Türkçü Turancı Otağ

GENEL KONULAR OTAĞI => SORU-CEVAP => Konuyu başlatan: YALNIZKURTKARAGÜLLE - 07 Mayıs 2013

Başlık: Mücadelenin safahatı ne olmalı?
Gönderen: YALNIZKURTKARAGÜLLE - 07 Mayıs 2013
Fikri Mücadeleden, Sokak hareketine, Sokak hareketinden İktidara! :asker:

Yukarıda yazılı özlü cümle  :twisted: den / nin; ne anlıyoruz / neresindeyiz ?


TTK.

Başlık: Ynt: Mücadelenin safahatı ne olmalı?
Gönderen: Üçoklu Börü Kam - 08 Mayıs 2013
Fikri Mücadeleden, Sokak hareketine, Sokak hareketinden İktidara! :asker:

Yukarıda yazılı özlü cümle  :twisted: den / nin; ne anlıyoruz / neresindeyiz ?


TTK.


Klasik devrimci-sosyalist-komünist söylemi.
Bu söylem marksist düşünce sisteminin temel hareket stratejisini ifade etmektedir.
Türkiye'de ilk defa 68 kuşağı olarak tanımlanan marksistler tarafından dillendirilmiş olup ilerleyen zamanlarda hemen bütün marksist fraksiyonlarca benzer şekillerde dillendirilmiştir.
Bu söylemdeki "iktidar"  sözcüğü marksistlerin devrim sonucu getirecekleri "komünist düzeni" ifade etmektedir.
Bu söylemlerin Türkçülükle bağdaşır/benzeşir bir yönünün olup-olmadığını tartışmak/dillendirmek/düşünmek/aklından geçirmek/rüyada görmek bile bu fiillerin sahiplerinin Türkçülüğü anlayamamış/kavrayamamış olduklarının göstergesidir.
Komünist blokun dağılmasıyla boşa çıkan marksist artıkları (boş küme) yapacak iş ve gidecek kapı bulamayınca Ulusalcılık, Türk solu vs. adıyla örtülü marksist yapılanmalarını AKP ve kürt karşıtlığı (o da lafta), ekseninde bir kaç cancanlı milliyetçi kavramla ambalajlayıp piyasaya sürmüşler ve eski söylemlerini, ufak tefek değişikliklerle, devam ettirmişlerdir.
Sorun; halihazırda ulusalcı olarak görülen örtülü marksist artığı kadrolaşmanın; söz, eylem ve düşüncelerinin; akıldan eksik, ilgi budalası ve saygınlık isteriği bazı milliyetçi kimlikli(!) kişilerin (ki bunlara da milliyetçi eskisi demek gerekir) vitrine edilip, dünün devlet ve düzen (Laik, milliyetçi cumhuriyet kastedilmektedir) karşıtlığının bu gün de bir kaç milliyetçi eskisi kişi vasıtasıyla, milliyetçi sözlerle kılıflanarak, AKP karşıtlığı ekseninde odaklaşan ve AKP nin Türklüğe karşı yürüttüğü yıkım projesinden duyulan milli öfkeyi kendi gizli amaçlarını gerçekleştirmek için istismar eden dünün kurnaz ve deneyimli marksistlerinin ulusalcı olarak ortaya sürülmüş versiyonunun/türevinin Türk Milliyetçiliğiyle karıştırılmasından kaynaklanmaktadır.

TTK.
Başlık: Ynt: Mücadelenin safahatı ne olmalı?
Gönderen: YALNIZKURTKARAGÜLLE - 08 Mayıs 2013
Konuyu çok net olarak açıkladığınız için çok teşekkür ederim sayın başkanım.

Günlerdir İstanbulda ki izlenimlerimin özeti. Ne yazıktır ki bu cümleyi kuranlar kendilerini dik, mücadeleci, fikriyattan bir haber ortalıkta isim yapma peşinde koşan teşkilatçıkların temel felsefesi.

Yüreğim yanıyor.


TTK.
Başlık: Ynt: Mücadelenin safahatı ne olmalı?
Gönderen: Fatih - 08 Mayıs 2013
Fikri Mücadeleden, Sokak hareketine, Sokak hareketinden İktidara! :asker:

Yukarıda yazılı özlü cümle  :twisted: den / nin; ne anlıyoruz / neresindeyiz ?


