Gönderen Konu: Terör Örgütünün Avrupa Ülkelerindeki Faaliyetleri  (Okunma sayısı 6635 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Antepli Bozkurt

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 540

                                                           1-ALMANYA

Yaklaşık 3,5 Milyon Türk vatandaşının yaşadığı Almanya’da 50-70 bin arasında değişen müzahir bir kitleye sahip olduğu kıymetlendirilen PKK terör örgütü; Almanya’nın, 1993 yılında PKK’ya koyduğu yasağa rağmen, örgütün faaliyetleri; Merkezi Düsseldorf’ta bulunan Almanya Kürt Dernekleri Federasyonu (YEK-KOM)’u güdümündeki 189 oluşum (Dernek, halk merkezi, kültür merkezi, dayanışma merkezi, enformasyon merkezi, enstitü, birlik vb.) vasıtasıyla sürdürülmektedir. PKK terör örgütü yayın organı Özgür Politika gazetesi Ağustos 1995 yılından bu yana Frankfurt kentinde Türkçe günlük gazete şeklinde yayınlanmaktadır. Söz konusu gazetenin aynı zamanda İnternet ağında da Web sayfası bulunmaktadır.
Bunun yanında örgütün yayın organları olan Serxwebun ve Kürdistan Report adlı dergilerle birlikte toplam 13 dergi ve gazete PKK güdümünde sürdürdüğü yayınlarla tabanını genişletmektedir. Örgüt Almanya’da; gösteri yürüyüşleri, mitingler, festival ve geceler düzenleyerek örgütsel propaganda faaliyetlerinde bulunmaktadır. Söz konusu faaliyetlerin icrasında PKK’yı simgeleyen pankartlar ve semboller taşınmasına rağmen, güvenlik güçlerince müdahale edilmediği ve hatta bazı yerel yönetimlerden de destek gördüğü gözlenmektedir.
Düzenlenen etkinliklerde zorla dergi satma, haraç alma, aidat ve bağış toplama gibi faaliyetlerin yanı sıra, uyuşturucu madde kaçakçılığı yapma ve Almanya’ya Türkiye’den para karşılığında kaçak işçi sokarak gelir getirici faaliyetlerde de bulunulmaktadır. Alman Demokratik Sosyalizm Partisi (PDS) mensubu bir kısım milletvekili tarafından, PKK mensupları ve oluşumları ile ortak toplantılar düzenlenmekte ve örgütün muhtelif toplantıları için resmi izin alınmasına yardımcı olunmaktadır. Ayrıca, terör örgütüne Yeşiller, Hıristiyan Demokrat Parti (CDU) ve Sosyal Demokrat Parti (SPD)’ye mensup bazı Milletvekillerince parti politikasının dışında destek sağlandığı gözlenmektedir.
Diğer yandan aralarında Medico Internatıonal, Hannover Çağrısı, Uluslar arası Af örgütü, Kızılhaç örgütü, Alman Sendikalar Birliği gibi sivil toplum örgütleri örgüt yandaşı oluşumların düzenledikleri etkinliklere iştirak ederek, örgütün görüşleri doğrultusunda Türkiye aleyhtarı demeçler vermekte ve yanlı raporlar düzenleyerek, bu yolla PKK terör örgütüne destek vermektedirler.Örgütün, 31 Mayıs 2001 tarihinden itibaren Avrupa’da başlattığı Kimlik Bildirimi kampanyasında Alman yetkililer, yasaklı bir terör örgütüne mensup olduklarını ifade eden kitle karşısında çelişkiye düşmüşler ve hatta bu örgüte mensup olduklarını beyan edenlere herhangi bir işlem de yapmamışlardır. Bu kapsamda özellikle;
Brendenburg Bölgesi (Berlin, Potsdam)’nde; Eyalet İçişleri yetkililerinin; PKK’nın yasaklı olduğu bir ülke olmasına rağmen, yasalara uydukları sürece örgüt yandaşlarının eylemlerini devam ettirebileceklerini, engellemelerde bulunulmayacağını ve kendilerine verilen söz konusu dilekçeleri kabul ederek inceleyeceklerini belirttikleri tespit edilmiştir.Aşağı Saksonya Bölgesi (Hamburg, Bremen, Hannover)’nde; genelde eyalet yetkililerinin örgütün söz konusu eylemlerine karşı mücadeleci bir tavır almadığı gözlenmiştir.
Sonuç olarak; Almanya’da PKK terör örgütü ile ilgili olarak, Federal Hükümet ile Eyalet yönetimleri arasında zaman zaman farklı görüşler dile getirilmekle birlikte, genel olarak yönetimin, PKK tarafından ülkelerinde başvurulabilecek şiddet eylemlerini önlemek gayretinde olduğu görülmektedir. Federal Hükümet, PKK terör örgütünü yasaklamasına rağmen, örgüt tarafından özellikle son dönemde organize edilen festival görünümündeki faaliyetlerine örgütün çeşitli bahanelerle canlandırdığı şiddet eylemlerini önleyebilmek için, tavizkar davranmaktadır. Bu çerçevede;
Almanya’da PKK yasağının göstermelik olarak kaldığı ve PKK’nın değişik isimler altında, örgütlenen dernek, vakıf gibi oluşumları vasıtasıyla faaliyetlerini rahatlıkla sürdürdüğü, PKK faaliyetleri açısından Almanya’nın Avrupa’nın merkezi olma özelliğini sürdürdüğü, PKK yandaşı kişi ve kuruluşların bazı siyasi partiler ve kurumlar tarafından siyasi muhatap olarak kabul edildiği değerlendirilmektedir.
                                       
