Gönderen Konu: Turan'a Doğru...  (Okunma sayısı 13239 defa)

0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı turania_25

• Türkçü-Turancı
Turan'a Doğru...
« : 17 Kasım 2022 »
Kimi zaman Turancılık, kimi zaman Kızıl Elma, bir ortak sevdadır akıllarda…

Kadim bir milletin, tarihteki uçsuz, bucaksız ilerleyişi ve başarılarıyla dolu koskoca bir miras olarak kaldı bizlere. Tek millet olmanın çabasını akıllarda dahi taze tutmak, gelecek yüzyıllara hükmetmek anlamına da gelmektedir elbette.

Bu şuur ve inanç ile, günümüzde bile bu oluşuma ışık tutan bazı hareketlenmeler olmakla birlikte, bu sevdayı benimseyip, özümseyen her bir fert, dünya hayatının refahı için olmazsa olmaz denilebilecek bir niteliktedir.

Geniş bir coğrafyaya yayılan Türkler, gittiği ve bulunduğu her bölgeye adeta medeniyet götürmüş, dünyaya Türk mührünü vurmuş, insanlık tarihine geçmiş ve tüm dünyaya örnek bir millet olmuştur.

Bu bağlamda hele ki bu zamanda, dünya yine Türk’e muhtaç, yine adalete, yine yeniden bir medeniyete aç… Şartların oluşmaya başladığı bir dönemi, her bir Türk gencine de düşen görevleri yerine getirmesi ile değerlendirip, bir kutlu sevda olan Turan'ı neden gerçekleştiremeyelim?
Bayrak benliğimdir bayrak kimliğim,
Bayrak; öz yurduma öz hakimliğim.

Bahtiyar VAHAPZADE

Çevrimdışı turania_25

• Türkçü-Turancı
Ynt: Turan'a Doğru...
« Yanıtla #1 : 07 Kasım 2024 »
  Bir güzel gelişme daha...

Türk Devletleri Teşkilatı'nın yeni bayrağı ile;

- Ortak Tarih Kitabı

- Ortak Alfabe

- Pasaportsuz gidiş-geliş

- Ortak Noter...

Adım adım Turan'a...

Bahtiyar VAHAPZADE

Çevrimdışı Çağrıbey

• [GÖKBÖRÜ ANKARA]
  • Türkçü-Turancı
  • Ne mutlu Türk doğup, Türk gibi yaşayana!
« Yanıtla #2 : 07 Kasım 2024 »

Haddim olmayarak, bendenizin tasarladığı Turan Bayrağı.

Her şeyden önce buna da şükür diyerek söze giriş yapmak isterim.
Zira, sözüm meclisten dışarı, bizim memlekette, itin buladığı helvadan kemik çıkar, diye bir söz var.
Binali Yıldırım'ın, Türkiye'yi temsilen, aksakal olduğu Turan Birliğinden ancak böyle bir sonuç çıkar.
Konuya dönersek.
Tasarlanan bayrakta gereksiz bir kaç tekrar var.
Sekiz köşeli yıldız, hem hilalin içinde ve hem de dış çerçeve olarak iki defa kullanılmış.
Ayrıca, bizim sekiz köşeli yıldız olarak adlandırdığımız sembol, gerçekte, güneşi temsil etmektedir.
Yani, Türkiye ve diğer bir çok Türk cumhuriyetinin bayraklarında yer alan, hilal ve yıldız gerçekte hilal ve güneştir.
Bu nedenle Turan Bayrağının içerisinde yer alan güneş sembolü de tekrara düşmek demektir.

Hilal de ayın ilk göründü zamandaki gibi bıçkı ağzı şeklindedir.
Şimdiki bayrağımızdaki hilal gibi değildir.
Zaten ayın ilk halindeki, bıçkı ağzı şeklinde olan hilalin adı da Türk Hilali'dir.

Sanırım, birliği meydana getiren devletlerin, gönlünü almak babından, böyle bir şey tasarlandı.
Yani her kilimden bir desen.
Gerçek olan şudur ki; bayrak, amblem, flama vb. bir millet, topluluk veya kuruluşu temsil eden semboller olabildiğince; yalın, basit ve çizimi kolay olmalıdır.
Bu hususta, Osmanlı Arması diye ortalıkta dolaşan, söylentiye göre İngilizlerin tasarladığı, arma türünün; en zor, karmaşık, beceriksiz ve kötü örneğidir.

Sürç-ü lisan etmişsek, affola...

