Nerede kaybediyoruz bir bakalım;
* ALMANYA- 70000 (yetmiş bin) sağlık kuruluşu ve 8000 (sekiz bin) kilise,
* FRANSA- 60000 (altmış bin) sağlık kuruluşu ve 9000 (dokuz bin) kilise,
* TÜRKİYE- 7000 (yedi bin) sağlık kuruluşu ve 85000 (seksen beş bin) cami.
Dünyadaki müslüman sayısının yüzde altısı Türkiye'de iken,cami sayısının yüzde 65’i bu ülkede...
Diyanetin bütçesi 12 milyar tl.
Sağlık bakanlığının 2.7 milyar tl.
Doktor sayısı 107 bin
İmam sayısı 275 bin
Hastahane sayısı 1.250
Cami sayısı 85.000
Doktor açığı 105 Bin
İmam fazlası 115 Bin
Her yıl mezun olan doktor sayısı 9 bin
Her yıl mezun olan imam sayısı 60 bin
Değerlendirmeyi sağduyunuza bırakıyorum.
Yukarıdaki yazı sosyal medya ve diğer sanal ağellerinden derlenmiştir.
Nu mutlu Türk doğup, Türk gibi yaşayana....
Saygılarımla.
Çağrıbey.
Başlığa bir kaç malzeme ekleyecektim. Devletin nasıl yönetildiğine dair bir uygulama örneği. Alıştığımız şeyler yani.
Jane Mariot isimli bir İngiliz büyükelçi, İngiliz Avam Kamarası’na İslâm Dünyasında Eğitim başlıklı bir rapor sunmuş.
Raporda çok ilginç ve insanı düşündüren ve dehşete düşüren bilgiler mevcut.
Büyükelçi, İslâm ülkelerindeki eğitim yönelimlerini, istatistik olarak, vermiş.
Bu istatistik bilgilere göre,
en zeki öğrenciler, tıp ve mühendislik fakültelerine gidiyorlar.
İkinci derece zekâ seviyesine sahip olan öğrenciler işletme ve iş idaresi fakültelerini tercih ediyorlar.
Bu ikinci derece zekâ seviyesine sahip olan öğrenciler, fakülteyi bitiriyorlar ve birinci derecedeki doktor ve mühendislerin yöneticisi oluyorlar…
Bundan sonrası daha da vahim bir durum arz ediyor!..
Üçüncü derecede zekâ seviyesine sahip olanlar siyasete yöneliyorlar ve birinci ve ikinci derecedeki mezunlara hükmediyorlar!..
Daha daha vahim olanı nedir biliyor musunuz?!..
Sıkı durun!..
Dördüncü derece zekâ seviyesine sahip olanlar, yani
eğitimde başarısız olanlar, ordu ve emniyete yöneliyorlar ve kendilerinden üstün zeka seviyesine, yetenek ve bilgiye sahip olanları, siyaset ve ekonomiye hükmederek, iktidardan düşürüyor, mahkum ediyor, hatta idam ediyor, öldürüyorlar!..
Bitmedi!..
Bunların hepsinden daha vahimi, dehşet verici olanı, âdeta hepsinin üstüne cila çeken ise, asla
hiçbir okula gitmeyenler, DİN ADAMI oluyorlar ve herkesin kendilerine itaat etmelerini sağlıyorlar!...
Durum bundan ibaret.
Sanırım, bu gerçekleri gördükten sonra, olayları, daha doğru anlayabilecek, kavrayabileceğiz.
Kök Teñğri Türk'e Kut ve Utku Versin!