                                                2-Avusturya :

PKK terör örgütü diğer Avrupa ülkelerinde olduğu gibi Avusturya’da da sözde sosyal ve kültürel amaçlı dernekler maskesi altında örgütlenmiştir. Terör örgütü Avusturya’da; Kürt Dernekleri Federasyonu (FEYKOM)’nu güdümünde 9 dernek ve birlik vasıtasıyla faaliyet göstermektedir. Söz konusu oluşumların bünyesinde faaliyet gösteren terör örgütü mensupları ve 1500 kadar sempatizanının Avusturya’da zorla para toplama, bildiri dağıtma, afiş asma eylemleri ile propaganda faaliyetlerini devam ettirdiği gözlenmektedir. Avusturya’da faaliyet gösteren diğer terör örgütleriyle birlikte PKK ve özellikle yan kuruluşlarının; Avusturya Sosyalist Partisi (SPO) ve bu partinin bir yan kuruluşu olan Renner Enstitüsü ile Yeşiller ve Avusturya Komünist Partileri ile ilişki içinde bulundukları gözlenmektedir.
Avusturya’da; terör örgütü güdümündeki Kürt Dernekleri tarafından kimlik bildirim başvurusunun Meclis Başkanı tarafından kabul edilip konu ile ilgili inceleme yapılacağının belirtilmesi, ayrıca, Parlamento önünde gerçekleştirilen gösteri sonrasında toplanan başvuru dilekçelerinin Parlamento görevlilerine teslim edildiği yönünde alınan bilgiler, bir terör örgütüne mensup olduğunu beyan eden şahısların muhatap alınması açısından dikkat çekmektedir.
                                               
                                                   3-Belçika :

1994 yılı içinde terörist başının talimatı ile Belçika, Hollanda, Danimarka, İsviçre, Avusturya, Fransa, Almanya, İsveç ve İngiltere’de faaliyet gösteren Kürt derneklerinin üst organı olan “KON-KURD”, KNK-KUK ve Medya TV’nin merkezi Belçika’dadır. KON-KURD kendisine bağlı 9 federasyon ve alt kuruluşları vasıtasıyla; Kürt kimliğinin tanınması için çaba harcamakta, Avrupa genelinde yapılan yürüyüş, gösteri, miting, açlık grevi gibi faaliyetlerin organizesi yapılmakta ve örgütün propagandasını yapmaktadır.
PKK terör örgütü Belçika’da; Kürt Dernekleri Federasyonu (FEK-BEL); güdümündeki 11 dernek, 2 birlik, 1 spor kulübü ve 1 merkez ile faaliyetlerini yürütmektedir. Bu derneklerin; Doğrudan FEK-BEL’in talimatları çerçevesinde çalıştıkları, Örgüt adına Belçika’da gerçekleştirilecek gösteri, yürüyüş, miting, açlık grevi, imza kampanyası, bildiri dağıtma ve afiş asma gibi faaliyetleri yerine getirdikleri bilinmektedir. Diğer yandan örgüte sağlanan destek kapsamında;
Hıristiyan Demokrat Parti üyesi bazı parlamenterler tarafından, sözde “Kürt sorunu” konusunda hazırlanan karar tasarılarını Temsilciler Meclisi Genel Kurulunun gündemine getirilerek destek verildiği gözlenmektedir. Belçika yetkilileriyle gerçekleştirilen temaslarda, Belçika’daki PKK faaliyetlerinin engellenmesi önemle vurgulanmakla birlikte; Kültürel yayınlar yaptığı gerekçesiyle yayınına müsaade edilen, geçmişte Med TV adıyla faaliyet gösteren ve terörist başı A.öcalanın yakalanması sonrasında Avrupa ülkelerinde baş gösteren şiddet olayları sonucu İngiltere tarafından yayınına son verdirilen televizyon,
Bilahare isim değişikliğine giderek ve MED-TV’nin Brüksel yakınlarındaki Denderleeuw kasabasında bulunan stüdyolarını kullanarak, yayınlarını Medya TV olarak sürdüren kuruluş tarafından kullanılmaktadır. Örgütün, geçmişte olduğu gibi bugün de mensuplarına yönelik eylem ve etkinlik düzenleme talimatları söz konusu yayın organlarında yapılan programlar vasıtasıyla verilmekte ve örgüt yandaşları yönlendirilmektedir.
Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, Denderleeuw’daki stüdyonun faaliyette bulunmadığını ileri sürmektedirler. Ancak, istihbarat bilgileri MEDYA TV için hazırlanan programların bir kısmının Denderleeuw’daki stüdyoda gerçekleştirildiği yönündedir. Ayrıca, Liege’deki bir Belçika şirketinin de MEDYA TV programlarının transferine aracılık ettiği yönünde bilgiler mevcuttur.
Diğer taraftan, Brüksel Kürt Enstitüsü tarafından Avrupa Birliği, Türkiye ve Kürtler konulu düzenlenen bir toplantıda Belçika Temsilciler Meclisi ve Voülks-Uni partisi üyesi bir parlamenterin yaptığı konuşmada, Kürt sorununun Avrupa’nın gündeminden düşmemesi gerektiğini belirttiği öğrenilmiştir. Son dönemde ise, FEK-BEL tarafından Belçika’da düzenlenen kimlik bildirimi eylemi kapsamında toplanan başvuruların Parlamento yetkililerine verilmesi, bazı Belçikalı yetkililerin PKK’yı bir terör örgütü olarak görmediğini göstermesi açısından dikkat çekmektedir

Çevrimdışı Türkistan Ordusu

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 339
Avrupalılar açık biçimde destek veriyorlar. Hatta geçen sene Hakkari'de 24 şehit vermiştik.
Olayı Paris'te protesto eden Türk gençlerine pkklılarla birlikte fransız poliside saldırmıştı.

