Gönderen Konu: 2015 Milletvekili Genel Seçimleri (7 Haziran - 1 Kasım)  (Okunma sayısı 27286 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Kurtkaya

  • Otağ Sorumlusu
  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 412
Halk arasında "ölümü gösterip, sıtmaya razı etmek" diye bir deyim vardır. Tayyip Erdoğan 7 Hazirandan sonra buna benzer tablolar çizerek milleti, akpsini tek başına iktidar etmeye, mecbur bıraktı.
Özellikle MHP oylarına yönelik algı çalışmalarının akpsi lehine sonuç vermesinin yegane nedenlerinden birisi de; Devlet Bahçeli ve MHP yönetiminin kendilerini iyi anlatamamalarıdır. akpsinin ileri sürdüğü "her şeye hayır diyorlar" algısı millet üzerinde etkili oldu ve MHP'den akp sine çok ciddi oy kayması yaşandı.
Sonuç bir kez daha göstermiştir ki Türkiye'de toplum tarafından siyasi, ekonomik ve sosyal değerlendirmeler gerçek durum üzerinden değil de; güçlü, yaygın, baskın ve kesintisiz propagandayla oluşturulan algıya göre şekillenmektedir.
Her ne kadar MHP pkk partisinden çok oy almış olsa da seçim sisteminin çarpıklığı nedeniyle daha az milletvekili çıkartabilmiştir.
Bu sonuçlardan sonra MHP tabanında Devlet Bahçeli'ye karşı dillendirilen eleştirilerin yoğunluğu daha da arttığından/artacağından bundan böyle Bahçeli ve etrafındaki dinozor takımı yerlerinde rahat oturamayacaktır.
CHP açısından değişen bir şey yok ve bence sol duruş sergileyen CHP alabileceği en üst oy sınırına ulaşmıştır. Türkiye'de sol seçmen % 25 civarındadır ve CHP solcu görümünü değiştirmediği sürece bundan fazla oy alamayacaktır.
Bu seçim sonuçlarının en sıkıntılı yanı Tayyibin yeniden başkanlık diye tutturmasıdır. Tayyip başkanlık sistemi için önümüzdeki dönemde en çok Davutoğlu'nu taciz ederek anayasa değişikliği dahil bütün yasal ve gayr-i meşru yollara başvuracaktır.
Biz Türkçüler siyaset yapamıyoruz. Buna ne donanımımız uygun ne de toplum yapısı. Bu bizim ülke meselelerine karşı ilgisiz kaldığımız anlamına gelmemektedir.
Biz Türkçüler Türklüğün yüce ülküleri gereği şu andaki geçerli çarpık, laçka ve milli dokumuza yabancı siyasi yöntemleri benimsemiyoruz. Demokrasi denen sistemin Türk Milletinin doğasına uygun bir yönetim biçimi olmadığına inanmakta ve Türklüğün aleyhine sonuçlar doğurduğundan bu keşmekeşliğe karşı çıkmaktayız.
Biz Türkçüler olarak daha çok çalışarak Türk genlerini Türkçü düşünüş ve yaşayış çizgisine yaklaştırarak Türk Milletinin topyekun yüksek bir milli bilinç seviyesine ulaşmasıyla bu sorunların tamamı, sonsuza kadar, Türklüğün başını ağrıtan şeyler olmaktan çıkartılması için uğraş vermekteyiz.
Bir şeyin değişmesi, her şeyin değişmesini tetiklemektedir.
O her şeyi düzeltecek ve değiştirecek olan yegane şey: Türk Milli bilincinin yükselmesidir.
Tanrı Yüce Türk'ünü Korusun!

Çevrimdışı 4_hilal

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 401
1 Kasım'da tokat yemiş gibi afallama yaşadım seçim sonuçlarını görünce.
Haliyle kendimize yeni yeni gelebiliyoruz ve sağlıklı analiz edebilmek için, aceleci olmamak gereğine de uyarak, biraz geç oluyor belki iletim.
Savaşçı rumuzlu kandaşımı tam anlayamasam da, bakış açısını kestirebiliyorum iletisinden.
MHP'den birçok vekilin AKP'ye gideceğini düşündüğünü söylemiş. Bu nasıl olur bilmiyorum, zaten topu topu 40 tane vekil var, bunlardan kimler gider!
Ümit Özdağ'mı, Erkan Haberal'mı, Zühal Topçu'mu, Muharrem Varlı'mı, Şefkat Çetin'mi, Mustafa Mit, İsmet Büyükataman, Arzu Erdem, Atila Kaya, Ekmeleddin İhsanoğlu, Celal Adan, Oktay Vural, Yusuf Halaçoğlu ve adını anımsayamadığım kırk kişinin diğerleri. Emin ol bu kişilerden hiçbiri AKP'ye filan gitmez.
Ben seçim öncesi yazdığım tahminlerde ne kadar yanıldığımı da görmüş oldum, bunu da belirtmem gerekir.

