Gönderen Konu: JAPONYA ÇİN'E REST ÇEKTİ..! UYGUR TÜRK'LERİNİN YANINDAYIZ DEDİ.!!  (Okunma sayısı 6981 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı YALNIZKURTKARAGÜLLE

  • GÖKBÖRÜ SİNOP
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1345
  • Mekanı Uçmağda!

Dünya Uygur kongresi Çin ve Japonya'yı karşı karşıya getirdi

Japonya'nın, Tokyo'da yapılan kongreye başta Kadir olmak üzere 14 ayrı ülkede yaşayan Uygur Türklerinden vekalet alarak gelen 125 temsilciye vize vermesi Çin'in çok sert tepkisine neden oldu.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hong Lei, Dünya Uygur Kongresi'nin terör örgütleriyle sıkı temasta bulunduğunu ve kongrenin Çin karşıtı bölücü bir örgüt olduğunu söyledi.

Dünya Uygur Kongresi'nin Japonya'da yapılmasından büyük üzüntü duyduklarını belirten sözcü, Sincan'ın (Doğu Türkistan) Çin'in iç meselesi olduğunu ve dış güçlerin bölgeye müdahalesine izin vermeyeceklerini açıkladı.

Çin,bu nedenle Japonya'dan ikili ilişkilerin korunması için, Çin'in hassasiyetlerinin göz önünde bulundurarak somut önlemler almasını istedi. Dünya Uygur Kongresi' heyetinin Tokyo'daki Yasukuni Tapınağı'nı ziyaret etmesi de Çin'i rahatsız etti. Sözcü, bu tapınağın Japonya'nın geçmişteki militarizminin ve işgallerinin simgesi olduğuna dikkat çekti.

ATA VATAN DOĞU TÜRKİSTAN
10 EYLÜL 2022'DE UÇMAĞA VARDI..!
TANRI DAĞINDA...
ATSIZ ATA OTAĞINDA, ULU ATALAR HUZURUNDA DİZ VURMAKTA!


Dört yanım soru, Tanrı'm
Hepsi en zoru Tanrı'm
Soruların zorundan
Soyumu koru Tanrı'm

Sen Tanrı değil misin, adını yargılatma
Sana Tanrı deyince, dinimi sorgulatma
Ya adam et bunları, ya beraber yaşatma
Kanı bozuk olanlar "Türk'üm" diyemesinler
Ve Türk'ün dik başını yere eğemesinler.

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566
Cok degerli bir haber . Tesekkürler sayin baskanim  Ayrica Japonyaya´da tesekkürler .  Dünyada mevcut ücyüz milyon Türkün yapmaya cesaret edemedigini Japonlar yapti . Ata vatanimiz dogu Türkistanin Cin esaretinden kurtulup bagimsizliklarina kavusmasi öncelikli hedefimizdir . Cine dur denilmezse sirada Mogolistan ve diger orta Asya Türk devletleri var . Moskof ve Cinli köpeklerin Türk yurtlarini yutmasina firsat vermemek icin ,ne gerekiyorsa biran önce yapilmalidir . Amerika ortadoguyu karistirmaktan vaz gecip , Dogu Türkistanin özgürlügü icin faaliyetlere baslasin. Dünya icin asil tehlike müslüman devletler degil ,Cin ve Rusyadir . Basta Türkiye olmak üzere batili devletler Japonyaya destek versin . Japonlar Türk dünyasinda büyük sempati kazandilar . Helal olsun Japonya .
ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.

Çevrimdışı Antepli Bozkurt

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 540
Japonyanın  zaman zaman bize ılımlı yaklaşması sevindiri 2. Dünya savaşında çini perişan ettiler Atom bombası olmasaydı abd yide perişan ederlerdi, siyasi ve karşılıklı çıkar ilişkilerine dayanan birliktelik kurulabilir. Ancak yine "Türkün dostu Türktür" kimseye güvenmemek lazım.


Kahpe çinli'nin ucuz kalitesiz malları ekonomiye ve küçük esnafa darbe vurmaya devam ediyor

Çevrimdışı Türkistan Ordusu

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 339
Japonya'yı tebrik ediyorum. yalnız onlar bunu Uygur sevdalısı oldukları için yapmıyorlar; kendi çıkarları için yapıyorlar. geçen aylarda bir ilk yaşandı ve çin jetleri tarihte ilk kez japon hava sahası civarında görüldü.
İleri! İleri! Türkistan erleri!
Senin için ölürüz Türkistan illeri...

(Türkistan Lejyonu'nun anısına atfendir).