En açık destek veren Norveç ve Danimarka gibi kuzey ülkeleri. Onun için Nevruz'da Diyarbakır'da Norveçliler falan oluyor.
İleri! İleri! Türkistan erleri!
Senin için ölürüz Türkistan illeri...

(Türkistan Lejyonu'nun anısına atfendir).

Çevrimdışı Antepli Bozkurt

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 540
                                                  4-Fransa :

PKK terör örgütü güney ve kuzey eyaletleri şeklinde yapılandığı Fransa’da, “Kürt Dernekleri Federasyonu (FEY-KA)” adı altında teşkilatlanmıştır. Söz konusu federasyon; dernekler ve birlikler halinde 11 kadar oluşumun faaliyetlerini yönlendirmektedir. Bu arada, görünürdeki amacı Kürt kimliğini uluslar arası ortamda canlı tutmak ve kabul ettirmek olan “Paris Kürt Enstitüsü” ise, PKK terör örgütü ile dolaylı olarak bağlantılı legal alanda faaliyet gösteren bir oluşumdur.
PKK terör örgütünün Fransa’da; Tehditle para toplama, bildiri dağıtma ve afiş asma, örgüte eleman kazandırma, gösteri yürüyüşleri gibi etkinliklerin yanı sıra, Başta uyuşturucu madde kaçakçılığı olmak üzere diğer gelir getirici faaliyetlerde bulunmaktadır. PKK terör örgütü Avrupa sorumlusu Ali Rıza ALTUN adlı terörist, halen Fransa'da ikamet etmekte ve iltica başvurusunun reddedilmesi üzerine müracaat ettiği Temyiz Mahkemesi’ndeki davanın sonuçlanmasını beklemektedir.
Söz konusu teröristin bu ülkede oturma süresi Temmuz 2001 ayı itibarıyla dolmasına rağmen, temyize gittiği gerekçesiyle halen Fransa’da örgütsel faaliyetlerde bulunması dikkat çekmektedir. Ali Rıza ALTUN adlı teröristin de katıldığı PKK terör örgütü üst düzey toplantılarının çoğunun Fransa’da gerçekleştirildiği, alınan bilgilerden anlaşılmaktadır.
Son dönemde ayrıca; PKK organizesi ile Mayıs 2001 ayından sonra başlatılan Kimlik Bildirim kampanyasında; Fransa Demokratik Birliği Partisi (YDF)’nden bazı partililerin, ben PKK’lıyım diyen şahıslara ve gerçekleştirdikleri eylemlerine olumlu bakmaları, PKK yandaşı derneklerce yapılan gösteri başvurularına yerel yönetimlerce izin verilmesi, Bir Kürt heyetinin kimlik bildirim başvurularını vermek üzere Strasbourg Valiliği tarafından kabul edilmesi, terör örgütü olarak tanımlanan PKK’nın muhatap alınması açısından önem arz etmektedir.
Hollanda :
PKK terör örgütünün; Hollanda Kürt Dernekleri Federasyonu (FED-KOM) güdümünde 11 dernek, 4 birlik ve 3 merkez ile Hollanda’da faaliyet göstermektedir. Masum ve mağdur rolü oynayarak kamuoyu oluşturup ihtiyacı olan siyasi ve finans desteğini kazanmaya çalışmaktadır.Türkiye aleyhtarı faaliyetlerini; bildiri dağıtma, afiş asma ve gösteri yürüyüşleri ile devam ettirmekte, bu ülkedeki vatandaşlarımızdan zorla para toplanmaktadır. Örgütün üst düzey toplantıları gerçekleştirilmekte ve Heerbug civarında “Spor Eğitim Merkezi veya Çiftlik Evi” görünümündeki “Eğitim kampı”nda Avrupa ülkelerinden toplanan sempatizan gençlere dönemler halinde özellikle ideolojik eğitim verilmekte ve terör örgütünün silahlı kanadına eleman kazandırılmaktadır.
Hollanda’da; PKK uzantısı kuruluşlarca düzenlenen Kimlik Bildirim kampanyasında; terör örgütü mensubu olduklarını beyan eden şahısların yazılı başvurularının Parlamento Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komisyonu tarafından kabul edildiği ve referans olarak muhafaza edileceğinin bildirildiği tespit edilmiştir.
İngiltere :
PKK terör örgütü İngiltere’de; Kürt Dernekleri Federasyonu (FEK-BİR) kontrolündeki 9 dernek, 3 birlik, 1 komite ve 2 büro ile faaliyetlerini sürdürmektedir. Örgütün, çoğu Londra’da olmak üzere 5 bin Kürt asıllı sempatizanı ile 50 kadar teröristi İngiltere’de bulunmaktadır. Örgüt İngiltere’de, Türk vatandaşlarından zorla para toplama faaliyetlerinin yanı sıra, güdümündeki legal oluşumlar tarafından planlanan muhtelif projelere yerel yönetimlerden sağlanan maddi desteği, örgütsel faaliyetlerinde kullanmaktadır.
İngiltere’deki Kürdistan İşçi Derneği Merkezinde, örgüt tarafından kandırılan gençlere eğitim verilmekte, müteakiben örgütün K.Irak’taki kamplarına gönderilmektedir. Ayrıca, örgütün kadın yapılanması olan Özgür Kadınlar Partisi (PJA) tarafından haftada 2 gün kadınlara yönelik olarak Londra Halkevi’nde ideolojik eğitim verilmekte ve örgüte eleman temin edilmektedir.
İngiltere’nin; 2001 yılında terör örgütünü yasaklı örgütler listesine almasına rağmen; PKK’nın uzantısı kuruluşları vasıtasıyla gerçekleştirdiği çeşitli sosyal etkinliklere müsamaha ile yaklaştığı ve bu yolla yapılan propaganda ve gösterilere müdahale etmediği izlenmektedir. Son dönemde Kimlik Bildirim kampanyası kapsamında İngiltere’de örgüt tarafından düzenlenen eylemlerde;
Ben de PKK’lıyım diyerek yetkili makamlara başvuruda bulunan şahısların yaptığı eylemlere gösterilen müsamahakar tavırların yanı sıra, İngiltere’de faaliyet gösteren Kürt Dernekleri Federasyonu’nun; PKK ile ilgili yasağın kaldırılması konusunda İngiltere İçişleri Bakanlığı’na yaptığı başvuruların, anılan Bakanlık tarafından kabul edilerek cevabi bir yazı gönderildiği ve kimlik bildirimi kampanyasının Liberty adlı NGO tarafından desteklendiği yönünde alınan bilgiler dikkat çekmektedir.