MHP aldığı % 12 ile hala kemik oyunun üstünde bir oy almıştır.
MHP'nin bence kemik oyu barajı geçmeye yetmiyor.
5,6 milyon oy alınmış, ben Türkiye'de 2 milyon ülkücü olduğunu dahi düşünmüyorum.
Ben Türkiye'de hemen hemen her ilde bir veya birden fazla, tanınan bilinen bir ülkücüyü tanıyorsam, bu ülkücü camianın ne kadar küçük bir camia olduğunun göstergesidir diye düşünmekteyim.
MHP belirli oranda, asker polis ve bilumum milliyetçi memurlarımızdan aldığı oylarla barajı geçebilmiştir, sayı az dahi olsa buna Türkçüler de dahildir.
MHP'nin oy kaybı halk içinden olan, orta sınıfın altında olan insanlarımızdandır, AKP'nin bu kesimi kandırması çok daha kolay olabilmektedir.
Bu sonucun çıkması, 7 Haziran'dan bunca farklı bir oran nasıl oluştu, bunun nedenleri nelerdir!?

-AKP'nin Ülkü Ocakları benzeri kurduğu teşkilatların aktif faaliyetleri
-Uluslararası AKP'ye özel destek verilmesi, Suriyeli mülteciler mevzusundan dolayı
-Müzakere sürecini rafa kaldırmış olmaları
-Çeşitli algı operasyonları
-faizler krediler mevzusu, bu konuda halkın istikrar fikrine takıntı yapmış olması
-Sayımda yapılan hileler, seçsis....
Daha çoğaltılabilir.

En ilginç bulduğum şeylerden birisi, 3 tane şeyin aynı anda gerçekleşebilmiş olması.
1-Mhp'den %4'ün geri AKP'ye kayması
2-Hdp'den %3'ün AKP'ye kayması
3-Saadet Partisinin Erbakan'ı filan unutarak neredeyse bütün olarak yokolup AKP'ye oy vermeleri.
Bu 3 madde teker teker bakıldığında doğal neticeler, doğal olmayan ise bu 3'ünün aynı anda gerçekleşebilmiş olmasıdır.

CHP için söyleyeceğim fazla birşey yok, bugünkü CHP'nin bana hitap eden hiç ama gerçekten hiçbirşeyi yok. Bugünkü CHP'nin Atatürkçülüğü bile bana hiçbirşey ifade etmiyor, gözüme çok çirkin görünüyorlar.
İzmir'e bakınca o CHP'li gençler çok tatlı görünüyor ama bir konuşmaya başlıyorsun, 2 ayda verdiğimiz 200'e yakın şehidi hatırlamıyorlar ama Ankara'da ölen bölücülere hümanistlikleri tutuyor, apışıp kalıyorum onları duyunca.

Hdp'nin ve hatta MHP'nin barajı azıcık geçmelerindense, baraj altı kalmalarını şahsen tercih ederdim.
AKP'li olduğunu bildiğim, aynı zamanda Türk olduğunu bildiğim ve AKP için zafer bayramı kutlayan birkaç kişiye sordum, sevindiğiniz şey tam olarak nedir, AKP'nin ne yapmasını veya yapacağını umut ediyorsunuz, adamakıllı bir cevap bile çıkmıyor ağızlarından. Horoz döğüşünde para yatıran bahisçi misali, kuru kuruya basit bir taraftarlık. Devlet Bahçeli evlenmemiş, Kılıçtaroğlu kepçe kulak gibisinden tabiri caizse cevaplar bekleyebilirsiniz.
Keşke MHP ve Hdp barajı geçmeyelerdi de, AKP'liler ne yapacaktı göreydik.
İnceldiği yerden kopsun, herşey olacağına varır, bu şekildeki gidişat zaten ziyadesiyle kötü, daha kötü ne olabilir diye düşünüyorum, cevap bulamıyorum.

Seçimden sonra Meral Akşener veya Sinan Oğan genel başkan olsun gibi sözler söyleniyor MHP tabanında. MHP tabanına akıl erdirmek güç, hiç Sinan Oğan genel başkan olabilir mi, herşeyden önce mezhep konusu var, herşeyi biz mi anlatacağız size, bre cahiller diyesin daha kendi camianızı tanımıyorsunuz.
Meral Akşenerden harika CHP'li olur, ülkücü filan değil kendisi, iyi insan, falan filan lafım yok ama ülkücü değil. Gerçi Sinan Oğan'da ülkücü değil, iyi milliyetçi ama ülkücü değil.

