Gönderen Konu: TÜRK-ARAP SAVAŞLARI-TÜRKLER NASIL MÜSLÜMAN OLDU?  (Okunma sayısı 72909 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Turk_aze

  • Yasakli
  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 233
Ynt: TÜRKLER NASIL MÜSLÜMANLAŞTI?
« Yanıtla #20 : 20 Haziran 2006 »
Nasıl geçtik konusu ile ilgili sadece aksakallı dedelerimizin bir sözünü size söyleyeyim..Azerbaycanda elimizde dedeler der ki;

Gılınç Müselman


Yani "Kılıç Müslüman"


anlamının ne olduğunu 10 yaşıma kadar pek anlamadım,sormadım da. daha sonra sorduğumda bana şöyle dediler;

Oğlum bil ki Müslüman olan kılıç görmüştür ve kılıç gördüğü sürece Halife emrindedir.Kılıç gördüğü sürece istenen itaati gösterir.


tegin

  • Ziyaretçi
Ynt: TÜRKLER NASIL MÜSLÜMANLAŞTI?
« Yanıtla #21 : 21 Haziran 2006 »
 Konuyu gündeme getiren arkadaşa teşekkür ederim öncelikle. Asil Türk Milletinin bugün içinde bulunduğu durumun tek nedeni vardır. O da İslam potasında eriyerek akıl bilimden uzaklaşmış olması.İslamiyeti kötülemek olmaz müslümanız ama arap değiliz, biz müslüman olmadan önce de imparatorluklar kumuş hep bağımsız yaşamış yüce Türk ırkıyız.Yani biz islamla ihya olmuş değiliz tersine islamın yanlış anlaşılıp yanlış yorumlanıp yanlış yaşanmasıyla geri kalmış bir milletiz.Zaten islamiyeti bir tarihe kadar dünyada sembolize edecek büyük devletleri de sadece Türkler kurabilmiştir.Ancak dini gericilik ve safsatalarla 1600 lerden sonra Yüce Milletimiz arap hegemonyasına teslim olmuş ve geri kalmıştır.Dilimiz ve kültürümüz islam etkisiyle erozyona uğramış kuşaklar birbiriniz anlamaz olmuş, isimlerimizin yüzde 90 ı arapça olmuştur.Yapılacak şey açıktır.Arap etkisini yok ederek alka bilime dayalı çağdaş laik bir rejim ile aydınlık bir geleceğe yürümek.Atatürk devrimlerine sahip çıkmak.Türk-İslam ülküsü veya sentezi diye bir şey yoktur ve olamaz.Kimse çıkıp da maval okumasın.Bu safsatalarla bu hallere geldik.Bizi biz yapan müslüman olmamız değildir, damarlarımızdaki ASİL KANDIR.Yüce Türk ulusu, akıl ve bilime dayalı laik bir rejim ile ancak hak ettiği yeri alabilir.

maozturk

  • Ziyaretçi
Ynt: TÜRKLER NASIL MÜSLÜMANLAŞTI?
« Yanıtla #22 : 21 Haziran 2006 »
DİN ARABIN-NAZIM ACEMİN OLSUN!SAVAŞ BİZİMDİR....AMA ŞUNA İTİRAZIM VAR BU SİTEDE DEĞERLİ KANDAŞLARI ÇOK GÜZEL BİLGİLER VERİYOR AMA ARADA YANLIŞ BİLGİ VERİYOR...
 1.ULU TÜRK MİLLETİ ASLA KİMSEYE BOYUN EĞMEZ KILIÇ ZORUYLA HİÇ EĞMEZ..
  2.SOYSUZ ARAPLARIN ZORUNA HİÇ BOYUN EĞMEZ.BÖYLE YAZIP BAŞTA KÜRŞAD OLMAK ÜZERE KAHRAMAN MERT ATALARIMIZA HAKARET ETMEYİNİZ.
  3.ŞUNU ASLA UNUTMAYIN TÜRKE İSTEMEDİĞİ BİR ŞEYİ
 ASLA ZORLAMAYLA YAPTIRAMAZSINIZ.......

