Gönderen Konu: Tarikat ve Cemaat Gerçeği - Siyasal İslâmcılıkla Yüzleşme.  (Okunma sayısı 274569 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Üçoklu Börü Kam

• Otağ Yöneticisi
  • Türkçü-Turancı
  • Kök Teñğri Türk'e Kut ve Utku Versin!
Gerçek yaşamında alkol kullanmayan bazı oyuncuları, yaptıkları sarhoş rolünden ötürü, alkolik sanan kitle ile, her herzeyi yiyip; cüppe, sarık, türban vb. bir takım, şekli, objelerle dindar taklidi yapan madrabazları, mütedeyyin sanan, kitle aynı.

İçinde özü barındırmayan şeklin, hiçbir değeri yoktur.

Ne diyordu Yunus Emre?

Dervişlik olaydı; taç ile hırka,
Biz dahi alırdık, otuza, kırka.

Şeklin aldatıcılığına, ancak, akılsızlar kanar.

Kök Teñğri Türk'e Kut ve Utku Versin!
Türk Soyunun Gizli Gücüne İNAN ve GÜVEN!

Çevrimdışı turania_25

• Türkçü-Turancı
Bu ülkede yaşayan herkesin ortak bir görüşü vardır ki, o da şu;
Atatürk kullanılarak yapılan siyaset,
Din kullanılarak yapılan siyaset.

Her ikisinden de zarar gören yine millet!
Bayrak benliğimdir bayrak kimliğim,
Bayrak; öz yurduma öz hakimliğim.

Bahtiyar VAHAPZADE

Çevrimdışı Üçoklu Börü Kam

• Otağ Yöneticisi
  • Türkçü-Turancı
  • Kök Teñğri Türk'e Kut ve Utku Versin!

Hurâfelerden beslenen, siyasal dinci, varoş fanatizmi; devleti ve tüm kamusal düzeni adım adım ele geçirdi.
Bu, kendi cephesinde, bir özgürleşme hareketi değil, biriktirilmiş eziklik psikolojisinin siyasi güçle birleşerek rövanşa dönüştüğü, trajik ve yozlaşmış bir karşı duruş ve tersine tekamül hamlesidir.

Bu hamle ne psikokültürel, ne sosyokültürel anlamda bir üstünlük ve hegemonya kurma ne de, psikoekonomik ve sosyoekonomik anlamda bir sermaye dönüşümüdür.
Buna kültür mutasyonu demek daha doğru olacaktır.

Zira bu hamle var olan değerleri; anlamak, özümsemek ve bunun akabinde kendi inanç potasında eriterek dönüştürmek yerine, geçmişe duyulan öfke ve hınçla, her şeyi çürütmeye azmetmiş, bilinçten mahrum, bir içgüdüdür.

Devleti ve tüm kamusal düzeni adım adım ele geçiren siyasal dinci, varoş fanatizminin nihai hedef tarifi:

Kafir TC'yi yıkacağız!

Özgürlük ve güç anlayışının tarifi ise;

Artık doktor bile dövebiliyoruz!

Siyasal İslâmcıların komşumuz İran'da 1979'lu yıllarda uygulamaya başlayıp, toplumu, 40-50 yıllık zaman diliminde dönüştürdüğü süreci Türkiye son yirmi yıldır yaşıyor ve ne acıdır ki gidiş aynı doğrultuda ve tam gaz ilerlemektedir.

Bu bir BOP projesidir ve maalesef BOP, tıkır tıkır işliyor.

BOP'un 21. Yüzyılın SEVR'i olduğunu anlamadığımız ve ona göre mücadele yöntemleri geliştirmediğimiz müddetçe, bu gidişatı durdurmak mümkün olmayacaktır.

Kök Teñğri Türk'e Kut ve Utku Versin!
Türk Soyunun Gizli Gücüne İNAN ve GÜVEN!