Bakalım neler olacak, hakkımızda hayırlısı.

TTK,
TTK

Çevrimdışı 4_hilal

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 401
Savaşçı rumuzlu kandaşıma katılmadığımı belirttim, fakat benden önce ileti yazan Kurtkaya kandaşıma hiçbir lafım yok, çünkü Kurtkaya kandaşım duruşu, donanımı, emeği çabası ve herşeyiyle benden çok daha iyi bir Türkçü. Bunu yağ çekmek için söylemiyorum, Kurtkaya'yı tanıyanlar ve beni de az çok tanıyan herkes bu konuda benimle hemfikirdir, o yüzden analizini okudum kandaşım ve tamamen haklısın, çok yerinde tespitler yapmışsın herzamanki gibi. Sağolasın.

TTK,
TTK

Çevrimdışı SercanErdoğan

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 9
merhabalar,

ülkücü ve milliyetçi, bunlar nasıl ayrımlardır ben tam anlayamadım!
Milli değer ve ilkelerime bağlı yaşıyorsam ve bunlardan asla taviz vermiyorsam ben ülkücüyüm.
BÜYÜK ÜLKÜCÜ başbuğumuz Türkeş'in oğlu mu ülkücü sayılıyor?
ülkücülük mezhep ayrımına mı dayanıyor?
Benim için zerre önemi yoktur bunun. Benim için Türk milliyetçiliği KAN meselesidir, KÜLTÜR meselesidir, DAVA meselesidir. Bu bayrağı kim en yukarı taşıyabiliyorsa ben onun arkasında olurum.
Ayrıca meshebi farklı olsa ne olur? bu ülkede ezilmiş fazlasıyla alevi soydaşımız varken ve bu kardeşlerimiz kurtuluşu sadece chp'de var sayarken Sinan bey gibi birisinin varlığı gücümüze güç katmaz mı? kendisi genç, karizmatik, bilgili ve en önemlisi liderlik vasıflarına sahip bir insandır.
Ömrümde Mhp'den başka bir partiye oy vermemiş bir insanım ve bundan sonra genel başkanımız Devlet Bahçeli bey olsa bile Mhp'ye oy vermeye devam edeceğim. Ancak artık boynumuzun bükük kaldığı yeter!
Meclisin en solunda HDP lilerin yerinde oturacağız artık! Bunu ben içime sindiremiyorum. Sindirebilenler devam etsin o zaman!
Ayrıca Devlet Bahçeli'nin adam harcaması Ali GÜNGÖR'den beri hastalık haline gelmiştir. Türk köle olmaz kardeşim! Mecburmuyuz her davranışına eyvallah demeye!
Kendisi beni sadece ülkücüler gönderebilir diyor. Ben değilsem , sen değilsen kim bu ülkücüler yahu kim!!!
Günlerdir kendime gelemedim yemin ederimki. Bize yazık değil mi?!...
 

Çevrimdışı 4_hilal

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 401
merhabalar,


ülkücü ve milliyetçi, bunlar nasıl ayrımlardır ben tam anlayamadım!

Ayri bir baslik aç, seçimle ilgili açilan bu baslikta bu konuya girersek, bence içinden çikamayiz.

Milli değer ve ilkelerime bağlı yaşıyorsam ve bunlardan asla taviz vermiyorsam ben ülkücüyüm.

Burda bir püf noktaya isaret etmissin. Milli deger demissin, milli degerler nelerdir, sadece bayrak, istiklal marsi ve rejimin tarifi ile ülkenin ismi midir?
Asagida bana kizdigin noktada milli degerdir. Osmanli'da hocalik, müderrislik, seyhülislamlik, lala'lik, kazaskerlik yapan onlarca isim farkli farkli diyarlardan gelirken, farkli mezhebe mensuplardi, fakat Devlet'i Aliyye'ye hizmet etmeye baslarken, hepsi hanefi mezhebine geçmislerdir.
Bilinen son 2300 yillik tarihimiz Dogu Merkezli, iken ilk defa Selçuklular ile Bati Merkezi'ne döndü ve ister Selçuklu diyelim ister Osmanli diyelim, artik milli deger dedigimiz olgunun içinde hosumuza gitmese de mezhepte var. Biz ilk defa hanefiligi resm'i mezhep olarak kabul etmis, yahutta hanefiligi ilk defa resm'i bir sifata kavusturmus devlet geleneginin devamiyiz. Bunu dincilik olsun diye söylemiyorum, bu konuyu da istersen baska baslik altinda daha detayli anlatmak isterim, sizleri de dinlemek isterim.

