Gönderen Konu: Kazakistan sınırlarını güçlendiriyor  (Okunma sayısı 4011 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Türkistan Ordusu

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 339
Alıntı
Kazakistan, komşu ülkeler Özbekistan ve Türkmenistan'la sınırlarını güçlendiriyor.

Astana yönetimi, söz konusu iki ülke ile olan yaklaşık 2 bin 500 kilometre uzunluğundaki sınırı güçlendirmek için çalışmalara başlama kararı aldı. Kazakistan'ın Özbekistan ile 2 bin100 kilometre, Türkmenistan ile de 400 kilometre sınırı bulunuyor.

Belirtilen sınır güzergahında yapılacak çalışmalarla, insan ticareti, terör, kaçak göç ve uyuşturucuyla daha verimli mücadele hedefleniyor. Kazakistan sınırdaki geçişlerin daha iyi kontrol edilmesi için teknolojik donanımları kullanacak. Kazakistan Sınır Koruma Teşkilatı Müdürü Nurlan Mırzaliyev, projeyle ülkenin güneyindeki kara sınırının tamamen kontrol altına alınacağını söyledi.

Afganistan'dan çıkartılan uyuşturucu maddelerin önemli bir kısmı Kazakistan toprakları üzerinden Rusya ve Avrupa'ya aktarılıyor.

CİHAN

Biz adamlara birleşin diyoruz, bunlar daha fazla bölünüyor.
İleri! İleri! Türkistan erleri!
Senin için ölürüz Türkistan illeri...

(Türkistan Lejyonu'nun anısına atfendir).

Çevrimdışı ercanhasbil

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 1
Ynt: Kazakistan sınırlarını güçlendiriyor
« Yanıtla #1 : 05 Ağustos 2012 »
Bu böyle gitmez yeniden ULU TÜRK KAĞANLIĞI kurulmalı ,ayrı olmaz birleşmeliyiz bütün Türk devletleri birleşip Ulu kağanlımızı kurmamız TÜRKBİR DEV gibi bir birlik kurmak zorunda oldumuz bir dönemde bu sejkilde sınırları genişletmek olmaz inşallah bu yanlıştan bir an önce dönülür ve birleşme hesapları yapılır NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE NE MUTLU OSMANLI TORUNUYUM DİYEN HER TÜRK EVLADINA  ...