Gönderen Konu: Osmanlı düşmanlığı üzerinde  (Okunma sayısı 11188 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı YunusHan

  • Yasakli
  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 9
Ynt: Osmanlı düşmanlığı üzerinde
« Yanıtla #10 : 27 Mayıs 2013 »
Andalar kişisel fikrim olarak Osmanlı dan nefret edilmemelidir bunun sebebi ise Osmanlı nın Türk olarak adlandırılmasıdır. Bunun dışında benimsenmemesi gerektiğini düşünüyorum. Hatta bir adım ileri götürüp Türklüğe vurulan darbe olarak nitelendiriyorum. Arabın kutsal sayıldığı Türklüğün küçük görüldüğü bir yapı Osmanlı. Türkler yönetimden uzaklaştırılmış. Devşirme denilen soysuzlar en üst makamlara yerleştirilmiş. Yabancı hatunlardan kanı bozuk şehzadeler türemiş. Osmanlıda Fatih Sultan Mehmet in annesi Hüma Hâtûn dur ve çoğu tarihçi ırkı konusunda anlaşamaz. Fatih Sultan Mehmetin başarılı bir hükümdar olması nedeniyle annesinin Türk olduğunu düşünüyorum. Kanuni nin annesi ise Ayşe Hafsa (Hâfize) Valide Sultan ise Kırım Türklerinden dir. Bunun dışındakilerin çoğu ise özellikle Kanuniden sonrası yabancı gavurların tohumudur. Buda Osmanlının çöküşünü hazırlamıştır. Aynı şekilde Fatih ten sonra yönetimde devşirmelerin etkili olmasıda . Fatih ten sonraki hükümdarlarda Türkün öneminin kaybetmesine ve Dönme dediğimiz soysuzların siyaset ve yönetimde etkili olmasına sebebiyet vermiştir. Fatih Sultan Mehmet iyi bir hükümdardır. Orta Asyadan Kuzey avrupaya kadar bütün Turan ırkının onunla gurur duyduğuna eminim fakat Fatih Sultan Mehmeti  Mara Branković Hâtûn denilen birisi üvey annelik yapmıştır bu yüzden kan olarak Türk olsada şuur olarak Türklükten uzaktır. Türklüğe hizmet etmişmidir etmiştir. Fakat Osmanlının hizmetten daha çok Türklüğe darbeside vardır.
Sonuç olarak Osmanlı hiç bir zaman kendini Türk diye nitelendirmez. Arap lar daha önemlidir. Ümmetçi bir bakış açısı vardır ve Türk ırkı dışındaki faktörler üst kademelerdedir. Osmanlıda insanlar Türk olduğunu 1900 lerde hatırladı ve Atatürk sayesinde Türk ırkı yükselişe geçti. İsmet inönü zamandındaysa sekme ye uğradı ve şuan durum epey vahimdir fakat umutsuz değildir.  :prbay Bizim damarlarımızda bu kan olduktan sonra, Üstte mavi gök çökmedikçe Altta yağız yer delinmedikçe Türk ırkının ilini ve töresini kim bozabilir.

Osmanlıya hakaret etmemeliyiz çünkü Osmanlıyı Türkler kurdu. Zaman içinde kanı bozuldu yanlışlar yapıldı ve buda yıkılmasına sebep oldu. Osmanlıdan ders almalıyız. Yabancı unsurlara, ümmetçiliğe, hainlere, başka devletlere dost davranmamalıyız. Türklük bilincimizi kaybetmemeliyiz, öteki unsurlara kendimizle eş haklar tanımamalıyız, onları bizden görmemeliyiz, Bunları ders çıkarmalıyız ve aynı hatayı tekrar yapmamalıyız. Osmanlıyı benimsemek yanlıştır. Turan tarihi Saka tarihi ile başlar Hun tarihi ve Gök Türk tarihi ile devam eder. Bunlar bütün Turan toplumlarında sabittir. Diğer Türk toplulukları ise farklılaşmaya girer. Biz Osmanlı Torunuyuz kelimesi yanlıştır. Biz Attilla'nın Alp er Tunga'nın torunlarıyız. Osmanlıyı da Türkler kurdu. Osmanlının savaşlarında da Türkler savaştı. Kaymağı ise devşirme denilen dönmeler ile Soysız Cariyeler yedi.

Köken olarak Karamanoğlu Türklerine mensubum. Dedem Deliorman göçmeni ve biz hep Karamanoğlu Türkü olduğumuzu bildik ve bununla her zaman gurur duyduk. Ben her zaman belki dedim. O zaman Karamanoğlları kazansaydı bugün Türk Irkı ne durumda olurdu. Her zaman bunu merak ettim.
nerede bir Türk varsa orayı kalbinden seveceksin.

Çevrimdışı mhmmd

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 6
  • Bayat Boyu
Ynt: Osmanlı düşmanlığı üzerinde
« Yanıtla #11 : 27 Mayıs 2013 »
Şu an üniversiteye hazırlanıyorum.Tanrı kısmet ederse Tarih bölümü okumayı düşünüyorum.Gitmiş olduğum dershanedeki tarih hocası bana Osmanlıda tarih derslerinin İslamiyet sonrası olarak anlatıldığını söyledi.Doğruluğu nedir orasını bilmem ama bu doğruluğu yüksek bir söylenti.Bunu Atatürk'ün açtırmış olduğu Türk Tarih Kurumu'nun temel görevleri arasında soyumuzun nereden geldiğinin araştırılması Osmanlıda böyle bir araştırma ve kaynak olmadığını düşündürüyor.Fazla uzatmayım biz Osmanlıya ne sonsuz bir hayranlık ne de nefret duyuyoruz.Sadece kırgınlığımız var o kadar.Esen kalın ırkdaşlarım..
Atsız Gibi Diktir Başları! Kim Durdurur ki Genç Atsızları?

Çevrimdışı daglargibi

  • Yasakli
  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 250
Ynt: Osmanlı düşmanlığı üzerinde
« Yanıtla #12 : 11 Eylül 2014 »
Osmanli düşmanlarına tavsiyem Osmanli nin feth ettiği topraklar üzerinde yaşamasınlar.