BÜYÜK ÜLKÜCÜ başbuğumuz Türkeş'in oğlu mu ülkücü sayılıyor?

Güzel hiciv yapmissin. Tugrul Türkes gençliginde solcu kasetleri dinleyen, siyasetle de ilgilenmeyen, tabiri caizse abidik gubidikti.
Yani onun 20-30 sene önceki korumalarindan tut ta, baska yakin taniyanlarina kadar tanidiklarim var.
Malesef Türkes Ailesi fiyasko çikti, bunu Muhsin'in Avrupa para kasasi iken, ayrilmasindan sonra kasalik görevinin baskasina verilmemesi,
Alparslan Türkes'in vefatindan sonra çikan onun adina banka hesabi, ki partinin olan o parasinin aile fertleri tarafindan hak iddia etmeleri hatta kavga etmelerine kadar, bastan asagiya fiyasko.


ülkücülük mezhep ayrımına mı dayanıyor?

Evet dayaniyor.
Muhsin'in 80 öncesi UOD ve UGD dönemleri baslattigi, 9 ISIK haricinde ocaklarda ayet gibi okuttugu sloganlar vardi, bunlarin
birkaçtanesi emperyalizmle mücadeleyi ifade eden sloganlardi (örnek:Kavgamiz vurguncu düzenedir), 3 tanesi de islamci sloganlardi.
Uzun yillardir sanal ortamda Türkçülerin MHP'ye veya Ülkücü Harekete kizmasina, gönül koymasina, elestirmesine ve kimileri tarafindan küfür edilmesine bile olan o bilindik sloganlar, kanimiz aksa'da zafer islamin, sonra Müslümanlar küfre karsi tek yumruk, sonra Türküz müslümaniz, Islam Eriyiz
Bunlar 1977'den sonra basladi. O zamanlar Devlet Bahçeli ÜAYD(Üniversiteli Asistanlar Yardimlasma Dernegi) genel baskaniydi, Türkes istemisti o görevde bulunmasini. Muhsin o yil yapilan ÜOD olagan kurultayinda, ki Kurultaya Türkes'in buyrugu ile Devlet Bahçeli Divan baskanligi yapti, o gün ilk defa Muhsin baskan secildi ve Türkçülerin bugün hala kizdigi o islamci sloganlar basi çekmeye basladi Muhsin'in marifetleri.
Halbuki 1974-1975-1976 yillari ülkücü Hareketin sloganlari "Milliyetçi Türkiye", "Milli Devlet güçlü iktidar" gibi bizi daha çok ifade eden sloganlardi.
Diyeceksiniz ki dincilik 1977 öncesi de vardi, vardi fakat çok baska bir boyuttaydi. Dinciligi aramaya gidersek, Fevzi Çakmak'ta da, Remzi Oguz Arik'ta da, Osman Bölükbasi'da da vardi yani partinin temellerine inersek. 1977'e kadar belki de ne kadar dincilik vardiysa da mezhep yoktu denilebilir, fakat Muhsin'in 1977'deki baskanligindan sonra artik mezhep var edildi.


Benim için zerre önemi yoktur bunun. Benim için Türk milliyetçiliği KAN meselesidir, KÜLTÜR meselesidir, DAVA meselesidir.

Bizim içinde farkli degil, hayatim boyunca kan denilen maddenin kutlu oldugunu, kan üstünde Tanri mührü oldugunu ve kopyalanamadigini iddia ettim durdum, kendim de ettigim iddialar yönünde hep inanageldim. Kültür Milliyetçiligini benimsemekte hep zorlandim, anca Türk Büyüklerinin fikirlerini anlattiklari eserlerin içinde okuduk durduk Kültür Milliyetçiligini... buna birsürü ismi örnek verebiliriz.


Bu bayrağı kim en yukarı taşıyabiliyorsa ben onun arkasında olurum.
Ne güzel iste, dogru yoldasin ne mutlu sana.

Ayrıca meshebi farklı olsa ne olur?
Ne oluru bana degil, MHP'ye sor, genel baskanin dini inanci onun oraya baskanligini etkileyecek faktör mü degil mi diye.
Ben o faktöre bakildigini söylüyorum, iddia dahi degil, varolan bir durum diyorum.


bu ülkede ezilmiş fazlasıyla alevi soydaşımız varken ve bu kardeşlerimiz kurtuluşu sadece chp'de var sayarken Sinan bey gibi birisinin varlığı gücümüze güç katmaz mı? kendisi genç, karizmatik, bilgili ve en önemlisi liderlik vasıflarına sahip bir insandır.

Bu konuyu da herkes kendisi cevaplasin, ben Sinan begi sevmekle saymakla birlikte, onun MHP'ye baskan olamayacagini düsünüyorum.


