Gönderen Konu: Türklere Yapılan Soykırımlar Tanınsın...!  (Okunma sayısı 2763 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı YALNIZKURTKARAGÜLLE

  • GÖKBÖRÜ SİNOP
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1345
  • Mekanı Uçmağda!
BİR YUNAN KUMANDANIN MEKTUBU :
- "Günahkâr teğmen! Kimbilir. benden ne kadar uzun alkışlar ümit ediyordun!"

- "(Halbuki) Yunan milletini hatırına getirmeyerek, beceriksizce bir nezaket eseri göstermek için hedefi, gayeyi unuttun!"

- "Türkler'in cenazelerinden, kemiklerinden, kanlarından doğacak BİZANS ihtişam ve idaresini bırakıp, sadece bir Türk kadının yalancı alkışlarına aldandın!"

- "Senin böyle sersem olduğunu bilseydim, emin ol Konstantin, İSTANBUL'dan geldiğin zaman seni yedek subay olmaktan menederdim!"

- "Yalnız TÜRK MİLLETİ'nin değil; TÜRK sözünün de tarihten, lugattan, coğrafyadan silinmesi için her fırsattan istifade edeceğine; yeminine nasıl ihanet ettin!.. Düşündükçe çıldıracağım geliyor!.."

- "700 er, 25 subay, 60 kadın, 30 çocuk... Bunlar ele geçmez bir esir kafilesidir!.. Sen deli misin be yavrum, kızarmadan 'bunları SELÂNİK'e gönderdiği'ni nasıl yazabiliyorsun?.. Size mektepte böyle mi terbiye verdik?"

- "Eğer sen bu kafileyi ovalarda boğazlayarak kanlı, şanlı ellerinle memleketine avdet etseydin, bütün güzel genç kızlar nazarında bir HERAKLİS kadar şâyân-ı tebcil olacaktın!"

- "90 esiri, yolda bazı bahanelerle boğazlatmışsın!.. Bunu o kadar parlak cümlelerle yazıyorsun ki, TRUVA muharebesinin kahramanı kadar gururun kabarmış!.. Bunu yapacağına SUBAYLAR'ı, KUMANDANLAR'ı ortadan kaldırsaydın!.. Bir subayın kaç senede meydana geleceğini bilmez değilsin!. (Onun yerine) erlere kabadayılık yapmışsın!.. Biz 90 değil, 9.000 de değil; 90.000'i kasaturadan geçiriyoruz da, yine âdi bir vak'a halinde naklediyoruz!"

- "Kadınlar meyanında, babaları muharebede telef olmuş bir Türk generali ile, iki binbaşının kızlarından bahsediyorsun... Birer birer bekâretlerini izâle etmişsin. Hele birisi 11 yaşında imiş!.. Bravo!"

- "60 kadının içinden hâmisiz 3 kızla zevk ve sefa edebilmeye muvaffak olabilmişsin!.. Öbür dilber kadınlarla eğlenmeye erkekler mâni olmuş imiş!.. Hah hah ha!.. Hangi erkekler?.. Onlar hayvan, dostum, hayvan!.. Senin elinde esir Türk subayları!.. Bunlar mı mâni oluyor?.."

- "Ahmak Kosti!.. Tabancan yok muydu?.. Milletin sana Türk kafası patlatmak için verdiği silahların hiçbiri yanında değil miydi?"

- "Yunanlığın affetmeyeceği bir hata varsa, o da eline geçmiş iken genç Türk binbaşısını öldürmemekliğindir!.. Bu aile ile aranızda bir tanışıklık varmış!.. Bu derece şefkat TÜRKLER'den başka kimsede bulunmaz!.."

- "Yalnız paralarını gasbetmekle yetinmişsin. Kendilerine nezaket göstermişsin. Türk kızları ayrılırken, 'Mersi, nazik subay' diye teşekkür etmişler!.. O vakit aklın başına gelmiş. Bunları yarı yolda becermediğine pişman olmuşsun!.. Yunan lugatında menfaatten başka nezaket yoktur! (Bilmez misin?)"

