Türkçü Turancı Otağ

GENEL KONULAR OTAĞI => SORU-CEVAP => Konuyu başlatan: emrehan123 - 27 Haziran 2015

Başlık: TÜRKÇÜLÜK VE DİN
Gönderen: emrehan123 - 27 Haziran 2015
Beyler Türkçü biri müslüman olabilir mi?
Başlık: Ynt: TÜRKÇÜLÜK VE DİN
Gönderen: [Hun Türk] - 27 Haziran 2015
 ;)
http://www.youtube.com/watch?v=MPLfuL10leg
Başlık: Ynt: TÜRKÇÜLÜK VE DİN
Gönderen: Kadagan - 29 Haziran 2015
Neden olmasın? Tabii ki olur, şahsen benim dinim ''İslam'' fakat Türkçülüğüm önde geliyor.
Başlık: Ynt: TÜRKÇÜLÜK VE DİN
Gönderen: tegin - 01 Temmuz 2015
Elhamdülillah Müslümanız ama biz Türkler İslamiyetle ihya olmuş bir millet değiliz. Müslüman olmadan önce de cihan imparatorlukları kurmuş, dünyaya kafa tutmuş bir milletiz. Ayrıca biz cahiliye dönemi yaşamadık ve hiç bir zaman putlara tapmadık, kız çocuklarını diri diri gömmedik.
Toplum yakın tarihi yani Osmanlı ve Selçuklu'yu biliyor ve sanıyor ki biz İslamiyetle bunları başardık, başarabildik. Ancak geçmişte Hunlar, Göktürkler daha niceleri dünyayı sallamış devletlerdir.

Dozunda ve akla bilime uyum sağlamış bir din iyidir ve gereklidir de bana göre. Ancak İslamiyete girdikten sonra Türkler maalesef benliklerini büyük ölçüde kaybetmiş, dili ve kültürü yozlaşmıştır. Bu yozlaşma 16. yüzyılda başlar. Dilimizden başlayarak Arap ve acem kültüründen çok ileri derecede etkilenme olmuştur. Açın Fuzuli,den, Baki'den, Nedim'den divan şiiri okuyun zerre anlamazsınız, çünkü dil Arapça ve Farsça etkisinden tamamen bozulmuş Türkçe olmaktan çıkmıştır adeta. Bizim gerilememizin nedeni de din etkisiyle dünyadan geri kalmamızdır.

Bizim Araplardan Farslardan öğreneceğimiz zerre kadar şey yoktur. Atatürk medeniyetle aramızdaki 500 yıl farkı, yaptığı devrimlerle 150-200 yıla indirmiştir. Türk milletinin önünü açmıştır. Akla, bilime, eğitime dayanılarak ancak milletler ileri gider gelişir. Qsmanlı'da okuryazarlık erkeklerde yüzde 2, kadınlarda binde 7 idi 20. yüzyıl başlarında. Oysa Avrupa'da 18. yüzyılda okuryazarlık 0rtalama yüzde 50 seviyelerinde, Almanya, Fransa, Hollanda'da daha yüksek oranlarda idi. Uzun süre gençlerin beynini yıkadılar alim yattık cahil kalktık diye ve Atatürk düşmanlığı yaydılar ama işte aslı buydu.

Biz dinden uzaklaştığımız için geri kalmadık, ya da diğer bir anlatımla daha fazla Müslüman olunca ilerleyecek değiliz, akla, bilime, eğitime yönelirsek, Atatürk'ün açtığı yolsa ilerlersek gelişiriz ancak. Dilimizi, kültürümüzü yabancı unsurlardan arındırmalıyız.

Yani akla mantığa bilime aykırı olmayan, dozunda bir din iyidir ama son 500 yıldır yaşanan ve yaşadığımız dinin buna uymadığı da bir gerçektir.
Büyük Türk milleti laik Atatürkçü politikalarla ilerleyebilir, siyasi İslamla değil. Milliyetçilik de din ile çok karıştırılmamalıdır. Ülkemizde yaşanan milliyetçilik maalesef dini unsurların çok baskın olduğu bir görünümdedir, bu yanlıştır, dediğim gibi biz İslamiyetle ihya olmadık.