Ömrümde Mhp'den başka bir partiye oy vermemiş bir insanım ve bundan sonra genel başkanımız Devlet Bahçeli bey olsa bile Mhp'ye oy vermeye devam edeceğim.

Bence dogrusunu yapmissin, ne güzel iste. Bende senin gibiyim bu konuda.


Ancak artık boynumuzun bükük kaldığı yeter!
Bence de yeter, katiliyorum.

Meclisin en solunda HDP lilerin yerinde oturacağız artık! Bunu ben içime sindiremiyorum. Sindirebilenler devam etsin o zaman!
Müsadenle devam etsinler evet. Meclisi terk edecek halleri yok.


Ayrıca Devlet Bahçeli'nin adam harcaması Ali GÜNGÖR'den beri hastalık haline gelmiştir. Türk köle olmaz kardeşim! Mecburmuyuz her davranışına eyvallah demeye!

Bak demin ÜOD, ÜGD filan bahsi geçti yukarda, 12 Mart Muhtirasindan sonra ülkücü teskilatlarin ilki, Bursa'da açilmisti, Türkes o ilk ocagi 12 Mart Muhtirasi sonrasi tekrar açilan, kime açtirmisti. Ramiz Ongun'a. Sag kolu gibiydi. Kale gibi adamdi Ramiz beg. 8 komunisti tek basina döver, bakislariyla döverdi. Heybeti, cesareti, inanci, milliyetçiligi, say say bitmez... Ama iste sene 1973'tü o zaman. Sonra köprünün altindan çok sular akti ve zaman insanlari degistirdi.
Ramiz ters adamdi hemserimdir zaten. Türkes'e bile terslik yapardi, ihtiyarladi bu derdi, ki defalarca dedi, muhalefet etti Türkes'e 80'lerin ikinci yarisindan sonra siyasi yasagi kalktiginda Türkes'in. Ali Güngör konusu belki biraz daha muamma veya Ali beg'inde hakli oldugu noktalar var ama Devlet begin harcadigini iddia ettigimiz her isim üzerinde Devlet beg zaman içerisinde hakli çiktigini gördük, ki iste tek basina vakti zamaninda ülkü ordusu olan, kalesi olan Ramiz beg akp'ye gidebildi. Bu parti neler gördü, Sadi Somuncu'lar, Ibrahim Çiftçiler, Enis öksüz'ler, Muharrem Semsekler, 80'lerde Namik Kemal Zeybekler, Agah Oktay Günerler, Taha Akyol'lar... Kim vardiysa harcandigi iddia edilen, hepsinde de Türkes veya Devlet beg hakli çikti zaman içerisinde.

Kendisi beni sadece ülkücüler gönderebilir diyor.

Dogru söylüyor, disaridan amerikali Tansu Çiller'mi gönderecek, ki onun laflari filan geçiyor 2 gündür bazi çevrelerde. Meral hanima destek verdigi falan filan.
Yahu Meral hanim iyi bir insan ama Balkan Derneklerinde Bosnaklara Pomaklara gülücük dagitarak, güller karanfiller atarak mi yapiliyor artik Türk Milliyetçiligi. Kürde kardes demek ile, Bosnak'a kardes demek arasinda ne fark var!

Ben değilsem , sen değilsen kim bu ülkücüler yahu kim!!!

Senin ülkücü olmadigini iddia etmiyorum ama anlamaya çalisiyorum, Akp'nin hem CHP hem MHP üzerine böyle kurgular oyunlar yaptigi dönem Devlet beg veya Kemal Kiliçtaroglu hiç birakirlarmi makami. Ki istifa etmeleri suan dogru dahi olmus olsa, sirf AKP böyle yapiyor diye dahi, kendilerinden sonra da bu AKP istedi de gittiler gibi bir alginin olusturacagi negatif olumsuz bellek etkisinden dolayi ayrilmayacaklarini istifa etmeyeceklerini düsünüyorum.
Ben Devlet Bahçeli yerinde olsam istifa etmem, baskalarinin istegiyle hiç etmem. Kurultayla geldi, Kurultayde Kongrede gider, yahutta vefat ederse.

Ki sunu tekrar vurgulamak gerekir, 5.7 milyon oy alinmis, bence Túrkiye'de 1 milyon ülkücü var. 2 milyonda ülkücülere yakin denilecek sempatizan var.
Yani anca torlasan toplasan 3 milyonluk camia 5.7 milyon oy almis. Ne bekliyorsunuz, tepki oylari emanet oylar ile benim öngörümde bunun 1,5 kat fazlasi oy alinmasiydi, fakat alinamadi. Ülkücü olmayan ne kadar kisi varsa, ülkücülerin iç isine karisiyor diye düsünüyorum.

