Gönderen Konu: Milyoner gazeteci,rehin askerlere,arabulucu.  (Okunma sayısı 6301 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı gurturk

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 330
Ynt: Milyoner gazeteci,rehin askerlere,arabulucu.
« Yanıtla #10 : 03 Kasım 2007 »
Bir kez daha söylüyorum,TÜRK kanı taşıyan ,rütbesi ne olursa olsun hiç bir askerimizin esir alınmasını kabüllenmiyorum,onurlu bir ölüm,onursuz bir yaşamdan daha yeğdir.

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566
Ynt: Milyoner gazeteci,rehin askerlere,arabulucu.
« Yanıtla #11 : 04 Kasım 2007 »
Askerlerimiz nasıl serbest kaldı?
Bölgeyi yakından tanıyan gazeteci İlnur Çevik HABERTÜRK'e anlattı

04.11.2007 09:36

Daha önce kayıp 8 askerimizin bulunması için girişimlerde bulunduğunu açıklayan gzeteci İlnur Çevik, KDP'nin askerlerimizin serbest bırakıldığını açıklamasının ardından Habertürk'te Hakan Çelik'in sorularını yanıtladı. İşte İlnur Çevik'in 8 askerin Erbil Havaalanına gelmesinin ardından yaptığı açıklamalar...

"Cuma günü bu iş 48 saat içinde çözülecek demiştim. Çok şükür ki dediğim doğru çıktı. Bu girişimi Toleracy International adlı bir kuruluş başlattı. PKK aracılar vasıtasıyla onlarla görüştü. Bu, Kürtlerin, Arapların, Türklerin hatta batılıların hep beraber kurduğu bir vakıf. Ben de onun yönetim kurulu üyesiyim. Ben Türk makamlarına ilettim böyle bir imkan var diye. Bu imkan kullanıldı temas kuruldu karşı taraf ile kayıtsız şartsız 8 askerin serbest kalması konusunda. Günlerce ileri-geri gidip geldi. Türk makamları ve Irak makamları ile görüşmeler oldu. Bu insanlar dağda, kolay olmuyor. Sonra bir yere getirdiler. Sonra PKK ile temas koptu ve bir netice alınamadı. Daha sonra PKK yine temas kurdu "işi canlandırıyoruz" diye. Toleracy International'ın başkanıyla konuştum, bana, "Biz her aşamasında vardık serbest kalma sürecinin ama teslim edilme sürecinde kesinlikle yoktuk" dedi.
ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.

Çevrimdışı KENAN KALAK

  • Yasakli
  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 41
Ynt: Milyoner gazeteci,rehin askerlere,arabulucu.
« Yanıtla #12 : 05 Kasım 2007 »
Bu Askerler kaçırılması bir muammadır bu askerleri bence pkk lılarla beraber baskına gelen amerikalılar götürmüştür burada tek hedef Türk askerini küçük düşürmektir bu askerleride Türk askerinin başına çuval geçiren  amerikalı subay teslim etmiştir burada ben sizinle istediğim gibi oynarım gibisinden göz dağı verilmektedir Sayın Genel Kurmay Başkamınız bu konuda detaylı bir açıklama yaparsa memnun oluruz.
 
TANRI YÜCE TÜRK IRKINI KORUSUN !

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566
Ynt: Milyoner gazeteci,rehin askerlere,arabulucu.
« Yanıtla #13 : 08 Kasım 2007 »
Alıntı

Gündem
 
Erdoğan Bakan Şahin'e çok kızdı
   8 Kasım 2007
"8 askerin kurtulmuş olmalarına sevinemedim" açıklaması Başbakan ile Bakan Şahin arasını açtı. İşte Referans Gazetesi Genel Yönetmeni Eyüp CAN'ın kaleminden Başbakan ile Bakan Şahin'in arasını açan olayın ayrıntıları....

Başbakan Tayyip Erdoğan, Oval Ofis'te ABD Başkanı Bush'la siyasi hayatının "en kritik" görüşmelerinden birini yaparken kendisine Türkiye’den bir haber iletilir. İlk duyduğunda inanmak istemediği bir açıklamadır bu.

Habere göre Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, 21 Ekim’de PKK tarafından kaçırılan sekiz askerimizin, 4 Kasım Pazar günü Kuzey Irak’ta kameralar önünde PKK’lı teröristlerle tutanak imzalanarak teslim edilmesine çok bozulmuş ve ertesi gün, yani tam Erdoğan, Bush'la görüşmeye hazırlanırken basına şu açıklamayı yapmıştır: "Türk Silahlı Kuvvetleri'nin hiçbir mensubu böyle bir duruma düşmemeliydi. Dolayısıyla kendilerinin kurtulmuş olmasından fazla bir sevinç duyamadığımı ifade etmek istiyorum.”

Erdoğan basın üzerinden kendisine aktarılan bu bilgiye ilk önce inanmak istemez.

Ve hemen Şahin’in gerçekten böyle bir açıklama yapıp yapmadığının araştırılmasını ister.

Kısa bir araştırmadan sonra Adalet Bakanı Şahin’in sekiz askerin yakalanma ve teslim edilme şekline çok içerleyip, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin 82. kuruluş yıldönümü törenine gelişinde gazetecilere birebir bu açıklamayı yaptığı hatta "Bu, benim kişisel değerlendirmemdir" dediği aktarılır.

Başbakan "şoke" olur.



Adalet bakani mehmet ali sahin,sözünün eriyse,istifa etsin,gelsin HunTürk net,e,üye olsun,yalniz dikkat etsin,burasi tayyibin,evet efendimci,meclisine benzemez,burda vatan hainlerine,isbirlikcilere yer yok.Zararin neresinden dönülürse kardir,adalet bakaninin,hainlerle isbirligi yapip,yipranmasina gönlümüz razi degil.TTK
ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.

Çevrimdışı DEDEM KORKUT_ASYA

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 145
Ynt: Milyoner gazeteci,rehin askerlere,arabulucu.
« Yanıtla #14 : 08 Kasım 2007 »
İleride daha çok şoke olucak kendine bağlı müridleri bile uyanmaya başlar gibi oldu, bence kırma tayyip beyin etekleri tutuşmuştur.