
10 kahve fincanı un 
 2 yemek kaşığı yoğurt 
 1 adet yumurta 
 2 yemek kaşığı zeytinyağı 
 1 yemek kaşığı sirke 
 2 su bardağı sıvıyağ 
 tuz 
 içi için : 
 1/2 kg. yağsız dana kıyma 
 1 adet soğan 
 tuz 
 karabiber
Soğanı rendeledikten sonra tuz ve karabiberle iyice karıştırın. Dana kıymasını da karışıma ilave edip bir miktar daha karıştırmaya devam edin. Daha sonra içine 1 kahve fincanı su ilave edin. 
Unun ortasını açın zeytinyağı, yoğurt, yumurta, sirke ve tuzu koyduktan sonra hamuru yoğurun. Bu hamurdan yapacağınız bezeler ceviz büyüklüğünde olsun. yaptığınız bezeleri 20 dakika dinlendirin. 
Dinlendirdiğiniz bezeleri unlanmış hamur tahtası üzerinde 18-20 cm. çapında açın. Açtığınız yuvarlak hamurun bir tarafına kıymalı harçtan ilave edip diğer tarafı ile kapatın. Kenarını ruletle çıkartın. Kızdırdığınız sıvıyağda her iki tarafını da kızartın. Sıcak olarak servis yapın. 

