Gönderen Konu: Korkulan oldu! Aleviler ve Sünniler çatışıyor  (Okunma sayısı 2180 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566
Korkulan oldu! Aleviler ve Sünniler çatışıyor
Suriye'deki ateş komşu Lübnan'a sıçradı. Esad rejimi yanlısı Alevilerle, muhalifleri destekleyen Sünniler Trablusşam'da çatıştı.

Kent 2 günde savaş meydanına dönerken, Başbakan Şam rejiminden talimat almakta suçlandı 15.05.2012 07:26 Suriye'de Beşşar Esad rejimini devirmek için 14 aydır süren isyan ve çatışmalar komşu Lübnan'a sıçrarken, iki günde 5 kişi öldü, 70 kişi yaralandı.

Önceki gün Lübnan'ın kuzeyinde ülkenin ikinci büyük kenti Trablusşam'da Suriye rejimi yanlısı Alevilerle (Nusayriler) muhalifleri destekleyen Sünniler arasında çıkan çatışmalar dün de aralıklarla sürdü.

Sabaha karşı Sünni Bab El Tebbani ve Nusayriler'in yaşadığı Cebel Muhsin bölgesinde çıkan çatışmalarda roket ve makineli tüfekler kullanıldı. Çatışmalar, Suriye'ye karşı eylemlere katılan ve tedavi için gittiği klinikte göz altına alınan Şadi El Mevlevi ve 4 kişinin, güvenlik güçleri tarafından tutuklanmasından sonra başladı.

Silahlı terörist grup üyesi oldukları gerekçesiyle tutuklanan bu kişilerin kamu ve özel kuruluşlara 'silahlı eylem yapmaya teşebbüs' ettikleri belirtildi.

Daily Star gazetesi bu kişilerin El Kaide üyesi olmaktan tutuklandıklarını yazdı. Lübnan Başbakanı Necip Mikati, bazı kişilerin Lübnan ordusuyla İslami kesimleri karşı karşıya getirmeye çalıştığını belirtti.
ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566
Ynt: Korkulan oldu! Aleviler ve Sünniler çatışıyor
« Yanıtla #1 : 15 Mayıs 2012 »
 Korkulan filan olmus degil ,ABD nin istedigi oldu nihayetnde . Ayni tezgahi Türkiyedede yapiyorlar .  Kisa bir süre önce Alevi vatandaslarimizin evlerinin duvarlarina yazilar yazildi , Alevilere ölüm vesaire . Yazilari yazanlarin kim olduklari hala belli degil . 3 bin ABD ajaninin cirit attigi Türkiyede böyle bu tür kiskirtmalari yapmak zor degil. Bugün duvarlara yazi yazarlar ,bir zaman sonrada toplu bir katliam yaptilarmi ,Alevi Sünni  catismasinin temelini atmis olurlar . Zaten AKP olsun , Cemaat olsun Alevileri sevmezler . Ortadoguda mezhep catismalari Arap ülkeleriyle sinirli kalmaz ,bizede sirayet eder . Etmesede ABD li ajanlarimiz bir yolunu bulurlar. Görülen oki bu sefer Maras Corum gibi ufak tefek katliamlarla yetinmezler .
ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.