• Türkçü Turancı Otağ forumuna hoşgeldiniz.

BAKÜ'NÜN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN YILDÖNÜMÜ

Başlatan TÜRK-KAN, 17 Eylül 2007

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

TÜRK-KAN

Kafkas İslam Ordusu’nun Bakü’yü, Ermeni ve Rus işgalinden kurtarmasının 89. yıldönümü törenle kutlandı. Bakü’deki Türk şehitliğinde düzenlenen törende Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, 1918’de Türkiye’den gelerek Azerbaycan’ın bağımsızlığı için savaşan Kafkas İslam Ordusu şehitleri anısına kurulan şehitlik anıtına çelenk bıraktı.

Azerbaycan’daki Türk işadamlarının kurduğu derneklerin başkanları, anıta çelenk koyup saygı duruşunda bulundu. İstiklal Marşı ve Azerbaycan Milli Marşları bando eşliğinde okundu.


http://www.yenicaggazetesi.com.tr/haberdetay.php?hit=1492


Enver Paşa'nın yeğeni Nuri Paşa komutasındaki Kafkas İslam Ordusu, Azerbaycan'ı ermeni ve rus işgalinden kurtarmışlardır. Bugün Bakü'de bu savaş esnasında ŞEHİT olan Azerbaycanlı ve Türkiyeli Türkler yani Atalarımız yanyana yatmaktadır. Ruhları Şad, Mekanları Tanrıdağı olsun.

TTK



23 EKİM 2023'DE, ELİM BİR TRAFİK KAZASI SONUCU, UÇMAĞA VARDI.
ŞİMDİ; TANRI DAĞINDA, ATALAR YURDUNDA, ATSIZ ATA MAKAMINDA, BAŞBUĞLAR OTAĞINDA, ERİNÇ İÇERİSİNDE!

Üçoklu Börü Kam

Başta Turan Orduları Başkomutanı Enver Paşa olmak üzere, Kafkas Orduları Komutanı Nuri Paşa'yı ve bu kutlu savaşta yer almış bütün Türk askerlerini, minnet ve şükranla yad ederim.
Mekanları uçmak olsun.

Bu Büyük zaferin yıldönümü, Büyük Türk Irkına, kutlu olsun.

TTK.
Türk Soyunun Gizli Gücüne İNAN ve GÜVEN!

ÇEPNİ_TÜRKÜ

Kutlu olsun.
Darısı diğer zulüm ve işgal altındaki Türkellerine...
'Biz doğrudan doğruya Milliyetperveriz ve Türk Milliyetçisiyiz.'
'Hayattaki yegane üstünlüğüm, Türk doğmaktır!'

                                                                          Atatürk

gurturk

Bu uğurda şehit olan tüm ırkdaşlarımın mekanları cennet  olsun.

TÜRK-KAN

Tarih: 15 Eylül 1918

Enver Paşa'nın kardeşi Nuri Paşa'nın komutasındaki KAFKAS İSLAM ORDUSU, Azerbaycan'ın başkenti BAKÜ'yü Ermeniler, Komünistler, Çarlık Rus ve İngilizlerden oluşan müttefik kuvvetlerinden geri aldı. Azerbaycan Türkleri düşmandan kurtarıldı.

Can Azerbaycanımızın işgalden kurtarılması esnasında başta Kafkas İslam Ordusu komutanı Nuri Paşa ve silah arkadaşlarıyla birlikte bu savaşta kaybettiğimiz Aziz Şehitlerimizi rahmet ve minnet ile anıyoruz.

TANRI Türk'ÜNÜ KORUYACAKTIR!

GÖKBÖRÜ TÜRKÇÜLER DERNEĞİ
23 EKİM 2023'DE, ELİM BİR TRAFİK KAZASI SONUCU, UÇMAĞA VARDI.
ŞİMDİ; TANRI DAĞINDA, ATALAR YURDUNDA, ATSIZ ATA MAKAMINDA, BAŞBUĞLAR OTAĞINDA, ERİNÇ İÇERİSİNDE!

TÜRK-KAN

Enver Paşa'nın Bakü'nün alınmasından sonra Nuri Paşa'ya gönderdiği tebrik mesajı:

"Büyük Turan İmparatorluğu'nun Hazar kenarındaki zengin bir konak yeri olan Bakü şehrinin zaptı haberini büyük bir sevinç ve mutlulukla karşılarım. Türk ve İslam tarihi sizi bu hizmetinizi unutmayacaktır. Gazilerimizin gözlerinden öper, şehitlerimize Fatihalar ithaf ederim."
23 EKİM 2023'DE, ELİM BİR TRAFİK KAZASI SONUCU, UÇMAĞA VARDI.
ŞİMDİ; TANRI DAĞINDA, ATALAR YURDUNDA, ATSIZ ATA MAKAMINDA, BAŞBUĞLAR OTAĞINDA, ERİNÇ İÇERİSİNDE!