 
Günlerdir kendime gelemedim yemin ederimki. Bize yazık değil mi?!...

Tabiki yazik, Türkiye'ye ve Türk Milliyetçiligine yazik bu çikan seçim sonuçlari tablosu. Haklisin katiliyorum.

Çok merak ettim, kaç yasindasin, hangi teskilattansin, varsa görevin nedir.


TTK,
TTK

Çevrimdışı SercanErdoğan

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 9
tekrardan merhaba,

1982 doğumluyum. MHP Maltepe İlçe teşkilatındayım.

Bu mezhep konusunda daha fazla yazmak istemiyorum. Çünkü zerre kadar önemi yok benim için.
Ancak mezhep konusunda bahsetmiş olduğun konuların Mhp tabanında çok fazla geçerli olmadığını görüyorum artık.
Bu Akp tabanında daha fazla kabul görüyor.
Teşkilatlar içerisinde Alevi olan dava arkadaşlarımın olması beni çok mutlu ediyor. Bu bazı şeylerin değiştiğini gösteriyor.
Diğer tarafta Devlet Bahçeli'nin son televizyon programında yüzüğünün üzerinde hem Türkçe hem göktürkçe olarak
"Tanrı Türkü korusun" yazıyor demesi beni çok duygulandırdı.

Devlet Bahçel'nin istifa edeceğini sanmak ahmaklıktır. Benim beklentim Kurultayın bir an önce yapılması gerektiğidir.

Bekleyip göreceğiz.

Çevrimdışı 4_hilal

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 401
Yarin Kurultay yapilsa, nasil bir sonuç çikacagini düsünüyorsun?
Suan yapilacak herhangi bir kongrede, fire vermeden bütün delegeler Devlet beg'i tekrar seçer.
Suan Genel Baskanliga aday olacak kimse bile yok MHP'de.
Ve suan Devlet beg istifa etse, MHP bugünkü sartlarda çok yara alir, yikim olur MHP için.

Ben sahsen Türk siyasetinde baska bir milliyetçi parti kurulup basarili olacagina inanmiyorum.
MHP kendini lagvetse, herkes bosa çiksa, yine de baska bir milliyetçi partinin basarili olabilecegine inanmiyorum.

Akp'nin iktidar olmasini saglayan sebeplerden birisi de Türk Milleti ideolojilerden bikmis, artik ilgi göstermiyor.
Millet ideolojik bakmiyor konulara. Gurbetçiler kendi islerine yarayacak yasalarin çikmasi için, 1 tane yasa için oy veriyor.
Kredi almis vatandas, faiz oranlari acaba yükselirmi diye, istikrar diyip Akp'ye oy veriyor.
Milletin umrunda bile degil ideolojiler.
Türkiye'de 1 tane ideolojik hareket var, o da kayitsiz sartsiz kürt milliyetçiligi. Uzun yillardir da, kürt milliyetçiliginden daha teskilatli, programli çalisan hicbir ideolojik hareket yok Türkiye'de malesef.

TTK,



TTK

Çevrimdışı o.öcal

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 556
  • TANRI DAĞINDA, UÇMAĞA VARDI...
   Siyaset şu anki Türkiye şartlarında geçim kapısı ve koltuk sevdası olmaktan ileriye geçememiştir. Bu durum bizi ilgilendiren bir gelişme olmadığı için üzerinde durmamıza da gerek yok fazlaca. Sadece vatandaşlık görevimizi yaparak oy kullanabiliriz istersek. Oy kullananlar da siyasi partileri takip ettikleri kadarıyla oylarını kullanıyorlar nitekim, Yorumlardan da bunu anlamak mümkün. Ben de bir iki noktaya değineyim istedim.

   Türkiye'de bir milyon iki milyon değil en az otuz milyon ülkücü vardır. Bu tespitimi şuna göre söylüyorum: Düğün, bayram veya bir etkinlikte ya da sokakta yürürken tanıdığımız, tanımadığımız insanların karşılaşmalarına tanık ve çoğunluğunun kafa tokuşturduğuna şahit oluruz. Burada şekil ülkücülüğü hemen kendini gösterir. Bir diğer husus ise:  Yetmişli yıllardaki yüz binlerce ülkücü gencin hayatta kalanları şu an ya dededir ya ninedir. bunların nesli çoğunlukla neci olabilir?

   Akp derleme bir partidir, kurulduğunda gençliği bile yoktur. Şimdi ise gençliği vardır ve iktidara taşıyanlar da ülkücülerdir. 1 Kasım gecesi zafer çığlıkları atan gençlik bizim yetmişli yıllarda attığımız 'Ya Allah Bismillah Allahu Ekber' sloganını atmışlardır. Biz DİLİPAKLARIN ARVASİLERİN kitaplarıyla yetişen ülkücülerdik. Ve bu seçimde Akp li olduk BBP ve Sadet ile beraber.

