Gönderen Konu: MONTRÖ SÖZLEŞMESİNİ FESHETTİREREK KARADENİZ'E YERLEŞECEK Mİ?  (Okunma sayısı 3829 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı baybars

  • Yasakli
  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 36
ABD'nin, istediği sayıda ve büyüklükte gemiyi Karadenizi çıkarma çabasının altından Büyük Ortadoğu Projesi çıktı. Ancak önündeki en büyük engel Möntrö Sözleşmesi. ABD, bunu delmenin yollarını arıyor. Akit devletlerden biri "Montrö'nün feshini talep ediyorum" dediği zaman 2 yıllık bir süre zarfinda yeni bir sözleşme yapılması durumunda o sözleşme yürürlüğe girecek.

9 Kasım 1936'da yürürlüğe giren sözleşmenin başlangıç yürürlük süresi 20 yıl olarak belirlendi. 9 Kasım 1956'dan itibaren ise akit devletlerin sözleşmeyi feshetme hakkı doğdu. Bu nedenle ABD, Montrö'ye akit devlet sıfatına sahip Romanya ile gizli diplomasi yürütüyor.ABD, BOP çerçevesinde Balkanlar'i, Kafkaslar'ı, Rusya'yı en iyi kontrol edebileceği Karadeniz'e çıkmak istiyor.
ABD'nin bu isteğinin gerçekleşmesiyle büyük tonajda dev savaş gemilerini Karadeniz'e sokmasıyla Karadeniz havzası ile Kafkaslar ve Balkanlar'ın da ABD'nin kontrolüne girmesi anlamına gelecek. Deniz hukukçularının ve stratejistlerin değerlendirmesine göre ise Montrö Sözleşmesi ABD'nin Büyük Ortadoğu Projesi'nin tehdidi ile karşı karşıya kaldı. Beyaz Saray yönetimi, istediği miktarda istediği tonajda ve istediği sürede savaş gemilerini Karadeniz'de dolaştırmak için Montrö'yü feshettirmek için harekete geçti. Bu nedenle ABD, Montrö'ye akit devlet sıfatına sahip Romanya ile gizli diplomasi yürütüyor.

Çevrimdışı CENGİZHAN83

  • Türkçü-Turancı
  • ***
  • İleti: 103
KANDAŞIM ONLAR EMELLERİNE EREMEDEN BİZ ONLARI TABUTLA  CEHENNEME GÖNDERECEĞİZ MERAK ETME BU KONUDA
AYRICA RUSYA VE DİĞER ORTADOĞU ÜLKELERİDE TEK TARAFLI OLMAYAN BU ANTLAŞMA İÇİN REST ÇEKERLER MERAK ETME KOLAY KOLAY KARADENİZE GİREMEZ AMA ÇOK RAHAT BİZİM TOPRAKLARIMIZDA GEZİYORLAR NEDENİDE ÜLKEMİZİN YÖNETMİŞ ALÇAK İNSANLARIN YAPTIĞI KÖTÜLÜKLERDEN DOLAYI
MÖNTRÖ SÖZLEŞMESİNDE RUSYA VE TÜRKİYE GARANTÖR OLARAK İMZA ATTILAR RUSYA DEMEMİN SEBEBİ O ZAMANLARININ SOVYET ÜLKELERİ BU ANTLAŞMADA ŞU ANDA TAM 7 ÜLKE İMZASI VARDIR TEK İMZA İLE BOZARSA BU SAVAŞ SEBEBİ BİLE SAYILIR
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
TÜRK DOĞDUK TÜRK ÖLÜRÜZ