Çevrimdışı Antepli Bozkurt

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 540
                                                    5-İSVİÇRE

PKK terör örgütü İsviçre’de; Kürt Dernekleri Federasyonu (FE-KAR) adlı uzantısı kontrolündeki 20 dernek, 5 birlik ve Lozan Kürt Enstitüsü ile faaliyetlerini yürütmektedir. PKK’nın İsviçre’deki merkezi Basel’de olup, İsviçre’deki faaliyet alanı Basel, Bern ve Zürih olmak üzere üç bölgeye ayrılmıştır. Bern, Zürih ve Basel’de hizmet büroları mevcuttur.
PKK İsviçre sorumluları; Dernekler vasıtasıyla bu ülkedeki yandaşlarına örgütsel faaliyetler için aktivite kazandırmak amacıyla, görünürde kültürel etkinlik adı altında ideolojik eğitim verilmekte, Ayrıca, PKK uzantısı derneklerin İsviçre nezdinde resmileştirilmesi ve kurumsallaşmanın gerçekleştirilmesi yönünde üye sayılarının artırılmasına çalışarak, Kanton Yönetimlerine iletilecek çok sayıda üye kayıt listesi ile İsviçre Hükümeti’nden daha fazla maddi yardım almaya çalıştıkları yönünde alınan bilgiler, örgütün bu ülkenin yasal düzenlemelerini kendi amaçları doğrultusunda istismar gayreti olarak görülmektedir.
Son dönemde ise İsviçre’de; Kimlik Bildirim kampanyasında yapılan gösterilere sol fraksiyonlar, yerel yönetimler, kanton idareleri ve sivil toplum örgütleri tarafından destek verildiği, FE-KAR tarafından üç defa Bern’deki Dışişleri Bakanlığı’nda görevli bir memura çok sayıda imzalı kimlik bildirim dilekçelerinin verildiği öğrenilmiştir.

                                                     6-İTALYA :

