Annenin hayat tarzına bakmak lâzım?!
Bu sözler, Akp Milletvekili Özlem Zengin tarafından, İzmir'de, beş çocuğu yanarak ölen, anne için söylendi.
Sen vatandaşına, insan gibi yaşayabileceği olanakları sağlama, bir de üstüne, çocuklarının karnını doyurmak için sokaklardan hurda toplayan ve eve bile benzemeyen mezbeleliğe sığınan, yüreği yaralı, anneye olmadık laf söyle.
Suriyelilere sağlanan olanağın yüzde birini bile, kendi insanına sağlamayanlara, utanın diyeceğim ama, utanmak insanlara mahsus bir meziyet.
Sen, şefkat ve merhamet şehri Tokat'ın da, başımızın tacı, kadınlarımızın da yüz karasısın, soyadı Zengin ama karakteri fakir, Özlem.
Tarih sizi affetmeyecektir.
Kök Teñğri Türk'e Kut ve Utku Versin!
Girdim ilim meclisine, eyledim kıldım talep.
Dediler ilim geride, illâ edep, illâ edep.Yunus EmreAllah utandırmasın! diye, çok güzel bir dileğimiz var.
İçtenlikle yapılan bu dileği, Ulu Tanrı; iyileri utandırmayarak, bazılarından da bu duyguyu alarak, kabûl ediyor.
Beş çocuğu yanarak ölen anneye bile, dil uzatan
ar damarı çatlamışlardan Ulu Tanrı, utanma duygusunu, çoktan, çekip almış.
Onun için hiç utanmıyorlar!?Mazlûmların sığınağı olan, güzel ülkem! Sana ne oldu?
Ulu Tanrı, mazlûmların sığınağı olan, güzel ülkemi ve mayası merhâmetle yoğrulu; edep, ahlâk ve irfan ehli güzel insanlarımızı, ar damarı çatlamış, utanmazların, şerrinden korusun!
İkilik kinini, içimden atıp,
Ben de, bir insan olmaya geldim!
Her bir akı, karasından seçip,
Ben de, bir insan olmaya geldim!Nimri DedeNe mutlu Türk doğup, Türk gibi yaşayana!
Saygılarımla.
Çağrıbey