Gönderen Konu: ORGENERAL EDİP BAŞER'DEN ÇARPICI AÇIKLAMALAR  (Okunma sayısı 2887 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Antepli Bozkurt

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 540

K. Irak’ta yuvalanan peşmerge reisi Barzani’nin attığı son adımları terörle mücadelenin sembol ismi Edip Başer değerlendirdi: İlk hedefi, zayıf halka Suriye, sonra sıra İran ve Türkiye’de.
 
Önce Kamışlı’da özerk yönetim!
 
Başer, şöyle devam etti: “Büyük K,,,itisdistan” hayali adım adım gerçekleşiyor. Barzani, Suriye’de Kamışlı kentini merkez alan bir Kürt otonom bölgesi için harekete geçti. Sonra burayı Irak’ın kuzeyine bağlayacak. 2008’de K. Irak’ta gördüğüm haritaya doğru ilerliyorlar. Suriye’den sonra sıra İran ve Türkiye’ye gelecek.
 
“Büyük K..itistan” hayali adım adım gerçekleşiyor!
 
Suriye’de Kürt otonom bölgesi kurmak için harekete geçen Barzani’nin ilk hedefi, Kamışlı merkezli özerk bölge oluşturup Kuzey Irak’a bağlamak.
 
Peşmerge reisi Mesud Barzani, Suriye’de Kürt otonom bölgesi kurmak için harekete geçti. Barzani’nin hedefi, Kamışlı merkezli bir özerk bölge oluşturmak, ardından bu bölgeyi Irak’ın kuzeyine bağlamak. Barzani’nin Suriye topraklarına göz diktiğini belirten emekli Orgeneral Edip Başer, “İlk hedefi en zayıf halka olarak gördüğü Suriye. Sonra sırasıyla Türkiye ve İran’a da göz dikecek” dedi. Suriye’de yaşanan kargaşayı fırsat bilen gruplar bu ülkenin kuzeyinde, Irak’ın kuzeyinde oluşturulan yapıya benzer bir özerk yapı kurmak amacıyla çalışmalara başladı. Özerk yapının merkezi 2004’te Kuzey Irak destekli ayaklanma denemesi yapılan Kamışlı olması planlanırken, Barzani’nin ilk hedefinin bu bölgeyi kendi yönetimine bağlamak olduğu bildirildi.
 
4 yıl önceki harita
 
Gelişmeleri  değerlendiren emekli Orgeneral Edip Başer, şöyle konuştu: “Bana 2008’de Kuzey Irak’tan bir almanak getirildi. Onun son iki sayfasını kapsayacak şekilde ’Büyük K,,İTİStan’haritası vardı. Bunu getiren aşiret reisi, bu haritaya benzeyen haritaların bulunduğu, rozetlerin dağıtıldığını, bütün çocukların yakasında bu rozetlerin bulunduğunu söylemişti. Bu haritada ülkemizin çok önemli bir kısmı, yaklaşık üçte birine yakını, belki de daha fazlası o haritanın sınırları içerisinde gösteriliyordu. Bunlar imrenilecek kadar iyi bir koordinasyon içerisinde adım adım o istikamete gidiyorlar. Türkiye’ye de şunu söylüyorlar: Ya kendi rızanla peki de, ya da biz kan dökerek, iç savaş çıkararak bu isteğimizi elde ederiz.”
Türkiye'nin de bir bölümünü içine alan ..itistan haritası asıldı
Sırada İran ve Türkiye var
 
Irak’ta yaşanan sıkıntının kaynağının Bağdat değil, Erbil kökenli olduğunu ifade eden Başer, Barzani’nin sürekli Bağdat’ı suçladığını ve sudan bahaneler üreterek kriz çıkardığını söyledi. Başer, şöyle devam etti: “Onlara ’bizim isteklerimizi yerinize getirmiyorsunuz, söz verdiğinizi yapmıyorsunuz’gibi itirazları, diklenmeleri var. Asfalt yola çıktın gaza basabilirsin. Burada PKK’ya da Türkiye bölümü verilmiş durumda. Türkiye’de o haritanın gerçekleşmesine yönelik adımları atmaya devleti zorlamak, bunun için gerekiyorsa, bombalamalar, cinayetler dahil her türlü terör yöntemini, hainliği, alçaklığı kullanarak devleti bu yolda otonomi, özerk yönetim gibi ileri adımları atmaya zorlamak. Sonra da Türkiye, İran, Suriye ve Irak’taki dört unsurun birleşmesi için son hamleyi yapacaklar.

Çevrimdışı Güneydoğulu

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 132
Ynt: ORGENERAL EDİP BAŞER'DEN ÇARPICI AÇIKLAMALAR
« Yanıtla #1 : 01 Nisan 2012 »
Ortadoğu ülkelerinde oynadıkları oyunları yarın  öbür gün bizim ülkemizde uygulayacaklar gibi geliyor bana,  oyunlar gerçege dönüyor gibi.
Güneydoğuda TÜRK!! Dimdik! Ayakta!

Çevrimdışı Antepli Bozkurt

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 540
Ynt: ORGENERAL EDİP BAŞER'DEN ÇARPICI AÇIKLAMALAR
« Yanıtla #2 : 01 Nisan 2012 »
Türkiye ile ilgili planları klasik hikayelerin aynısı şöyleki içerde kürtleri ayaklandıracaklar, pravakosyonlarla çok kan akacak ajanlar pravakatörler öncü roller üstlenecek Batı ve Abd Türkiyede çok kan aktıgını zülüm ve insanlık dramı işlendiği konusunda baskı yapıp kamaoyu oluşturacak bu arada saman altından su yürütüp olayları hat safaya çıkaracak neticede BM vasıtası ile araya girip ülkemizin belirli bölgesini koparmaya çalışacaklar Taktikler ne kadarda benziyor birbirlerine, önümüzdeki 20 sene içinde yapılacak bunlar suriye ve iranı pasivize edip kürtlerin biraz daha çoğalmasını bekliyorlar.

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566
Ynt: ORGENERAL EDİP BAŞER'DEN ÇARPICI AÇIKLAMALAR
« Yanıtla #3 : 01 Nisan 2012 »
Ortadoğu ülkelerinde oynadıkları oyunları yarın  öbür gün bizim ülkemizde uygulayacaklar gibi geliyor bana,  oyunlar gerçege dönüyor gibi.


                   Gibisimi kaldi andam ? Dünyayi yeniden sekillendiriyorlar. Gecende bir kitap okuyordum aklimda kaldi . Aynen söyle diyordu . ABD dünyayi 5 kez imha edecek güce sahip , Rusya bir kez imha edecek güce sahip . ABD nin elindeki güc Rusyada olsaydi ,ayni seyi Rusya yapiyor olurdu. Eninde sonunda siranin bize gelecegini akli basinda herkes kabul ediyor. Cekic gücü Türkiyeye davet edip ,Iraki parcaladilar. Füze kalkanini Ne Irana nede Rusyaya karsi cagirmadilar . Füze kalkaninin görevi Türkiyeyi parcalamak . Kurtulus savasindaki sartlari mukayese edecek olursak , Atom kullanilmadiktan sonra Türkiyeyi parcalamak mümkün degil .
ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.