Gönderen Konu: Milliyetçi Toplumculuk Esasları  (Okunma sayısı 5151 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Börü Budun Eri

  • Türkçü-Turancı
  • ***
  • İleti: 81
Milliyetçi Toplumculuk Esasları
« : 13 Temmuz 2012 »
Doktrinimiz; Türkçü esaslara dayalı, milliyetçilik görüşü içerisine belli dozlarda halkçılık ve eşitçilik düşüncelerinin eklenmesi olup, temelinde devletçilik ve hürriyetçilik fikirlerine dayanan görüş ve idare sistemidir.
Milliyetçi Toplumcu doktrin; Türklük ülküsünü, Türkçü bilinç ile kavrayarak Türk Milletinin muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarılmasını hedefler. Bu hedefler doğrultusunda devletin, ülkenin bütün bölgelerine ve toplumun bütün kesimlerine tam bir fırsat eşitliği ve sosyal adaleti sağlaması, bunu yanında milli birlik ve bütünlük içerisinde tarım ve sanayi politikalarında gelişmeciliğin sağlanmasını görev bilir.
 
İlkelerimizi tek tek ele almak gerekirse;
Hürriyetçilik fikri olarak ifade edilen görüşte kişi hak ve özgürlüklerinin kısıtlanmamasını, ancak kişisel özgürlüklerin sınır noktası, başka kişilerin özgürlüğünün başladığı yer olduğunda bunu bir bütün zincir şeklinde ele alınıp uygulanmasıdır. Fertlerin daha fazla özgürlük arayışı içinde olması, toplumun genel dengesini bozar. Her şahıs tek bir toplumun parçasıdır. Hürriyet fikri sadece ferdi değildir. Toplum olarakta aklı hür, fikri hür, iradesi hür bir portre çizmek gerekir. Milli değerler doğrultusunda bilinçlenen her fert adil ve hür olan üstün toplumun temeli ve dayanağı olacaktır.
 
Devletçilik ve eşitçilik fikirlerinde ise toplumun bütün kesimleri devlet katında eşit ve özel olacaktır. Bizim bugünkü devletçilik anlayışımız ne yazık ki Başbuğ Atatürk'ün vefatından beri uygulanmayan ilke ve devrimleri kendi ifade şeklinden uzaklaşmış, adeta komünist bir mantıkla anlaşılır olmuştur(Burada anlatılmak istenen İsmet İnönü'nün ihanetçi politikalarıyla başlayan, milli ülkümüze ters düşen yanlış idare düşüncesidir). Devlet insanlarını yaşatmak için değil de, insanlar devlet için yaşar olmuşlardır. Ancak, töremizde devlet Türk soyunu yaşatmak ve yüceltmek için vardır. Bunu yapabilmenin tek yolu da halka inemktir. Toplumun en temel gereksinimleri olan eğitim, sağlık ve ulaşımın ücretsiz yada az ücretli bir şekle getirilmesi Milliyetçi Toplumcu Düşünce için asli görev olmalıdır. Her fert devletin güçlenmesi ve her daim bağımsız kalması için kendini tek bir toplum olarak görüp, milli devlete karşı yükümlülüklerini yerine getirecek, bu yolla vergisini verecek, askerliğini yapacaktır. Karşılığında da devlet milletine sosyal güvenlik ve sosyal adalet verecektir. Vatandaşlar arasında ayrımcılık yapmayacak, herkese yetenekleri doğrultusunda iş olanağı sağlayacak ve gelir dağılımını adil tutacaktır. Adalet olarak sosyal hukuk devleti olması gereğini yapacak, yurttaşlarını koruyacaktır.
 
Milliyetçi Toplumcu Düşünce sistemi, milli ve dini tüm değerleri reddeden, halkı sürü olarak gören, ütopik, çürümüş ve ahlaksız komünizm ideolojisiyle mücadeleyi şart koşar. Bunun yanında küreselleşme adı altında emperyalizme hizmet eden tüm liberal politikalara karşı çıkar. Ayrıca uzun yıllardır milletimize dayatılan milli ülkümüze hiçbir faydasının olmadığı kanıtlanmış, tamamen belirli zümrelerin çıkarlarına hizmet eden, sadece paranın hüküm sürdüğü kapitalist sisteme kendisine komünizm illeti kadar düşman görür.
 
Milliyetçi Toplumcu doktrin, adı her ne kadar konulmasada Başbuğ Mustafa Kemal Atatürk döneminde uygulanmış olup, kesin bir verim alınmıştır. Tekrardan bütün milletimizce benimsenirse, ülkemiz bağımsız bir siyasi ve ekonomik sisteme sahip olacaktır. Böylece Türklük ülküsünün kurtuluşu sağlanacak ve 1938 sonrası yarım kalan ait olduğu üstün medeniyet seviyesine çıkarılacaktır.
 
Milliyetçi Toplumcu doktrinimizin daha iyi özümsenmesi için hem milliyetçiliğin, hem toplumculuğun ayrı başlıklar altında incelenmesi gerektiğini düşünmekteyiz.

Alıntıdır.

Esenlikle!