PKK terör örgütü mensupları İtalya’da; İtalya Kürt Demokratik Halk Birliği (YDK) bürosu vasıtasıyla faaliyetlerini yürütmektedir. Söz konusu oluşumun yanı sıra; 3 dernek, 2 büro ve 1 komite ile bu ülkede propaganda amaçlı faaliyetler yürütmektedirler. Bu faaliyetleri Azad-Kürtlere Destek Derneği, Toscana ve Ancona Belediye Meclisleri gibi bir kısım aşırı sol görüşlü sivil toplum örgütü ve yerel yönetimlerce çeşitli zamanlarda Türkiye aleyhtarı konferans, toplantı, seminer gibi etkinlikler düzenlenerek terör örgütüne destek sağlanmaktadır.
Bu kapsamda; Eylül 2001 ayı içerisinde “Kürt Milleti için Büyük Kongre” adıyla düzenlenen seminere İtalyan Demokrat Sol Partisi ve “ARCI” olarak adlandırılan Hristiyan dini örgütün destek verdiği, PKK uzantısı oluşumlar ve İtalyan Komünist Partisi milletvekillerinin koordinesinde 16 Şubat 2001 tarihinde “Kürt Sorunu” konulu bir konferans düzenlendiği,
Demokrasi için Araştırma ve İnceleme Merkezi (CRED) ve Uluslar arası Demokratik Hukukçular Derneği (IADL) tarafından 17-18 Şubat 2001 tarihlerinde Roma’da; PRC Vilayet Meclis Grubu ve PRC Ascona Federasyonu’nun organizesinde 27 Ocak 2001 tarihinde Ascona Vilayet binasında düzenlenen toplantılara; PKK terör örgütü uzantısı Kürdistan Enformasyon Bürosu sorumlusunun konuşmacı olarak davet edildiği,
Roma’da “El Trımondı Enternasyonal Örgütü” tarafından düzenlenen “Kürt milleti için büyük kongre” adlı seminerde; İtalyan Demokrat Sol Parti Başkanı ve anılan kuruluşun başkanının İtalya’da Eylül 2001 ayı içerisinde Uluslar arası Kürt Konferansı toplanması konusunda girişimleri olduğunu açıkladıkları,
İtalyan milletvekili Risari GİANNİ’nin kaleme aldığı “Kürt kültürel değerlerine yönelik öneri teklifi” konulu doküman terör örgüt uzantısı sözde Kürt Ulusal Kongresi üyeleri tarafından 25 Ocak 2001 tarihinde Fransa/Strasbourg’ta gerçekleştirilen Avrupa Karma Parlamenterler Meclisi (AKPM) dönem toplantısında Sekreterya’ya iletilmiş ve başta İtalya olmak üzere Almanya, Fransa, Yunanistan, İngiltere, Belçika ve Ukrayna milletvekilleri tarafından imzalandığı,
İtalyan milletvekillerinin girişimleriyle 16 Şubat 2001 tarihinde Roma’da düzenlenen “Uluslar arası Kürt sorunu” adlı konferansa terör örgütü güdümündeki sözde Kürt ulusal kongresi başkanı ile öcalanın avukatı İrfan DÜNDAR’ın katıldığı öğrenilmiştir. Bazı İtalyan yerel yönetimleri ve partilerin PKK uzantısı oluşumların faaliyetlerini destekledikleri, bu bağlamda; Güney İtalya Martana Belediyesi’nin PKK güdümünde faaliyet göstermesi gerekçesiyle kapatılan eski Demokrasi Partisi Milletvekili ve terör örgütünden direkt talimatlar aldığı yargı yoluyla da ortaya konan Leyla ZANA’ya “Onursal Vatandaşlık” payesi verdiği,
İtalya/Toscana Bölge Meclisinin 31 Ocak 2001 tarihli oturumunda Türkiye aleyhtarı iki önergenin kabul edildiği, Sardunya Adasında bulunan Koartusan Elena Belediyesinin, kentte bulunan bir parka 17 Aralık 2000 tarihinde “Kürt Halk Parkı” adını verdiği, Frenze Bölge Meclisi’nin, terörist başı öcalan’ın idamı kararının engellenmesi, Kürtlere bazı siyasi haklar ve “Toprak” verilmesi yönünde karar aldığı, Floransa Belediye Meclisi tarafından 30 bin masum insanın katili A.öcalana “Fahri Hemşehrilik” ünvanı verilmesi konusunda bazı çevrelerce kamuoyu oluşturulmaya çalışıldığı,
Sözde Sürgünde itisdistan Parlamentosu 29-30 Eylül 1998 tarihlerinde İtalyan Parlamento binasında toplanmış ve söz konusu toplantının Komünist Yeniden Kuruluş Partisi (PRJ) milletvekilleri Ramon MONTAVANİ ve Walter de CESARIS’ın başını çektiği 14 parlamenter tarafından desteklendiği ve 1 Ekim 1998 tarihinde parlamentoda düzenlenen basın toplantısında PKK uzantısı sözde Sürgünde Kürt Parlamentosuna taahhütlerini içeren bir not dağıtıldığı, Ayrıca, söz konusu milletvekillerinin de içinde bulunduğu 80 parlamenterin “Terörist başı öcalanın idamdan kurtarılması için” Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) ile Avrupa Birliği Helsinki Zirvesi’nde gündeme alınması için Hükümete çağrıda bulunduğu,
Yine anılan PRJ milletvekillerinin 25 Haziran 2000 tarihinde Almanya/Düsseldorf’ta PTÖ tarafından düzenlenen gösteriye iştirak ettiği, İtalyan Senatosunda 5 Mayıs 1999 tarihinde düzenlenen bir oturumda Senato Başkan Yardımcısı Ersilia SALVATO (DS) ve Yeşiller grubu tarafından hükümete sunulan iki önergede “Terörist başı öcalanın idamının önlenmesi ve Türkiye’nin AB’ye üyeliğinin insan haklarına saygıya bağlı kılınması” kararlarının çoğunlukla kabul edildiği, Dönemin Başbakan Yardımcısı Sergio MATTARELLA (PPI) 30 Haziran 1999 tarihinde Yeşiller grubu başkanı tarafından sunulan soru önergesine cevaben “İtalyan Hükümeti, öcalanın hayatını kurtarmak için Türkiye’ye her türlü baskıyı yapacaktır” açıklamasını yaptığı,
Roma Belediye Meclisi terörist başı öcalının tutukluluk koşullarının düzeltilmesi yönünde aşırı sol gruplarca verilen bir önerinin gündeme alınmasını oy birliği ile kabul ettiği öğrenilmiştir. Terörist başının İtalya’da kaldığı dönemde ve müteakiben yoğun bir şekilde İtalya’ya yönelik sürdürülen yasa dışı göç olayı sonucu sözde Kürt sorunu İtalyan kamuoyunun ilgi alanına girmiş, PKK konusu sıkça tartışılmaya ve örgüt yanlısı çevrelerce istismar edilerek, Türkiye’ye baskı uygulanmaya çalışılmıştır.
Bu arada, terörist başının İtalya’da ikameti esnasında önemli şahsiyetlere uygulanan prosedürün uygulanması ayrıca dikkat çekmiştir. Son olarak “Kimlik Bildirim Kampanyası” kapsamında: İtalya’da örgüt yandaşlarınca Meclis ve Başbakanlık binaları arasında toplanan imzaların Başbakanlık memurlarına teslim edildiği öğrenilmiştir. Ayrıca terörist örgütün, özellikle Türkiye’nin Doğu ve Anadolu bölgesinde kırsal kesimde döşediği mayınların, bir çok insanımızın sakatlanmasına veya hayatını kaybetmesine neden olduğu, bu kapsamda ele geçirilen mayınlar incelendiğinde, çoğunluğunun İtalyan menşeili mayınlar olması dikkat çekmektedir.