Ne mutlu Türk doğup, Türk gibi yaşayana!
Saygılarımla.
Çağrıbey

Çevrimdışı Çağrıbey

• [GÖKBÖRÜ ANKARA]
  • Türkçü-Turancı
  • Ne mutlu Türk doğup, Türk gibi yaşayana!
« Yanıtla #3 : 07 Kasım 2024 »

- Ortak Tarih Kitabı

- Ortak Alfabe

- Ortak Noter...

Adım adım Turan'a...

Umutlarımızın gerçekleştiğini görmeyi diliyorum.
Gelişmeler güzel.
En azından, hiç yoktan iyi.
İnşallah kesintiye uğramaz

Saygılarımla.
Çağrıbey

Çevrimdışı turania_25

• Türkçü-Turancı
« Yanıtla #4 : 07 Kasım 2024 »

- Ortak Tarih Kitabı

- Ortak Alfabe

- Ortak Noter...

Adım adım Turan'a...

Umutlarımızın gerçekleştiğini görmeyi diliyorum.
Gelişmeler güzel.
En azından, hiç yoktan iyi.
İnşallah kesintiye uğramaz

Saygılarımla.
Çağrıbey

Çağrıbey ağabey; umudumuz tabi ki iktidar, siyaset yada farklı bir ortamdan değildir. Umudumuz, muhakkak ki Türk Milleti'dir. Yoksa bu siyasetle, Binali cinali yıldırımlardan, bir pirinç yada arpa tanesi kadar ne din adına ne devlet adına ne ülke adına hiç mi hiç bir halt olmaz demem ama 'olamaz' derim. Liyakatsiz, beceriksiz, karaktersiz vs. olanlarla bu iş zaten ters teper. O konuda tabi ki hemfikiriz. Dediğimiz gibi, tek umudumuz, bilinçli Türk Gençliği, Türk Milleti...

Bahtiyar VAHAPZADE

Çevrimdışı turania_25

• Türkçü-Turancı
« Yanıtla #5 : 07 Kasım 2024 »

Haddim olmayarak, bendenizin tasarladığı Turan Bayrağı.

Her şeyden önce buna da şükür diyerek söze giriş yapmak isterim.
Zira, sözüm meclisten dışarı, bizim memlekette, itin buladığı helvadan kemik çıkar, diye bir söz var.
Binali Yıldırım'ın, Türkiye'yi temsilen, aksakal olduğu Turan Birliğinden ancak böyle bir sonuç çıkar.
Konuya dönersek.
Tasarlanan bayrakta gereksiz bir kaç tekrar var.
Sekiz köşeli yıldız, hem hilalin içinde ve hem de dış çerçeve olarak iki defa kullanılmış.
Ayrıca, bizim sekiz köşeli yıldız olarak adlandırdığımız sembol, gerçekte, güneşi temsil etmektedir.
Yani, Türkiye ve diğer bir çok Türk cumhuriyetinin bayraklarında yer alan, hilal ve yıldız gerçekte hilal ve güneştir.
Bu nedenle Turan Bayrağının içerisinde yer alan güneş sembolü de tekrara düşmek demektir.

Hilal de ayın ilk göründü zamandaki gibi bıçkı ağzı şeklindedir.
Şimdiki bayrağımızdaki hilal gibi değildir.
Zaten ayın ilk halindeki, bıçkı ağzı şeklinde olan hilalin adı da Türk Hilali'dir.

Sanırım, birliği meydana getiren devletlerin, gönlünü almak babından, böyle bir şey tasarlandı.
Yani her kilimden bir desen.
Gerçek olan şudur ki; bayrak, amblem, flama vb. bir millet, topluluk veya kuruluşu temsil eden semboller olabildiğince; yalın, basit ve çizimi kolay olmalıdır.
Bu hususta, Osmanlı Arması diye ortalıkta dolaşan, söylentiye göre İngilizlerin tasarladığı, arma türünün; en zor, karmaşık, beceriksiz ve kötü örneğidir.

Sürç-ü lisan etmişsek, affola...

Saygılarımla.
Çağrıbey

Çağrıbey andamız, ağabeyimiz; (yaş olarak büyük olduğunuz varsayımıyla)

Tasarımınız çok güzel ve anlamlı olmuş, emeğinize ve yüreğinize sağlık...

Hilal içinde bulunan sekiz köşeli yıldızın, Azerbaycan bayrağını temsilen eklendiğiniz, diğer dıştaki sekizgen şeklin ise, Selçuklu'nun kullandığı motif olarak biliyorum, dolayısıyla farklı sekizgen olduğu kanısındayım. Yanılıyor yada yanlış bilgi aktarıyorsam, doğrusunu bilemek ve öğrenmek isterim. Selamletle...

Bahtiyar VAHAPZADE