Gönderen Konu: 'İstesek yerli uçak yaparız ama uçurmazlar'  (Okunma sayısı 2312 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı YALNIZKURTKARAGÜLLE

  • GÖKBÖRÜ SİNOP
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1345
  • Mekanı Uçmağda!
Ulaştırma Bakanı Yıldırım, Türkiye’nin 3 ay içinde yerli uçak yapabilecek kapasitesi olduğunu ifade ederek, “Ama Boeing ve Airbus’ın fiili tekeli var, onlara rağmen uçamayız” dedi.


İSTANBUL - Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 2012 yılına damgasını vuracak gelişmeler ve başta Kanal İstanbul olmak üzere mega projeler hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı.

Yıldırım, “Türkiye’nin 3 ay içinde yerli uçak yapabilecek durumda olduğunu” belirterek, “Ama dünyanın sizin uçağınıza yol vermesi lazım. Bu alanda Boeing ve Airbus’ın fiili tekeli var. Onlara rağmen uçak yapıp, uçuramazsınız” dedi. Yıldırım, Türkiye’nin önce büyük bir üreticinin lisansıyla uçak yapacağını, 2023 yılına kadar da ‘özgün’ uçağını yapmayı hedeflediğini söyledi. “Türkiye, neden uçak yapıyor?” sorusunu gündeme getiren Yıldırım, “En ufak bir karışıklıkta hemen ambargo uygulanıyor. O zaman da adamlar, size bunları vermiyor. Daha önce Kıbrıs harekâtında bunu gördük. Gün gelir ihtiyaç olur, kimse de o zaman sertifika filan aramaz” dedi.

JAPON DESTEK VAR
Habertürk'ün haberine göre; Yıldırım, yeniden örgütlenen bakanlıkta daha önce ‘sahipsiz olan, derli toplu mevzuatı olmayan’ uzay ve havacılık alanına da yeni yapılanmada yer verildiğini vurgulayarak Türkiye’nin Japonya ile uydu ve uzay teknolojileri alanında işbirliği protokolü imzaladığını kaydetti.ntvmsnbc
http://www.ntvmsnbc.com/id/25309540/

Ulaştırma Bakanı:İSTESEK UÇAK YAPARIZ AMA UÇURMAZLAR.. Eee hani büyük vizyonunuzla "TAKE OFF" :-P (kalkış) durumundaydık.. Eee hani uçuyorduk.. Biz uçuyoruz da yapacağımız uçak mı uçamayacak.. BAŞBAKAN DUYMASIN..
10 EYLÜL 2022'DE UÇMAĞA VARDI..!
TANRI DAĞINDA...
ATSIZ ATA OTAĞINDA, ULU ATALAR HUZURUNDA DİZ VURMAKTA!


Dört yanım soru, Tanrı'm
Hepsi en zoru Tanrı'm
Soruların zorundan
Soyumu koru Tanrı'm

Sen Tanrı değil misin, adını yargılatma
Sana Tanrı deyince, dinimi sorgulatma
Ya adam et bunları, ya beraber yaşatma
Kanı bozuk olanlar "Türk'üm" diyemesinler
Ve Türk'ün dik başını yere eğemesinler.

Çevrimdışı ER

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 31
    • ELÇİBEY
Ynt: 'İstesek yerli uçak yaparız ama uçurmazlar'
« Yanıtla #1 : 28 Aralık 2011 »
Nedense hiç inanasım gelmiyor. Oturma organı kadar İsrail dünyaya kafa tutabiliyor, teknoloji üretip satabiliyor; sen arkanda kocaman bir Asya kıtasıyla ve binlerce yıllık köklerinle hiçbir şey yapamıyorsun. Yetmiş yıl önce nasıl uçak yapıyorsak yine yaparız fakat bunu yapabilmek için hükümetlerin tasmasının para babalarında, yabancı devletlerde değil milletin elinde olması gerekir.
Uçağı geçtim Tübitak'ın geliştirdiği ve virüs mirüs hak getire dedirten işletim sistemi Pardus'u bütün kamu kurumlarında zorunlu kılın bir tarafınız yiyorsa.
Taş kırılır tunç erir ama Türklük ebedidir.