   Mhp'nin aldığı oyun büyük çoğunluğunu Türklüğünü öne çıkaran ülkücüler vermiştir, İnancını öne çıkaranlar ise Akp ye vermiştir. Bu benim şahsi görüşüm. Arabistan da dahil İslam ülkelerini Turan birliği içinde görmek isteyen ülkücülerin var olduğunu da biliyorum. Sanırım demek istediğimi anlatabildim.

   Mhp'nin ilk Erciyes Kurultayına çalıştığım beldeden tek başıma bir 302 otobüs tutmuş ve yollardan gide gide doldurmuştum. Daha sonraki yıllarda Mhp bu kurultaydan vazgeçip yasakladığı andan itibaren ve 1 Kasımda da oyumu kerhen almıştır. Benim gözümde partinin Türkçülük anlayışı orada bitmiştir.

   Çalıştığım belde takma adıyla küçük moskova. Muhtarlıktan belediyeliğe geçmiş ve partiler belediye başkan adayları ayarlamaya gelmişler, bu arada Mhp vekilleri de gelmiş gidecek yerleri olmadığından benim kapımı çalmışlardır. Yanlarında da bir başkan aday adayı getirmişlerdir. Ben gelen vekillerden birisini vekil olmadan önce tanıyordum, dedi ki hocam biz arkadaşı belediye başkan adayı yapacağız, onun için geldik ve siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Milletvekili yaş olarak benden büyüktü, dedim ki. abi bu arkadaş solcu birisi. Evet biliyoruz. Ve Alparslan Türkeş henüz hayattadır. Dedim ki abi burada belediyeyi almanız mümkün değil, farz etki kazandınız bu arkadaşın Mhp'ye hizmet edeceğine inancınız var mı, üstelik o günün şartlarında otuz bin lira da afiş vs parası verecekler. Biz partimizin adını duyuracağız. Oysa farklı da olsa Mhp'yi çok iyi tanıyor köy. Hatta altmışlı yıllarda Türkeş köye gelmiş ve bir gece de misafir kalmıştır. Velhasıl aday çıkarmadılar. Fakat işin püf noktası Türkeş'in sağlığında bile bir solcunun partide kabul görebilmesi. Ekmelettin ve türevleri bu partide kabul görür ama Ali GÜNGÖR veya OGAN görmez. Akp neden kazanmasın?

   Biz siyaset denen vampiri burada noktalıyoruz ta ki bir daha ki seçim gününe kadar ve Türk Turan davasını nasıl daha ileriye taşıyabiliriz onun kaygısıyla yolumuza devam ediyoruz.

Düzeltme ile son bir not ekleyeyim: Parti yönetiminde olmasa da ocaklarda Türkçü duruşunu öne çıkaran ve k.ürt kardeşliğine karşı olan ülkücülerin varlığını da biliyorum. Dileriz ki ileri de direnç noktası oluştursunlar.

UÇMAĞA VARDI..!
TANRI DAĞINDA...
ATSIZ ATA OTAĞINDA, ULU ATALAR HUZURUNDA DİZ VURMAKTA!

Çevrimdışı SercanErdoğan

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 9
benim kişisel kanaatim yapılması gereken en önce ilçe başkanlarının taban olarak görülen bizlerle istişare yapmasıdır.
Burada bizler düşüncelerimizi özgürce ifade etmeliyiz sonu ne olursa olsun.
Daha sonrasında İl yönetimlerinin ilçe yönetimleriyle bu konuyu ele almasıdır.
En sonunda ise Genel merkezin il başkanlarıyla yapacağı görüşmedir. Sanırsam bunlar olacak gibi gözüküyor.

Sonuç olarak genel merkez tahmin edemeyeceği kadar fazla bir tepkiyle karşılaşacaktır.
Bu tepkiler delegeler de dahil kimsenin umrunda olmaz ise yapacak bir şey yok. Ve ben eminim ki bir sonraki seçimde baraj problemiyle karşı karşıya kalacağız.