maozturk

  • Ziyaretçi
Ynt: TÜRKLER NASIL MÜSLÜMANLAŞTI?
« Yanıtla #23 : 21 Haziran 2006 »
TÜRK İSTEMEDİKTEN SONRA HİÇ BİR ŞEY YAPTIRAMAZSINIZ...KIRALI GELSE ASİL TÜRK BOYUN EĞMEZ ÖLECEĞİNİ BİLSE BİLE..ONUN İÇİN SİZİN AMACINIZ TÜRK IRKÇILIĞI MI?İSLAM DÜŞMANLIĞI MI?BEN DİNİ YÖNÜ KUVVETLİ BİRİ DEĞİLİM FAKAT SİZİN BU GÖRÜŞLERİNİZİ DEHŞETLE TAKİP EDİYORUM.HİÇ BİR DİNİN IRKA ZARARI YOKTUR.OLMAMIŞTIR OLMAZDA..

maozturk

  • Ziyaretçi
Ynt: TÜRKLER NASIL MÜSLÜMANLAŞTI?
« Yanıtla #24 : 21 Haziran 2006 »
NE MUTLU TÜRK DOĞANA.TANRI DAĞI KADAR TÜRK OLABİLENE.BOZKURTLAR GELECEK ZALAM BİTECEK!!!!

Çevrimdışı Turk_aze

  • Yasakli
  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 233
Ynt: TÜRKLER NASIL MÜSLÜMANLAŞTI?
« Yanıtla #25 : 22 Haziran 2006 »
Kürşadla Halife ordularının ne alakası var? Biz burada Türkler kılıç zoruyla Müslümanlığı kabul etti derken Türkler korkaktır demiyoruz ki zaten. Sadece bir örnek vereyim...Azerbaycan bölgesinde Babek Abbasi Halifesine 23 yıl direnmiştir.

Babek yüzünden Abbasi Halifesi kafayı yemiş ve en sonunda mecbur kalarak Babek üzerine Müslüman komutanlardan Türk Afşin'i göndermiştir.Halifenin ordusunda sadece Afşin Babek'i esir alabilmiştir.

Babek'in Irakta idamı ise dillere destandır.idamdan önce sarayda herkesin önünde Abbasi Halifesine küfretmiş,daha sonra idamda da kesilen kolunu yüzüne sürmüştür.

Halife niye böyle yapıyorsun diye sorunca;

Şimdi kanım akıyor ve yüzüm sararacak kan kaybı yüzünden.Yüzüm sararınca senin gibi bir ........... korktuğumu sanmasınlar.


demiştir..



Türk budur işte....


maozturk

  • Ziyaretçi
Ynt: TÜRKLER NASIL MÜSLÜMANLAŞTI?
« Yanıtla #26 : 22 Haziran 2006 »
BAYRAKLI _NE MUTLU TÜRK DOĞANA DEMEK SENİN TEKELİNDE DEĞİL.DAHA ÖNCE FORUMDA SENİN YAZINI HİÇ OKUMADIM.OKUSAMDA NE OLUR YANİ.TUTKİ SENİN SÖZÜNÜ YAZDIM.NE VAR YANİ KÖTÜ BİRŞEY Mİ.BU SÖZÜ BÜTÜN TÜRKÇÜLER SÖYLER.SEN HANGİ ZAMANDA YAŞIYORSUN.

maozturk

  • Ziyaretçi
Ynt: TÜRKLER NASIL MÜSLÜMANLAŞTI?
« Yanıtla #27 : 22 Haziran 2006 »
TURK_AZE NE DEMEK KÜRŞADLA ALAKSI YOK.NE KADAR SAÇMA.BÜTÜN TÜRKLER BİR BÜTÜNÜN PARÇASIDIR.BU PROTO TÜRKLERDEN BAŞLAR GÜNÜMÜZE KADAR.BİLMEDEN KONUŞMA.DANGALAKLIK YAPMA.TÜRKÇÜYSEN ADAM GİBİ TÜRKÇÜ OL!TÜRK OL!MAYMUN!NE LAN BU?İNSANLARA HAKARET ETMELER KÜÇÜMSEMELER.KİMSİNİZ SİZ.UNUTMA SENİN KARŞINDA BİR TÜRK VAR.SAYGILIOL.HIRO.BU İŞİ SADECE SİZ Mİ BİLİYORSUNUZ.SONRADA ÇIKIP BİRLİK BERABERLİK NARTAVALI OKUYORSUNUZ.NE LAN BU,ÖNCE SAYGILI OLACAKSIN.SÜRÜNGENLİK YAPMA.ADAM OL!İNSAN OL!EN ÖNEMLİSİ TÜRK OL!BANA TÜRK TAKLİDİ YAPMA. :turan:

