Gönderen Konu: SADİ SOMUNCUOĞLU UÇMAĞA VARDI  (Okunma sayısı 1665 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimiçi Üçoklu Börü Kam

  • Otağ Yöneticisi
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2234
SADİ SOMUNCUOĞLU UÇMAĞA VARDI
« : 28 Şubat 2022 »
28 ŞUBAT 2022

Türk Milliyetçiliğin aksakalı, büyük fikir, dava ve mücadele adamı, eski Devlet Bakanı, Sâdi SOMUNCUOĞLU Beğ uçmağa varmıştır.
Sâdi ağabeyimize, Yüce Tanrı'dan rahmet; ailesine, sevenlerine ve dava arkadaşlarına sabırlar dilerim.

Kutlu ruhu şad, durağı; Uçmak olsun!

TÜRK IRKI SAĞOLSUN!
Sadi Somuncuoğlu için, 1 Mart 2022 öğlen 12.00’de, TBMM önünde gerçekleşcek törenin ardından öğlen namazını müteakip, Kocatepe Camisi’nde namazı kılınacak ve ardından Aksaray ilinde defin işlemi gerçekleştirilecektir.

Kök Teñğri Türk'e Kut ve Utku Versin!




Sadi Somuncuoğlu Kimdir?

İlk ve ortaokulu Aksaray’da, lise ve yükseköğrenimini Ankara’da tamamladı. 1965 yılında “Bab-ı Ali’de sabah” gazetesini çıkardı. Türk Ocakları bünyesindeki faaliyetlere katıldı. Türk fikir sisteminin önemli isimlerinin kültür dairesinde yetişti. Daha sonra gençlik döneminde feyiz aldığı 1994-1995 Türk Ocakları’nın başkanlığını yaptı. 1967’de aktif siyasete atıldı. 1969 tarihinde Milliyetçi Hareket Partisi Adana Kongresi’nde Genel İdare Kurulu üyeliğine seçildikten sonra, 12 Mart 1971 tarihine kadar kısa bir dönem dışında, MHP’li gençlerin eğitimi ve teşkilatlanması işlerini yürüttü.

1967-1969 döneminde Türkiye’deki bütün fakülte ve yüksek okullarda Alparslan Türkeş’in talimatı ile Ülkü Ocakları’nı kurdu. 1969 tarihinde, İbrahim Metin, Halil Özyıldız, Emine Işinsu gibi isimlerle birlikte Devlet Dergi’sini çıkardı ve bu dergide birçok yazıları yayımlandı. 1970’te Ülkü Ocakları Birliğinin kuruluşunda görev aldı.

1977 yılında Niğde milletvekili olarak TBMM’de görev yaptı. 1995 Türkiye genel seçimlerinde Anavatan Partisi listesinden Aksaray milletvekili seçildi. Daha sonra bu partiden ayrılarak MHP’ye girdi ve 1999 seçimlerinde de MHP milletvekili oldu. 57. Koalisyon Hükûmeti döneminde Milliyetçi Hareket Partisinden Devlet Bakanı olan Sadi Somuncuoğlu, aktif siyasetten ayrıldıktan sonra kitap ve köşe yazılarına ağırlık verdi. Sadi Somuncuoğlu’nun yayımlanmış 7 kitabı vardır. Sadi Somuncuoğlu Millî Düşünce Merkezi’nin kurucucusu ve yakın zamana kadar da genel başkanlığını yapmaktaydı.
Türk Soyunun Gizli Gücüne İNAN ve GÜVEN!

Çevrimdışı [Hun Türk]

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2391
  • TTK
Ynt: SADİ SOMUNCUOĞLU UÇMAĞA VARDI
« Yanıtla #1 : 28 Şubat 2022 »
Allah rahmet eylesin.

Aklıma 20 küsür yıl önce şuan MHP'den kovulan Cemal Enginyurt geldi. Hatırlarsanız Ahmet Nejdet Sezer'i aday olarak gösterildiğinde Sadi Somuncuoğlu C.baskanı adaylığını açıklamıştı. Cemal Enginyurt Bahçeli'nin verdiği kutlu görev ile Sadi Somuncuoğlu'nun arabasına saldırmıştı. Nerden Nereye...
Bana göre ticanilik, nurculuk, yobazlık, komünizm ve partizanlık gibi hastalıkların sebepleri, milli ülküden yoksunluktur.
Hüseyin Nihâl Atsız


TÜRK IRKI SAĞOLSUN !