Çevrimdışı SaVasci958

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 28
Andam çok güzel paylaşım klavene sağlık

Çevrimdışı Antepli Bozkurt

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 540
       Saolasın anda Yüreğine sağlık

Çevrimdışı Antepli Bozkurt

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 540
YUNANİSTAN

PKK terör örgütü Yunanistan’da; Balkan ülkelerindeki faaliyetlerini yönlendirmek üzere merkezi Atina'da bulunan “YDK Balkanlar ve Yunanistan Temsilciliği”ne bağlı; YDK büroları, dayanışma komiteleri ve kültür merkezleri adı altında 10 kadar kuruluşu ve Yunanca basılan yayın organları ile faaliyet göstermektedir. Terörist başının; Suriye'den ayrıldıktan sonra üç kez Yunanistan'a gitmesi, yakalandığında Kenya'daki Yunan Büyükelçilik binasında gizlenmesi, üzerinde ise Güney Kıbrıs Yönetimi tarafından verilen gazeteci Lazaros MAVROS adına düzenlenmiş sahte bir pasaport çıkması dikkat çekicidir.
Bu arada; Yunan Parlamentosu’nun, 157 milletvekili imzalı bir mektupla 30 bin masum insanın katili terörist başı A.öcalanın İtalya’da bulunduğu sırada ülkesine davet etmesi, Özellikle 1998 yılı öncesinde; Yunan Devlet adamlarının PKK terör örgütü elemanlarını Yunanistan'da kabul ederek görüşmeler yapması, Yunanlı Milletvekilleri ve Emekli Generallerinin Lübnan/Bekaa’daki örgüt kamplarına kadar giderek terör örgütüne siyasi ve psikolojik destek sağlaması,
Yunanlı Amiral Naksakis’in beraberinde 2 kurmay subayla birlikte 24 Nisan 1997 tarihinde Irak/ Zap bölgesine gelerek teröristlere eğitim vermesi, 5 Yunan Milletvekilinin PKK terör örgütünün Atina sorumlusu ile birlikte Yunan ve sözde örgüt bayrağının bulunduğu bir ortamda müşterek basın toplantısı yapması, PKK terör örgütü tarafından Nevruz kutlamaları adı altında 21 Mart tarihlerinde düzenlenen faaliyetlere Yunan resmi makamlarının katılması,
Olimpia, Kalavrita ve Lefkasi belediyelerinin terörist başı A.öcalana fahri hemşehrilik unvanı vermesi gibi basın yayın organlarına kadar yansıyan bilgi ve belgeler terörizme verilen desteği açıkça göstermektedir. Ayrıca, örgüt mensupları, Yunanistan’da patlayıcı madde ve orman yangınları konusunda eğitim gördükten sonra Türkiye’ye metropollere yönelik eylemler için gönderilmekte, masum sivillere yönelik eylemler gerçekleştirmektedir.
PKK’nın Yunanistan’daki unsurlarının; Atina civarındaki Lavrion Mülteci Kampında barındıkları ve ideolojik eğitim almaya devam ettikleri yönünde bilgiler alınmaktadır. Söz konusu kampın, Yunanistan Kamu Düzeni Bakanlığına bağlı olduğunu belirten BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK)’nin ilgili yazıları Yunanistan'ın PKK terör örgütüne desteğini belgeleyen fotoğraflar ve belgeler’dedir.
Ayrıca, Lavrıon Kampının idari olarak Yunanistan Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığına bağlı ve denetimi altında olduğunu belirten 20 Ekim 1999 tarihli Yunanistan Cumhuriyeti’ne ait Resmi Gazete Yunanistan'ın PKK terör örgütüne desteğini belgeleyen fotoğraflar ve belgeler’de sunulmuştur. Anılan kampların örgüte sağladığı lojistik kolaylıkların yanı sıra, propaganda maksatlı sağlanan imkanlar, örgütün güçlenmesine neden olmaktadır.
Lavrion Mülteci Kampı’nda bulunan kaçak Kürt orijinli şahısların, Avrupa ülkelerine geçişlerinin, Atina’da faaliyet gösteren PKK mensuplarının organizesinde gerçekleştirildiği, kaçak mültecilerin Patra YDK bürosu himayesinde İtalya’ya gitmelerine yardımcı olunduğu, örgütün illegal insan kaçakçıları ile iş birliği içinde olduğu gözlenmektedir.

