Türkçü Turancı Otağ

GENEL KONULAR OTAĞI => GÜNCEL => Konuyu başlatan: Cebe Noyan - 07 Eylül 2011

Başlık: Latin alfabesine geçiş başladı
Gönderen: Cebe Noyan - 07 Eylül 2011
(http://www.sabit.sonkale.org/haber/buyuk/haber_4e6725e35a5f3.jpg)

Kiril alfabesini kullanan Kazaklar, internette sıkıntı yaşadıklarından lisanlarını Latin alfabesine uyarlamak için çalışmalara başladı.

Kazakistan'da internette yaşanan sıkıntıları gidermek için Kazak Dili'nin Latin Alfabesine uyarlamak için yapılan ilk çalışma yetkililere sunuldu.

Kiril Alfabesini kullanan Kazaklar, özellikle internette sıkıntılar yaşıyordu. İlk etapta bilgisayar ve internette kullanılması için geliştirilen Latin Alfabesi çalışmalarının ilk etabı tamamlandı. Çalışmaya yedi enstitüden dil uzmanları katıldı.

26 ses bulunan Kazak Dili, şimdilik sadece internet ve bilgisayar alanında kullanılmak üzere Latin Alfabesi ile ifade edilecek.
Başlık: Ynt: Latin alfabesine geçiş başladı
Gönderen: TÜRK-KAN - 07 Eylül 2011
 Nihayet ! Şu Moskof'un iğrenç alfabesinden tiksiniyordum. Böylelikle Kazak Dili'ndeki metinleri anlamak eskisine göre daha da kolaylaşacaktır.