TÜRKLÜK ve TÜRK DÜNYASI OTAĞI > TÜRK - TURAN DÜNYASI

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN SOYAĞACI

<< < (8/8)

YunusHan:
Elinize sağlık Andalar çok güzel olmuş. Atamızın soyuna küfreden soysuzlar bütün Türk Irkına küfretmiş sayılır. Lakin kanıma dokunan bu soysuzların bu ülkede milletvekiliği yapmış olmasıdır. hasan mezarcı denen soysuz köpeğe ve onun destekçilerine bu soy ağacını kızgın demir ile damga olarak basmak gerekir fakat onların soysuz bedenlerinin bu kutlu soy ağacını taşıyamıcağıan eminim.

Kızıl Oğuz:
Öncelikle selamlar andalar, esenlikler dilerim.

Ben otağa yeni üye oldum ve ilk yorumum da bu olacak. Başbuğ Atatürk'ün soyu açısından bizlerin zaten hiçbir tereddüdü olamazdı ancak bu şekilde yayınlanan bilgiler de çok önemli.

Başbuğ Atatürk "Kızıl Oğuz"

4_hilal:
Atatürk'ün Türklüğünden şüphe etmek akıl mantık işi değildir, bize göre hiç değildir, olsa olsa Türk düşmanlarının ilgi alanına girer. Tüm paylaşımlar için teşekkürler, fakat hem burada iletilerde hem de genel ortamlarda dikkatimi çekiyor, bir Konya Türküsü tutturulmuş gidiyor tabiri caizse. Konya Türklük üreten bir bölge değildir, 50 farklı Türk boyuna mensup farklı Türkler hemen bir Konya tutturuveriyor ki hep gülümsüyorum duyunca. Konya Toroslara sınır oluşu, ovasının geniş oluşu ve kısmen de başkentlik yapmış olmasından dolayıdır ki, konaklama yeriydi bilumum Türk boylarının, oymaklarının. Konya Türkü diye bir farklı Türklük olmadığı gibi, Karamanlılar da tek çeşit, tek bir boy veya oymağı belirtmez. Karamanoğulları diye bir büyük beylik vardı, fakat onlar dahi Karaman adlı olmayan bir boyun mensubu değillerdi, Avşar boyuna mensuptu Karamanoğulları Beyliği'nin hanedan soyu. Aynı mevzu Tarsus, Aydın, Erzurum gibi şehir ve ilçelerimiz içinde geçerlidir ki, konaklama yerleri ile soyumuzun detaylarını belirten boy veya oymakları birbirine karıştırmayalım. Atatürk'e bir şükranlık duyulacak konuda O'nun Yörük Türkmenlerindenim ifadesini bu şekilde kullanması. Birçok Türk vatandaşı ve Türk soylu kandaşlar bile galiba bu iki sözcüğün bir kıl kadarlık farktan gayri, eş anlamlı olduğunu bilmiyor. Ovalı-Obalı, yerleşik düzen ve göçebe hayat ile, farklı zamanlarda bu düzenlere geçişten başka aralarında bir fark yok. Bazı yörelerimizde bu sözcüklerden birisinin inancı da ifade etmesi, sadece yöresel bir durumdur. (Alevilik mevzusu).  Aynı durumu kürtlerde de görebiliyoruz li, zilan ve milan diyip, ovalı ve obalı farklarını yaşamışlar veya yaşıyorlar.  Tanrı'nın yarattığı en büyük Türk Atatürk diyorum son olarak.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git