Gönderen Konu: SOYAĞACIMIZ - Soyumu nasıl öğrenebilirim ?  (Okunma sayısı 404827 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Üçoklu Börü Kam

• Otağ Yöneticisi
  • Türkçü-Turancı
  • Kök Teñğri Türk'e Kut ve Utku Versin!
Ynt: SOYAĞACIMIZ - Soyumu nasıl öğrenebilirim ?
« Yanıtla #320 : 25 Ağustos 2025 »
Merhabalar. Çorum merkeze bağlı Türk Kalehisar köyündenim. Babamın anne tarafı "Horasan" soyadlı. Kendi araştırmalarım neticesinde buralarda çoğunlukla Avşar Türklerinin yaşadığını öğrendim. Ancak emin olamadım. Daha detaylı bilgi edinme şansım var mı?

Günaydın, esenlikler

Kendinizin de ifade ettiği gibi köyünüz ağırlıklı olarak Afşar olup, kökeni Kızık Boyundan gelen aileler de vardır ki bunlar genellikle kız alıp-verme, kan davası vb. nedenlerle sonradan gelenelerdir.
Afşarlar Oğuz boyları arasındaki en kalabalık boy olup, Ortaasya'dan, Ortadoğu'ya, Kafkasya'dan Balkanlar'a kadar yayılmış ve kendi içerisinde, sülale adlarını taşıyan alt oymak ve boylara ayrılmıştır.

Takdir edersiniz ki tarihi süreçte ciddi göçler, savaşlara dayalı yer değişiklikleri olmuştur. Köyünüzle aynı adı taşıyan başka bir Kalehisar'da ise Kafkaslardan göç eden Çerkesler yaşamaktadır. Bununla karıştırmamak lâzım

Sizin de dahil olduğunuz köyünüzün ve ailenizin şeceresi şu şekildedir:

Oğuzlar > Bozoklar > Yıdızhanoğulları > Afşar Boyu > Horasanlı Oymağı > (Aile/Sülale adınız ekleyebilirsiniz)

Aşağıdaki otağ başlıklarından bu konulara dair, daha ayrıntılı, bilgilere ulaşabilirsiniz.

Oğuz Boylarına Mensup Toplulukların Yaşadıkları Yerler

ANADOLUDA YERLEŞEN TÜRK BOYLARI VE YERLEŞTİKLERİ BÖLGELER

TARİHTE TÜRK BOYLARI

Kürtlesmis Türkmenler?

Ayrıca ileti ekine Oğuz boyları ve Afşarlarla ilgili iki dosya ekledim. Bu dosyaları bilgisayarınıza indirerek ayrıntı olarak okuduğunuzda daha çok bilgiye ulaşabilirsiniz.

Sağlık ve esenlik dileklerimle...

Kök Teñğri Türk'e Kut ve Utku Versin!
Türk Soyunun Gizli Gücüne İNAN ve GÜVEN!