012 »
Vatanımızı biraz satsak ne olur?

Vatanımızı biraz satsak ne olur? Şöyle azıcık orasından burasından, biraz da ötesinden berisinden?       N’olur?
Bize vatan mı yok?
Çekeriz ordularımızı hizaya  “yürü alanım”  der geçeriz namert köprüsünden.
Azıcık satalım. Bakın hep demiyorum, azıcık. Mesela bir Konya ili kadarcık.
Ama.... Ama... Diyeceksiniz Konya ili Avrupa’daki bazı ülkelerden daha büyük. Doğru.
Olsun şekerim. Acelemiz var. Bir parça vatanı satacağız.
Benim aklıma takılan şu: sattığımız toprakların sahiplerini de Mehmetçik olarak biz mi koruyacağız? Adamlar  “ toprak bizim değil mi; a-ha tapusu elimizde. Kendi korumamızı getiriyoruz” deyip özel birlik kurarlarsa? Eğer özel birlik kurarlarsa, Türkiye’de satılan toprakların ordusu, bir de satılamayanların ordusu diye iki ordu mu bulunacak?
Ayrıca hükümetin diyanet işlerine de sormak lazım, sattığımız vatan toprakları uğruna ölmek de şehitlik midir?
Siz diyeceksiniz ki şehitlik ucuzladı. Artık tüm ölümleri şehit sayıyoruz. Eskisi gibi sadece vatan için ölenler şehit sayılmıyor. Bir de soracaksınız tabii:  “Haberin yok mu kanun geçeli epey oldu” diye.
Var!
Ama ben eski alışkanlıkla soruyorum işte.
Satacağınız vatan parçası, bütün ile ilişkili olduğundan vatan sayılır mı? Vatan sayılırsa  “sizin yaptığınız vatan satmak” denilince neden kızıyorsunuz?
Bu zamana kadar bin yıllar boyunca vatanın her karış için kanını seve seve veren kahramanlar ne olacak? Bir soru da bu?
Onlara karşı bir sorumluluğumuz yok mu?
Bir başka soru: İnsanlar dindarlaştıkça milliyetsizleşir mi? Milliyetsizleştikçe de vatansızlaşır mı? Vatansız ve milliyetsizleştikçe evrensel yurttaşlara mı döner?
Eğer  “hayır” diyorsanız, o halde sizin neyiniz var?
Kardeşim, sizin ne zorunuz var, derdiniz ne, ne eksikliğimiz var da Konya kadar toprağı başkasına satıyorsunuz?
Bu acelecilik de neyin nesi?
Niçin bu kadar hararetle  “illa da satacağım”  deyip muhalefetin üstüne yürüyorsunuz?
Haydin biz bağnazız, kötüyüz, kafamız çalışmıyor. Sizin kadar bilgimiz yok. En iyisini siz biliyor, en haklısı daima sizsiniz.
Peki,  “vatan sevgisi imandandır”  diyen Hz. Peygambere ne cevap vereceksiniz?
Üstelik siz kendinizi muhafazakâr olarak açıklamıyor musunuz? Evet açıklıyorsunuz. Peki, neyi muhafaza ediyorsunuz?
“İmanı muhafaza ediyoruz” derseniz vatan sevgisi imandansa  “satarak mı muhafaza ediyorsunuz”  diye adama sorarlar.
“Ev araba, apartman, köşk vs satacağız”  derseniz anlarım. Ama  “toprak satacağız” dediniz mi kusura bakmayın, toprak uğrunda ölenlerin var olduğu bir  sosyal gerçekliktir. Uğrunda ölenlerin olduğu toprağa da şairin dediği gibi “vatan” derler. İşte bu sebeple itiraz ederiz.
Sizce biz imanın neresindeyiz?
Satışında mı; muhafazasında mı? 

            Alinti Yenicag Ahmet Gürsoy.
ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566
Ynt: Vatanımızı biraz satsak ne olur?
« Yanıtla #1 : 05 Mayıs 2012 »
 Standart Poors Türkiyenin kredi notunu düsürdü diye basbakanin agzindan salyalar saciliyor. Vay senmisin bunu yapan ,bunu bana yutturamazsin vaveylalari girla gidiyor . Ulan soysuz madem Türkiyede hersey yolundada ,niye vatanin topraklarini satiyorsun ? Satacak savacak baska birsey kalmadigi icinmi ?  Iste bizi getirdikleri son nokta vatanin topraklarini tarihi düsmanlarimiza para karsiliginda satmak oldu . Ordularla yapamadiklarini para ile yapar hale geldiler . Bastir parayi istedigin kadar topragi satin al. Savasarak isgal etmeye kalksalar hem maliyeti yüksek,hem asker kaybi var. Böyle iyi ama ! Savasta harciyacaklari paranin binde birini verip kazasiz  belasiz Türkiyenin sahibi oluyorlar . Bugün Türkiyenin yüzde onu satilabilir diyerek meclisten yasa cikardilar . Ileride yüzde on satis kontenjani tükendiginde, tayyipin yerine gececek ,yeni tayyip . .. Arkadaslar gelin bunu yüzde yirmiye cikaralim diyerek ikinci bir yasayi meclisten gecirdimi , yüzde yirmi topraklar harac mezat ,kapanin elinde kalir . Yunanistan batarken Alman siyasetciler dediki ,yunanlilar adalarini satsinlar. Acliktan geberen Yunanistan Almanlara ates püskürdü ,en agir hakaretleri yapmaktan cekinmedi . Peki biz yunanistanin durumundamiyizda Türkiyenin onda birini satisa cikardik ? Kisi basina 10 bin dolar geliri olan bir millet topraklarini satisa cikarirmi ? Bütün bunlar olurken Genelkurmay baskanimiz ; cok Özel Necdet ,Bekir Coskuna savas ilan edip,ezikligini gidermeye calisiyor . Ulan serefsiz adama sormazlarmi? Sen tutup komunist eskisi Bekir coskunla polemige girecegine , korumakla yükümlü oldugun satilik vatan hakkinda bir cift laf etsene ,arkan yiyorsa ? Konusamazsin cünkü seni oraya susup olani biteni seyretmen icin getirdiler . Boynundaki tasma konusmana engel oluyor degilmi ? Literatürümüze tasmali GKB´ni olarak girdigin icin helal olsun sana bu yollar . Artik isinizde kolaylasti . Korumakla yükümlü oldugunuz vatan satildigi icin ,bu yüktende kurtuldunuz . Geriye orduyu terhis etmek kaldi . Olmayan vatanin koruyucuyada ihtiyaci yok nasilsa ! Bayramlar gitti ,Atatürk yok sayildi ,kamu mallari satildi ,sira geldi vatani satmaya . Birde büyükelcilere genelge yayinlayip vatani pazarlamalari icin lobi faaliyetlerini hizlandirmalarini buyurmuslar . Sanki yangindan mal kaciriyorlar ! CHP anayasa mahkemesine gidip yasanin iptalini isteyecegini söylemis .  Yalniz anayasa mahkemesi ,mayinli ararzilerin satis yasasini iptal eden üyelerden olusmuyor . Anayasa mahkemesinide ,her ihtimali düsünerek saglama aldilar . Iptal edeceklerine ihtimal vermiyorum . Yasayi onaylar ,bizde satilik vatanin,satilmis evlatlari olarak yolumuza devam ederiz !  Beraber yürüyecegimiz bu yollarida satarsalar ,nerde nasil yürüyecegimizi artik AKP yi iktidara getirenler düsünsün .
ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.