Çevrimdışı Antepli Bozkurt

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 540
BULGARİSTAN

Bulgaristan’da faaliyet gösteren örgüt mensuplarının Atina’daki YDK Balkanlar Temsilciliğine bağlı olarak; 3 dernek, 1 kültür evi, 1 komite ve 1 merkez ile faaliyetlerini sürdürmektedir.Bu kapsamda terör örgütü Bulgaristan’da; İllegal olarak tesis ettiği örgüt evleri ve çeşitli ticari işletmeler vasıtasıyla, örgütün Avrupa bağlantılı militan geçişlerine kolaylık sağlamakta, Bulgaristan’daki Türk işadamlarından ve bu ülkeden geçmekte olan TIR’lardan tehditle para toplamakta, bu ülkedeki organize suç örgütleri ile iş birliği içerisinde başta uyuşturucu madde kaçakçılığı olmak üzere illegal faaliyetler yoluyla gelir temin etmekte,Çıkardığı “Kürdistan Dergisi” vasıtasıyla örgütsel propagandasını yapmaktadır. Yine, “Yurtsever Kürt Öğrencileri Birliği” ile “Kürt Hemşehri Derneği” gibi legal görünümlü oluşumlar, PKK yan kuruluşu olarak faaliyetlerine devam etmektedir. Bazı Bulgaristan Sosyalist Partisi mensupları da, terör örgütünün Bulgaristan'daki bütün etkinliklerine katılmakta ve faaliyetlerini desteklemektedirler.


ROMANYA


PKK terör örgütünün Romanya’da aktif olarak faaliyet gösteren 100-150 kadar mensubunun; Kürt Kültür Derneği (KOMAL) bünyesinde; Bükreş Kürtevi, Romanya Kürdistan Komitesi, Kürt Kültür Merkezi, Köstence Enformasyon Bürosu, Doğulu İşadamları Vakfı gibi 6 oluşum bünyesinde; eleman temini, propaganda, ideolojik eğitim, siyasi destek sağlamaya yönelik faaliyet gösterdiği gözlenmektedir.Diğer taraftan KOMAL’ın Kürt Kültür Merkezi olarak Romen makamlarınca resmen tanındığı ve siyasi büro niteliğine haiz olarak çalışmalarına izin verildiği yönünde alınan bilgiler dikkat çekmektedir. PKK terör örgütü bu ülkeyi; diğer bölgelerden aktardığı patlayıcı madde sevkiyatında bir ara bölge olarak kullanmaktadır. Romanya’nın TIR geçiş güzergahında olması dolayısıyla, bu ülkeden geçen TIR’lardan zorla haraç topladıkları bilinmektedir.Bu arada, Romanya’daki PKK Merkez Okulu adlı merkezin halen kapalı olmasına rağmen, örgüt sözde başkanlık konseyinin söz konusu merkezin yeniden açılması ve askeri-siyasi eğitime başlanılması yönündeki talimatı, örgütün bu ülkedeki varlığını devam ettirme gayreti olarak görülmektedir.Rusya Federasyonu (RF) : PKK terör örgütünün; Rusya Federasyonu ve Moskova, Kafkas ülkeleri, Ukrayna ve Kazakistan-Orta Asya Cumhuriyetleri olarak dört bölgeye ayırdığı, Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkelerindeki faaliyetlerini, Moskova’da bulunan “YDK Doğu Avrupa ve BDT Ülkeleri Temsilciliği” adı altında 9 kadar dernek, komite ve birlik vasıtasıyla yürüttüğü bilinmektedir.PKK terör örgütünün, BDT ülkelerinde yürüttüğü örgütsel faaliyetlerindeki etkinliğini artırmak maksadıyla; Bölgeden eleman temin etme, Bölgede kendisine müzahir kesimler oluşturma, Sözde Kürt sorununu yaygınlaştırma amaçlarını gerçekleştirme gayreti içerisinde olduğu, ayrıca, Rusya’yı Avrupa’dan İran ve Irak’a terörist aktarımlarında bir ara bölge olarak kullandığı gözlenmektedir. RF’nun terör örgütü PKK’ya bakışının göz ardı edilmeyecek bir boyutunu, hiç şüphesiz Rus Parlamentosu’nun alt kanadı DUMA’nın; PKK’nın tanınması yönünde sağladığı siyasi destek oluşturmaktadır.Terörist başı A.öcalanın’1998 yılında Suriye’den ayrılmasını müteakip Rusya Federasyonu’na gittiği, 33 gün barındığı RF’de kendisine aralarında milletvekilleri ve servis mensuplarının da bulunduğu Rus şahısların yardım ettiği, Müteakiben gittiği İtalya’da beklentilerinin karşılanmaması üzerine, 16 Ocak 1999 tarihinde tekrar Rusya’ya döndüğü de bilinmektedir. Örgüt bürolarında gerçekleştirilen; siyasi-ideolojik eğitim vasıtasıyla, örgütsel faaliyetlerin tüm bölge geneline yayılmasına gayret edilmekte, Kürt öğrencilerin ve Yezidi Kürdü gençlerin örgüte kazandırılmasına çalışılmaktadır.Rusya/Moskova’da PKK terör örgütü kontrolünde bir kampı mevcuttur. Önceki dönemlerde yapılan ikili görüşmelerde; “Örgütün, Moskova’nın 250 km. kuzeyindeki Yaroslavl’da bir kamp yeri bulunduğu” yönünde Rus yetkililer nezdinde dile getirilen iddiaların, anılan yetkililerce asılsız olduğu belirtilmesine rağmen; Moskova/Yaroslavl-Solnechnıy bölgesinde teröristlerin barındığı, burada örgüte sempatizan kitleye ideolojik eğitim yaptırıldığı ve örgütün dağ kadrosuna eleman yetiştirildiği,Söz konusu teröristlerin mafya tipi faaliyetlerinde (Özellikle fidye karşılığı adam kaçırma gibi eylemlerinde) bu kampı kullandıkları bilinmektedir. Öte yandan, örgütün Avrupa’dan Ermenistan-İran-Irak’a terörist aktarımları da bu ülke üzerinden yapılmakta, ayrıca, halen PKK’nın elinde bulunan SA-7 füzeleri Rus orijinli olması dikkat çekici görülmektedir.