- "Bak, (anlatayım da gör) ben senin gibi avanaklık yapmış mıyım?.. İki kardeşim BEYOĞLU'ndaki ticarethanemizi satarak Yunan ordusuna gönüllü yazıldıkları zaman, ben onları kendi taburuma yazdırdım. Bizi MİDİLLİ'ye yolladılar. Taburumuzun askerlerini, GİRİTLİ çetelerden takviye etmiştim. MİDİLLİ'yi zapteder etmez, oradaki OSMANLI SANCAĞI'nı indirip yaralılara sargı bezi yaptırdım. İlk işim esirleri ortadan kaldırmak oldu."

- "Sıra ahaliye gelince, evleri basmaya başladım! (Liberal) PRENS SABAHATTİN partisinden iki (hain) genç, ahaliyi müdafaaya teşvik eden İTTİHAK VE TERAKKİ âzâlarını birer birer gösteriyordu! Ekserisine âsi kulpu takarak kurşuna dizdirdim. İTTİHATÇI domuzlardan birisi kaçarken yine o iki gencin yardımıyla tevkif ettirmeye muvaffak oldum."

- "Meğer bu (adam), eski kumandanlardan bir doktor binbaşı imiş! İSTANBUL'a gittiğim zaman buna bizim amcazâdelerin ticarethanelerinde tesadüf etmiştim. Hatta bir gün bir çiçek kadar güzel üç kızını da görmüştüm. En küçüğünün kirpiklerinden bir elektrik yayılıyormuş gibi vücudumun titrediğini hissettim..."

- "8 ay sonra MİDİLLİ'de bütün ailesine tesadüf ettim. Doktoru hapishaneye yolladım. Türk perilerini de himaye bahanesiyle odama yılladım. Zaten evleri ararken tesadüf ettiğim güzelleri, hep boş bir konağa toplamış idim. Şehrin bütün diğer kadınlarını, neferlerle Giritli çetelere bağışladık."

- "Akşam hanımları birer birer çağırdım. Sözümona soruşturma yapıyordum. En nihayet sıra küçük hanıma geldi. Babasını çok sevdiğimi, tahliyesinin elimde olduğunu anlattım. Zeki kız, (niyetimi) anlamıştı. Gittikçe rengi soluyordu. Hissiyatımı açıkça söyledim. Kabul ederse, kendisi ile evleneceğimi bile teklif ettim. Ne beis var? Hristiyan olursa, bana lâyık bir şark perisi idi. Gözlerinden yağmur gibi yaşlar akmaya başladı."

- "Bir bûse, bir temas diye yalvardım... 'Efendi, beni öldürünüz,' mukabelesinde bulundu. Gönül rızası ile muvaffak olamayacağımı anladım. Ertesi günü, bizim doktor YORGİ'ye müracaat ettim. Bir mayi verdi. İçtikleri suya döktüm. Az bir müddet sonra üçü de leş gibi serilmiş, uykuya dalmışlardı."

- "NEZİHE!.. Ne kadar nefis bir ruh!.. Baygın bir kraliçe gibi uyurken dudaklarını öptüm. Hiç bir şiddet, hiç bir mâni yok!.. Sonra sıra ile öbür kardeşlerine gittim... Ertesi gün beni görünce başlarını çarşaflarının içine alarak ağlamaya koyuldular!""

- "Bir gün fazlaca sarhoş idim. Taarruz ettim. Hakaret etti!.. O hiddetle hemen hapishaneye giderek doktoru ipe çektim... Bak, mülâzım doktor ne yazmış: 'Kızım, hayatın değeri yoktur! En kıymetli şey ismet ve iffettir. Ben seni bâkire ve mazlum bıraktım, öylece bulmak isterim.' ... (Dönüp) babasının vasiyetini suratına fırlattım. Saçlarını yolarak kendisini pencereden atmak istedi. İki er çağırdım ve kendisini bağlattım."

