• Türkçü Turancı Otağ forumuna hoşgeldiniz.

Iğdır/Aralık/Ortaköy

Başlatan İsimsiz, 22 Aralık 2007

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ERGENEKON10_34

ığdır da dtp milletvekili çıkardığına göre gerçekten sorun var demektir

ilteris7

Iğdır'dan bugüne kadar milletvekili çıkartamayan kürt terörist partisi, son seçimde Iğdır'da milletvekillerini çıkardılar. Bu başarıları için kendilerine adeta yardım eden, "Mecliste can ciğer kuzu sarması odukları"  Devlet Bahçeli ve Mhp'ye ne kadar teşekkür etseler azdır.

AlpTürk Bozkurt

Alıntı yapılan: İsimsiz - 22 Aralık 2007
Soydaşlarım, Iğdır'ın Aralık ilçesi hakkında ve Aralık'taki Ortaköy hakkında bir bilgisi olan var mı? (Etnik-ırki yapısı da dahil olmak üzere)

Soydaşım ben ARALIK'lıyım ve halen Aralık'ta oturmaktayım. Aralık ve ortaköy (eskiden köydü şimdi mahalle oldu) etnik köken olarak Azerbaycan ve İran'dan göçen Türklerdir. Son zamanlarda dağ köylerindeki kürtlerin ilçeye inmesiyle ilçede ki kürt nüfus artsa da %80'i Türk'tür ayrıca ortaköyde hiç kürt yoktur. Esenlikler.

(Ayrıca sormak istediğin herşeyi özel mesaj veya msn de sorabilirsin)

ÖTÜKENDEN KOPAN FIRTINA

ığdırda azeri türklerinin olduğunu biliyorum

Ahiskali

Soydaşlarım, Iğdır'ın Aralık ilçesi hakkında ve Aralık'taki Ortaköy hakkında bir bilgisi olan var mı? (Etnik-ırki yapısı da dahil olmak üzere)

Benim Bildigim orada büyük ölcüde Azerbaycan Türkü yashamaktadir.1992 Yillindan sonra Ahiska Türkleride yerlestiler oraya.

hayalmisali

Bildiğim kadarıyla ,
Iğdır ve Aralık ilçesi genelde Azeri Türklerinin olduğu bir yöredir.
KANIN SON DAMLASINDAN ÖNCE , BEYNİN SON HÜCRESİNE KADAR MÜCADELE...

ilteris9

Alıntı yapılan: Ahiskali - 09 Haziran 2008Benim Bildigim orada büyük ölcüde Azerbaycan Türkü yashamaktadir.1992 Yillindan sonra Ahiska Türkleride yerlestiler oraya.

Bu ne biçim Türkçe bre?!

göreleli

aralık ilçe merkezine bağlı olan ortaköy mahallesinde kürtler ne yazık ki,nüfus olarak Türk nüfusundan fazladır.Türklerin il merkezine ve buyuk şehirlere göç etmesi münasebetiyle nüfusun azalması''ortaköy''mahallesinede sirayet etmiştir.
tıpkı ığdır merkezindeki ''tecirli türkmen'' aşiretinin kurduğu ''tecirli''köyünün şu anda kürt yoğunluklu köy olduğu gibi !..
yinede ortaköyün nüfusunun %40'ı azeri türkmenlerinden oluşmaktadır..

[Hun Türk]

Genelde sınıra yakın yerlerde Azerbaycan Türkleri yaşamaktadır.Kuzeye doğru Artvin'e kadar olan yerlerde. Orda yer yer Gürcüler yaşamakta. Aralık'ın durumunu bilmiyorum ama yukarı tarafa kayarsanız Terekeme Türklerine rastgelirsiniz. Kürtler daha çok iç tarafa yerleşmiştir. Karadenize en yakın yerde bildiğim kadarıyla Ardahan'nın Göle ilçesinde denk gelirsiniz. %60'ı kürttür.

Ayrıca biraz daha küzeyde Bektaşî Türkmenleri de yaşmakta (Örnek Ardahan Damal).
Bana göre ticanilik, nurculuk, yobazlık, komünizm ve partizanlık gibi hastalıkların sebepleri, milli ülküden yoksunluktur.
Hüseyin Nihâl Atsız

Türk IRKI SAĞOLSUN !