Gönderen Konu: Çok çocuk-az vergi  (Okunma sayısı 2706 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı alpturan

  • Yasakli
  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 142
Çok çocuk-az vergi
« : 30 Kasım 2006 »

Hükümetin vergi iadesi yerine getirdiği asgari geçim indirimi kalabalık ailere vergi avantajı getiriyor. Meclis'teki tasarıya göre 7 çocuklu bir aile için asgari ücret vergi dışı bırakılıyor.


'Çok çocuk sahibi olmayı özendiriyor' denilerek eleştirilen tasarı bu haliyle kabul edilmesi durumunda eşini çalıştırmayıp, 7 çocuk sahibi asgari ücretli, vergi ödemekten kurtulacak. Gelir İdaresi Başkan Vekili Osman Arıoğlu da yaptığı açıklamada Gelir Vergisi Kanununda değişiklik yapan tasarı ile 7 çocuklu bir aile için asgari ücretin vergi dışı bırakıldığını söyledi.

Asgari ücretli çalışanın, bu uygulamadan yararlanması için resmi nikah şartı aranacak. Çocukların da anne-babası ile birlikte oturması ve 18 yaşına gelmemiş olması gerekiyor. Eğitimini sürdüren çocuklar için sağlanan kolaylık ile yaş sınırı 25'e çıkarılıyor.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, görüşülen tasarıda yer alan maddeler şöyle:

* Asgari geçim indirimi, 1 Ocak 2008'den itibaren elde edilen gelirler için geçerli olacak.
* Asgari geçim indirimi, brüt asgari ücretin yarısı olarak belirlendi.
* Bugünkü asgari ücret üzerinden yıllık 380 YTL vergi iadesi alan bir asgari ücretliye, asgari geçim indirimi ile yıllık 477 YTL katkıda bulunulacak.
* Eşi çalışmayan işçi ve memurlara ayrıca brüt asgari ücretin yüzde 10'u indirim var. Böylece aylık ücreti 47.79 YTL artıyor. 2 çocukla sınırlı olmak üzere de çocuk başına yüzde 7,5 oranında indirim sağlanıyor.  Yani bir çocuklu asgari ücretlinin aylık geliri 53.76, 2 çocuklunun ise 59.74 YTL yükseliyor.

* İkiden fazla her çocuk başına da indirim yüzde 5 oranında uygulanacak. Böylece maaş 63.72, 4 çoçuklunun 67.70, 5 çocuklunun ise 68.50 YTL artmış olacak.

* 7 çocuğa sahip asgari ücretlinin gerikinin tamamı vergi dışı kalacak. SSK primi düşüldüğünden aylık ücret artışı 68.50 YTL'de kalmış olacak. 

* Ücretlilerin ödeyecekleri gelir vergisi tutarının belirlenmesinde de asgari geçim indirimi uygulanacak.

http://proje.hurriyet.com.tr/msnnews/?path=/ekonomi/5530088.asp&y=41
 

 evet kandaşlar çıldırmamak elde değil

Çevrimdışı Baybiçe

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 16
Ynt: Çok çocuk-az vergi
« Yanıtla #1 : 30 Kasım 2006 »
7 çocukludan vergi alınmaması uygulaması  AKP hükümetinin tamamen kürtlere bir kıyağıdır. 7 çocuklu Türk yokki! Türklerde taş çatlasa 4 çocuk olur en fazla. Genellikle 2 veya 3 'tür. kürtlerde de genellikle en az 7 ve üstü çocuk oluyor. Bu, istatistiklerle de kanıtlanabilecek kadar gerçek. Bu gerçeğin herkes gibi farkında olan hükümetin yapmak istediği şeyin ne olduğunu anlamamak için aptal olmak gerek. kürtlerin üreme hızını düşürmemek için, hatta üremelerini arttırmak için elinden geleni yapan akp hükümeti, kürtler için bir gelecek hazırlığında. Onlar için bu gelecekte Türklere yer yok.
TTK
Vatan ne Türkiyedir Türklere ne Türkistan;
Vatan büyük ve müebbed bir ülkedir: TURAN!
...................................

Türkler, bir ırk ve bir millet olarak yeryüzünün en şerefli insanlarıdır.