GENEL KONULAR OTAĞI > SOYDAŞLARIMIZIN UĞRAŞLARI

Kara Kalpaklı Atlı - Serdar Yıldırım

<< < (2/2)

Serdar Yıldırım:

GÜMÜLCİNE GÖÇMENİ 60 YAŞLARINDA AHMET BEY ANLATTI
" Benim dedem Halil Çavuş Osmanlının son zamanlarında 21 yıl askerlik yapmış. Cephelerde savaşmış. İngiliz, Suriye'de arapları kandırırmış. Getirdiğin her Osmanlı askeri için, sana bir reşat altını dermiş. Arap askeri, Osmanlı askerini bağlayıp getirirmiş. İngiliz, araba altını  verirmiş. İngiliz geri almasın diye, arap altını yutarmış. Sonra ingiliz Osmanlı askerini yüzükoyun boğazı raylara gelecek şekilde yatırırmış. Tren askerin üstünden geçermiş. İngiliz sonra kılıçla arabın karnını yarar, altını alırmış.
Osmanlı askeri ile arap askeri cephede ingilize karşı savaşırken, arap, arkadaşı Osmanlı askerini siperde arkadan vururmuş. Mustafa Kemal Atatürk, bu durumu bildiği için, tayin olduktan sonra orduyu şimdiki sınırlara çekmiş.
Halil Çavuş, Cumhuriyet ilan olduğunda en çok sevinenlerden biriymiş. Şu araplardan kurtulduk, dermiş. Daha uzun yıllar yaşamış. Öldüğünde oğlu 75 yaşındaymış. Ahmet Bey şimdiki gençler bunları bilmiyor. Bilseler yanlış akımlara kapılmazlar, dedi.
" Bu anlattıklarınızı gençlere ve genç kalmasını bilenlere duyurmama izin var mı? " diye sordum. Ahmet Bey dikkatli bir şekilde gözlerime baktı. Başını salladı. İzin senin, dedi.
" Söylediklerimi hatırlayabilecek misin? İstersen bir kağıt kalem al, yaz, "
" Merak etmeyin, virgülüne kadar beynime yazdım. Eve gidince defterime de yazarım. Dünya durdukça insanlar bunları unutmaz ve yanlıştan uzak kalırlar. "

Yazan: Serdar Yıldırım

Üçoklu Börü Kam:

--- Alıntı yapılan: Serdar Yıldırımlink=topic=8564.msg50586#msg50586date=1673195590 ---
Selamlar. Üçoklu Börü Kam Otağ Yöneticisi Türkçü-Turancı, mesajınız benim için, büyük bir umut kaynağı olmuştur. İnanın çok makbule geçti. Sonsuz saygılarımı sunarım
....
.........
...........

O günlerin zorluğunu bilen ve yaşayan insanlar: Atatürk olmasaydı halimiz nice olurdu, der dururlardı. Atatürk'ün devrimlerine sahip çıkmalıyız.

En güzel ve başarılı günlerin sizin olması dileğiyle sağlıklı ve mutlu günler dilerim.


--- Alıntı sonu ---

Sevgi ve saygı bizden size olsun Sayın Serdar Beğ.
Bizler de size sağlıklı ve mutlu günler dileriz.

Atatürk'ü anlatmaya, kelimeler kifayetsiz kalıyor.
İnsanlık tarihinde hiç bir şahsiyet, Atatürk'ün Türk Milleti için yapmış olduğu hizmet ve özveriyi kendi toplumu için yapmamış/yapamamıştır.

Türk Milleti, sadece Atatürk'ü Tanrı'ya, geri kalan her şeyi ise Atatürk'e borçludur!
Bunu asla unutmayacağız!

Kök Teñğri Türk'e Kut ve Utku Versin!

Navigasyon

[0] Mesajlar

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git