- "Sabahleyin ziyarete gittiğimde taş gibi dönmuş, dudakları sapsarı olmuştu!.. Cenazesini attırdım!.. Şimdi iki kızkardeşi deli bir halde bulunuyorlar. Hele birisi hamile!.."

 İMZA : MİDİLLİ Merkez Kumandanı ALEKSANDR

Türk Kaatilleri ve Yunanlar, İstanbul Matbaa-ı Âmire , 1332/1916

10 EYLÜL 2022'DE UÇMAĞA VARDI..!
TANRI DAĞINDA...
ATSIZ ATA OTAĞINDA, ULU ATALAR HUZURUNDA DİZ VURMAKTA!


Dört yanım soru, Tanrı'm
Hepsi en zoru Tanrı'm
Soruların zorundan
Soyumu koru Tanrı'm

Sen Tanrı değil misin, adını yargılatma
Sana Tanrı deyince, dinimi sorgulatma
Ya adam et bunları, ya beraber yaşatma
Kanı bozuk olanlar "Türk'üm" diyemesinler
Ve Türk'ün dik başını yere eğemesinler.

Çevrimdışı YALNIZKURTKARAGÜLLE

  • GÖKBÖRÜ SİNOP
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1345
  • Mekanı Uçmağda!
Ynt: Türklere Yapılan Soykırımlar Tanınsın...!
« Yanıtla #1 : 23 Nisan 2011 »
BİR BULGAR SUBAYININ İTİRAFLARI:
- "Esir edilen 10.000 kadar Türk askeri SİROZ 'a getirildi. Bunların arkalarında sadece beyaz bir gömlekle don vardı. Bu biçâre esirler SİROZ civarında kâmilen öldüldüler!."

- "KARATUNA civarında GENERAL İSTAFANOVİÇ yüzlerce esiri iki sıra üzerine durdurarak kurşuna dizdirdi!"

- "Meydan-ı muharebeden avdet etmiş bir Bulgar askeri, kadın memeleri göstererek, bunların kendisi ve arkadaşları tarafından kirletilmiş İslâm kadınlarından kesildiğini öğünerek söylüyordu!.."

- "FİLİPE'ye oldukça mühim bir esirler kafilesi getirildi. Bir zabit esirlerin isimlerini yazmaya mecbur edildi. Bir saat sonra zabit, pür hiddet 'Bu alçakları niçin buraya getirdiniz?.. Niçin yolda birer birer öldürmediniz?' dedi!"

- "Bütün angarya işlerinde Müslümanlar'ı kullanıyorlar!.. İslâm oduncuları ve arabacıları Bulgarlar'ın her türlü işlerini bilâ ücret görmeye mecburlar."

- "İkinci Fırka'da müstahdem FİLİPE'nin Bulgar tabiplerinden biri, (ismini biliyorum) MAKEDONYA köylerinden birine vasıl olduklarında, resmî elbisesini giyerek zengin bir Müslüman'ın hanesine müracaat ile kendisinden 2000 lira talep etti! 24 saat zarfında vermediği takdirde kendisini asacağını bildirdi!"

- "FİLİPE'deki İslamlar'ın en büyük camii, erzak ve mühimmat deposuna tahvil edildi."

(Yahudi asıllı yazar ve tarihçi Avram Galanti, Tarih Mecmuası, cilt 3, İstanbul, 1951)
10 EYLÜL 2022'DE UÇMAĞA VARDI..!
TANRI DAĞINDA...
ATSIZ ATA OTAĞINDA, ULU ATALAR HUZURUNDA DİZ VURMAKTA!


Dört yanım soru, Tanrı'm
Hepsi en zoru Tanrı'm
Soruların zorundan
Soyumu koru Tanrı'm

Sen Tanrı değil misin, adını yargılatma
Sana Tanrı deyince, dinimi sorgulatma
Ya adam et bunları, ya beraber yaşatma
Kanı bozuk olanlar "Türk'üm" diyemesinler
Ve Türk'ün dik başını yere eğemesinler.