Neden bunları burada belirttiğim hususunda bazı öngörülerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Ben Kayseri'nin gesi köyündenim. Eşim ise Kırşehir'in Kaman köyündendir. Her sene sıkça gider geliriz.
7 Haziran seçimlerinden sonra memleketleri aile ziyaretleri için dolaştık. Bu arada Kaman Mhp'nin gerçek kalesidir. Bunu net olarak söyleyebilirim.
Orada konuştuğum bir çok insan Bahçeli'nin ilk gün çıkıp yaptığı konuşmayı kesinlikle anlamamıştır ve tepkiyle karşılamıştır.
Meclis başkanlığı seçimlerinde Mhp'nin Akp'ye dolaylı destek olduğu algısı halk içerisinde oluşturulmuştur.
Ve eminim ki koalisyon görüşmelerinden sonra Bahçeli'yi hayırcı gösterme propagandası başarılı olmuştur.
Bunları Chp ve Akp birlikte yürütmüşler ve başarı bulmuşlardır.
Peki biz ne yaptık?
Koalisyon görüşmelirinden sonra Genel Merkez'den sadece yazılı bir açıklama geldi. Eee?
Birde mübarek bir siyah çanta aylar sonra, seçime sadece yedi gün kala beliriverdi! Geçmiş ola! Halkın beyninde bu algı operasyonu çoktan sonlandırılmıştı bile.

Bana Meral Akşener (özellikle bayanlar) ve Sinan Oğan konusunda çok fazla soru geliyordu. Cevabım yoktu. Ben bunları kabul edemedim ki bir türlü!. Hatırım için oy verdiler buna rağmen.
Devlet bey çıktığı televizyon kanallarında sadece Meral hanım biraz dinlenecek dedi o kadar. Sinan bey için ise adını bile azına almadı. Tepkiler daha da büyüdü.

Kardeşim bu partiye oy verenlerin tamamı ülkücü değil! Sempati duyanlar var, Erdoğan'a tepkili olanlar var, bir sürü sebepten Mhp'ye oy veren var.
Ayrıca ben zar zor oy verdirdiğim insanlara tekrardan oy verdirebileceğimi hiç sanmıyorum. Bizler bu davaya gönül vermiş insanlarız ancak yüzdeye vursan 9 yada 10 puan ancak oluruz. Geri kalan kişiler ise oy geçişkenliği çok fazla olan kesimdir. Bu kesim lidere , partilerin söylemlerine, ülkenin istikrarına vs. bakar.

Bunlara bir çok örnek ekleyebilirim.

Şuan ülkücüler mimlenmiştir, işsizdir, açtır. Yurdum Anadolu da ne tarım kalmıştır ne hayvancılık. Bu topraklarda yaşayan soydaşlarımızın hemen hemen hepsi
bu bayrak  için bu vatan için canını verecek kadar vatanperverdir. Ve sanılandan çok daha fazla ülkücü barındırmaktadır bu topraklar.
Sen bu insanlara düzgün bir şekilde anlatamazsan olup biteni cezayı elbette sana keserler. Kayseride Kırşehirde Yozgat, Nevşehir Aksaray'da 10 puan düşmüştür yaklaşık.

O kadar çok şey varki anlatılacak. Sonuç olarak insanlar çok tepkili. Bu tepkiye kulak asılmaz ise sonuç daha vahim olacak.

Başarısızlığın kaynağı ortadadır. Yapılması gereken de ortadadır.
 

Çevrimdışı Kurtkaya

  • Otağ Sorumlusu
  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 412
Savaşçı rumuzlu kandaşıma katılmadığımı belirttim, fakat benden önce ileti yazan Kurtkaya kandaşıma hiçbir lafım yok, çünkü Kurtkaya kandaşım duruşu, donanımı, emeği çabası ve herşeyiyle benden çok daha iyi bir Türkçü. Bunu yağ çekmek için söylemiyorum, Kurtkaya'yı tanıyanlar ve beni de az çok tanıyan herkes bu konuda benimle hemfikirdir, o yüzden analizini okudum kandaşım ve tamamen haklısın, çok yerinde tespitler yapmışsın herzamanki gibi. Sağolasın.

TTK,

Değerli 4_hilal kandaşımız iltifat etmişsiniz. Asıl kıymet sizdedir ve şahsım için kullandığınız ifadeler; sizin bilgelik, içtenlik ve asaletinizdendir.
Yazılarınızı ve anlatmaya dilimizin ve kalemimizin güç yetiremediği duygu ve düşüncelerimizi, hislerimize dilmaç olurcasına, mısraların sihriyle dile getirdiğiniz o eşsiz şiirlerinizi büyük bir beğeniyle ve hem de tarifsiz tatlar alarak okuduğumuzu da, kıymet bilirlik ifadesi olarak, belirtmek isterim.
Sağ olun, var olun. İyi ki varsınız!
Sizin gibi kandaşlarımızın varlıklarından haberdar olmak bizlere ayrı bir güç ve güven vermektedir.
Tanrı kaleminizi ve dilinizi daha da keskin kılsın!
Tanrı Yüce Türk'ünü Korusun!