maozturk

  • Ziyaretçi
Ynt: TÜRKLER NASIL MÜSLÜMANLAŞTI?
« Yanıtla #28 : 22 Haziran 2006 »
BANA TÜRK 'Ü ANLATMAYIN SİZ GİDERKEN DÖNÜYORDUM.SEN TÜRK ŞÖYLEDİR BÖYLEDİR DESEN NE OLU DEMESEN NE OLUR.BEN BUNLARI ZATEN BİLİYORUM.BÜYÜK IRKIN SEÇKİN BİR BİREYİ OLARAK..SEN BANA TÜRKÜN ŞİMDİKİ KÖTÜ DURUMUNDAN NASIL KURTULUR ONDAN HABER VER.LAF KALABALIĞI YAPMA....

EĞER TÜRKÇÜLÜK SİZİN GİBİ SAYGISIZLARA KALDIYSA VAY HALİMİZE....

YOLUN BAŞINDAYKEN ÇIKIN ARAMIZDAN...BÜYÜK TURAN YOLUNDA SİZİN GİBİ BEYİNSİZLERE İHTİYAÇ YOK...AKILLI İNSANLAR LAZIM.. :turan:

FETULLAHÇI ÇIKMIŞ MARTAVAL OKUYOR BİZİMKİLER KÜFREDİP FORMDAN ATIYOR..BIRAK ATMAYI DÜŞÜNCENLERİNİ BİTİR O SÜRÜNGENLERİN..BİRAZ AKILLI OLUN... :turan:

ÜLKÜCÜ GELİYOR TÜRKÇÜLÜK DERSİ VERİYOR..SİZ NAPIYORSUNUZ EN UFAK Bİ MANTIKLI CVP YOK KÜFÜRET AT...NEKAZANIYORSUNUZ..BURASI TÜRKÇÜ BİR FORUMSA HERKESİN BÜTÜN TÜRKÇÜLERİN...BUNU ANLAYIN...OKUYUN ARAŞTIRIN .... :turan:

Çevrimdışı Turk_aze

  • Yasakli
  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 233
Ynt: TÜRKLER NASIL MÜSLÜMANLAŞTI?
« Yanıtla #29 : 22 Haziran 2006 »
Konunun Kürşadla hiçbir alakası yok.Kimse de Türk ırkına hakaret falan etmiyor.Söylediğin lafları da aynen sana iade ediyorum.Konu hakkında biraz araştırma yap ondan sonra gel ortalığı karıştır.


Alıntı

Kürşad (Kür Şad)
Göktürk prensi (Öl. 635). Göktürk Hakanı Çuluk Kağan'ın küçük oğlu. Babası, bir Çin prensesi olan, üvey annesi İçing Hatun (Katun) tarafından zehirletildi. Yerine geçen amcası Kara Kağan'ın düşüncesiz yönetimi ve kıtlık yüzünden, Türk ordusu, Çinlilere yenildi. Kürşad da esir edilerek, Çin'e götürüldü (630). Kara Kağan, Çin'de ölünce (634), Çinliler, kendi taraftarları olan Göktürk prensi Sirba'yı, Türk hakanı yaptılar. Sirba, Çin'e bağlanmayı kabul etti.

 




Alıntı

Türkler ile araplar arasındaki temas 600’lü yılların sonunda, Dört Halife Dönemi’nin sonunda başlamıştır.Türklerle araplar Maveraünnehir’de, yani bugünkü Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan ve İran’a kadar yayılan bölgede karşılaşmışlardır.Çatışmalar Horasan’da, Semerkant, Buhara gibi kentlerde odaklanmıştı.Kuteybe bin Müslim, Yezid bin Mühelleb, Said bin Haraşi, Eşreş bin Abdullah, Nasr bin Seyyar gibi Horosan valileri, binlerce Türk’ü öldürmüş arap komutanlardı.700’lü yıllarda Horosan, çok şiddetli savaşlara ve aldatılarak teslim alınan Türklerin acımasızca kılıçtan geçirilmeleri gibi kanlı olaylara tanık olur.