Çevrimdışı Antepli Bozkurt

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 540
İngiltere

İngiltere PKK’yı bir terör örgütü olarak görmekte, ancak, bu ülkede terör örgütü PKK adına faaliyet gösteren kuruluşlar rahatça örgütlenebilmektedir. Özellikle, Kürdistan İnsan Hakları Projesi, Kürdistan Enformasyon Merkezi ve Kürdistan Workers Association isimli kuruluşlar vasıtasıyla örgüt faaliyetlerini rahatlıkla yürütmektedir.

PKK terör örgütü İngiltere’de bir çok dernek ve kuruluşlarla kamuoyunu yanlış bilgilendirmekte, bu yanlış yönlendirme sonucu İngiltere kamuoyunda, Türkiye’de insan hakları uygulamasında Kürt kökenli vatandaşlara farklı davranıldığı düşünceleri hasıl olmaktadır.

İsveç


İsveç hükümeti PKK’yı terör örgütü olarak tanımakla birlikte Avrupa’da pek çok ülke gibi Kürt dernekleri federasyonu şemsiyesi altında faaliyet gösteren paravan kuruluşlara müsamahakar davranmaktadır. Hükümet, PKK’yı açıkça kınamaktan çekinmekte, sadece başvurduğu şiddet eylemlerine karsı çıkmaktadır.

ERNK’nin İsveç’te Türk vatandaşlarından zorla para topladığı bilinmektedir. Ayni şekilde geçtiğimiz yıl Stockholm’un çeşitli bölgelerindeki Türk turizmini baltalamaya yönelik posterlerde de ERNK imzası yer almaktadır.

Örgüt doğrultusunda İsveç’te faaliyet gösteren yaklaşık 42 derneğin İsveç Kürt dernekleri federasyonu adi altında toplandığı bilinmektedir.

Norveç


Avrupa’da Türklerin yoğun olarak yasadıkları merkezlerdeki kadar büyük boyutlarda olmasa bile, Norveç’te de PKK mensupları örgütleri adına açık veya örtülü tehdit yoluyla para toplamaktadır. Diğer Avrupa ülkelerinde olduğu gibi, PKK şiddet kullanımı, aşırı gösteriler, uyuşturucu ticareti, isçi simsarlığı türünden faaliyetlerini bu ülkede de sürdürmekte, PKK’nın paravan kuruluşları mevcudiyetlerini korumaktadırlar.

Tüm bu gelişmelere rağmen Norveç makamları maalesef 1999 yılı içinde bu ülkede ERNK’nin bir büro açmasına müsaade etmişlerdir.

Hollanda


PKK terör örgütü faaliyetlerini siyasi alanda sürdürmek amacıyla 12 Nisan 1995 günü Hollanda’nın Lahey şehrinde yaptığı toplantıda sözde sürgünde Kürt Parlamentosunu kurmuştur.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının yoğun olarak yasadığı Amsterdam, Rotterdam, Lahey, Arnheim ve Deventer gibi sedirlerde örgüt mensuplarının bu insanlardan zorla para topladığı, bazı işyeri sahiplerini tehditle aylığa bağladığı, para vermeyenlere sürekli olarak baskı yaptığı bilinmektedir.PKK terör örgütü bu ülkedeki faaliyetlerini halen bir çok dernekle sürdürmektedir.

Güney Kıbrıs Rum Kesimi


Yunanistan, Türkiye’de islemiş oldukları terör suçları nedeniyle adli takip ve soruşturmadan kaçarak ülkelerine sığınan teröristlere siyasi sığınma, kamp ortamı sağlama, silahlı eğitim, sağlık hizmeti verme ve barınma imkanı gibi kolaylıklar sağlamaktadır.

PKK terör örgütü Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Kesiminde rahatça faaliyet gösterebilmektedir. Elde edilen bilgiler ve yakalanan PKK militanlarının ifadelerinden; özellikle 1994 yılından itibaren Ülkemizden ve Avrupa’dan çeşitli yollarla Yunanistan’aGüney kıbrısa gönderilen PKK militanlarının, bu ülkelerde örgüte ait mevcut kamplarda patlayıcı madde eğitimine tabii tutuldukları ve bu eğitimi tamamlayan militanların görevlendirildikleri metropol iller ve turistik bölgelerde bombalı saldırılar yapmak üzere Türkiye’ye giriş yaptıkları anlaşılmaktadır.

Çevrimdışı aysudem

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 11
Benim nefretim bunlardan çok toprağımda yaşayıp, ekmeğimizi yeyip, atası öz mü öz Türk olan satılmış köpeklere...