TTK.

Bu soruyu:

Yukarıda yazılı özlü cümleden ne anlıyoruz?
Yukarıda yazılı özlü cümlenin; neresindeyiz?

Olarak iki soru şeklinde gördüm ki Sayın YALNIZKURTKARAGÜLLE başkanımız da biraz yazı sanatları ustalığı ve biraz da biçimsel gizemle o şekilde sormuşlar.
Soruya gelince..
Anlaşılan gayet basit. Vur, kır, dök, kanunun men ettiği her türlü işi yap denilmektedir. Yani Makyavelci bir yaklaşımla amaca ulaşmak için her şeyi meşru gör... Bu mantığın Türkçülükle bağdaşır yanını göremedim. Türkçülük meşru ve devletin yapısında temel olan bir konumdadır ve anarşizmi reddeder. Zaten asıl konumundakinin kendi kendini yok etmek demeye gelen anarşizme ruhsat vermesi akla ve mantığa aykırıdır.
Bunun neresindeyize gelince. Maalesef bazı guruplar çok fevkalade bir iş yapıyormuşcasına polise ve devletin diğer kurumlarına karşı saldırgan tutumlar sergileyip çoğu zaman da darp ediliyorlar. Bunları tasvip etmek mümkün değildir. Bu tutum ve davranışlar Türk Milliyetçiliğinin özüne ve ruhuna aykırıdır. Bu tür olumsuzluklar ancak kişisel tatmin sağlar ki Türk Milliyetçileri kesinlikle ben merkezli işlerden uzak durmalıdır. Bazen yapılan iş, bırakın fayda sağlamayı, büyük zararlar vermektedir. İşte bu açıdan bakılınca gençlerimizin fevri işlerle fayda sağlıyorum derken zarar verdiklerine tanık oluyoruz. Bunların önünün alınması gerekmektedir. Zaten Türkçülüğün üzerinde hak etmediğimiz bir sürü zan ve çamur vardır. Din karşıtı, MHP düşmanı, Osmanlı inkarcısı gibi haksızca üzerimize yaftalanmış suçlamalara bir de anarşist yaftasının vurulmasına sebebiyet vermeye kimsenin hakkı yoktur.
Kök Tenğri'nin esenliği bütün Türklerin üzerinedir.
Başlık: Ynt: Mücadelenin safahatı ne olmalı?
Gönderen: o.öcal - 09 Mayıs 2013
Solun iktidarı ele geçirme yöntemi. Halk hareketiyle iktidara sahip olma. Bir düşüncenin demokratik yol ile iktidar olma şansı yok ise anarşizmi uygulayarak deneyeceği yol. Bu acun geçmişte örneklerini çok gördü. Elbette sosyalist bir düşüncenin ürünü olan bir söylemin Türkçülük düşüncesi ile ilgisi ve bağı olamaz.

Türkçülük düşüncesinin yöneten konuma gelmesi konusunu bir masa etrafında çaylarımızı yudumlarken konuşmak tartışmak isterdim.
Başlık: Ynt: Mücadelenin safahatı ne olmalı?
Gönderen: giray-han - 17 Mayıs 2013
Davamızın yol ve yordamı sanırsam mekanı Uçmağ olsun, İsmail Gaspıralı tarafından belirtilmiştir. Dilde, Fikirde, İşte birlik.
Türkler arasında dil birliği kurulduktan sonra, Türkçü fikrin yayılması kolaylaşacaktır. Türkçü fikrin hakim olmasından sonra ise İşte birlik gelecektir. Zaten işte olan birlik, siyasi birliği bir yerden sonra doğuracaktır. Bu elbette genel bir gidişattan bahsettiğimizde doğrudur. Asıl zorluk ayrıntılarda gizlidir ki büyük ihtimalle siz de onları sormaktasınız.
Başlık: Ynt: Mücadelenin safahatı ne olmalı?
Gönderen: YALNIZKURTKARAGÜLLE - 17 Mayıs 2013
Asıl zorluk ayrıntılarda gizlidir ki büyük ihtimalle siz de onları sormaktasınız.

En basit şekilde 3 Mayıs tarihi ile ilgili kavram ve tanım ile uygulama kargaşası...
Bu konuda birlik sağlanamıyorsa şeytanın da ayrıntılarda gizliliği aşikar. :twisted:

TTK.