Gönderen Konu: TÜRK-ARAP SAVAŞLARI-TÜRKLER NASIL MÜSLÜMAN OLDU?  (Okunma sayısı 73017 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Bozoklu Bozkurt

  • Ziyaretçi
Ynt: TÜRKLER NASIL MÜSLÜMANLAŞTI?
« Yanıtla #70 : 02 Temmuz 2006 »
Lütfen bu konu bitsin beğler...Sizlerden naçizane bir dileğimdir.
Memleketin konuşulacak bu kadar meselesi varken böyle şeyleri tartışmak artık gına getirdi.
Birisi Müslümandır, öteki İsevi bir öteki Zerdüşttür.Kime ne yahu!
Kimsenin hesabını kimseye sormayacaklar.
Esenlikler, saygılar.
TTK

Çevrimdışı TiginNoyan

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 549
  • Inançu Apa Yargan Tarkan Köl Tigin
    • Steppe History Forum
TÜRK-ARAP SAVAŞLARI-TÜRKLER NASIL MÜSLÜMAN OLDU?
« Yanıtla #71 : 01 Ekim 2007 »
Bu başlıkta Türgişler ile Emevîler arasında yapılan savaşları kronolojik olarak anlatalım:

721'de Köl Çor komutasındaki bir Türgiş ordusu Seyḥûn'u (Seyhun) aştı, Mâverâu'n-nehr'e (Mâverâünnehr) girdi, Semerḳand yakınlarında bir Emevî ordusunu yendi ve yeni komutanı Sa'îd bin 'Abdu'l-azîz'i esîr aldı. O yılın sonbahârında bu komutan El-Haraşî ile değiştirildi; El-Haraşî, Ḫocend'de Türk ve Sogd mültecîleri katletti.

724'de Emevî ḫalîfesi Hişâm, Ḫorâsân (Horasan) vâlisi olarak Muslim bin Sa'îd'i atadı ve onu Türgişler'i yenmekle görevlendirdi. Ferġâne'ye (Fergana) ulaşmak isteyen Muslim bin Sa'îd, Seyḥûn'u geçti ancak Sūlù (Su-lu) 蘇祿 Kağan'ın kendisiyle karşılaştı. Muslim, ordusuna çekilme emri verdi ama Seyḥûn kıyılarında Türgişler'in müttefikleri olan yerlilerin sert direnişiyle karşılaştı. Emevîler düşmanın arasından kaçmayı başarmalarına karşılık ağır kayıplar verdiler ve Semerḳand'a az sayıda askerle dönebildiler.

Bu yenilgiden sonra Muslim bin Sa'îd'in yerini Esed bin 'Abdu'l-lāh El-Ḥaṣrî aldı. 726'da Esed, Ḫuttel'de Sūlù 蘇祿 Kağan tarafından yenilgiye uğratıldı ve görevden alındı.

728'de, İslâm İmparatorluğu'nun her yerinde Emevîler'in yönetimi zayıfladığı sırada Sūlù 蘇祿 Kağan Buḫârâ'yı (Buhara) ele geçirdi. Yeni vâli Aşras bin 'Abdu'l-lāh Es-Sulāmî Türgişler'in üzerine yürüdü ama Sa'îd'in başına gelenler gibi Beykend'de çekilmeye zorlandı. 729'de Semerḳand'a çekilirken, birlikleri Kemerce'de Sūlù 蘇祿 Kağan ve Köl Çor tarafından tuzağa düşürülüp 58 gün boyunca kuşatıldı.

732'de Sūlù 蘇祿 Kağan, Semerḳand'ı kuşatma hazırlıklarına girişmiş iken Semerḳand garnizonu komutanı Sevre bin Hurr yeni vâli Cuneyd bin 'Abdur'rahmân El-Murrî'den yardım istedi. Vâli 12 bin adamla yola çıktı ancak önemli geçitler Türgişler'in elinde olduğu için yüksek dağlardan geçmek zorunda kaldı. Emevî ordusu susuz kaldı, pek çok kez baskına uğradı ve Semerḳand'a ulaştığında 2 bin kadar asker kaldı. Bunun üzerine Ḫalîfe (Halife) Hişâm 20 binlik bir ordu daha gönderdi ve bu ordu kenti kurtardı. Kış gelince Sūlù 蘇祿 kuşatmayı kaldırdı, Buḫârâ'yı terketti ve geri çekildi.

Cuneyd'in 734'deki ölümünün ardından 'Abbâsî yanlısı Ḥâris bin Sureyc Emevîler'e karşı ayaklanıp Belḫ ve Merv'i ele geçirdiyse de 737'de Türgişler'e sığındı. Ertesi yıl, Sūlù 蘇祿 Kağan müttefiklerini (Ḥâris, Semerḳand'ın Türk kralı Ġûrek, Usrûşene kralı, Taşkend kralı, Ḫuttel kralı) topladı ve son Mâverâu'n-nehr seferine girişti. Belḫ'e doğru yürüdü, Cûzcân'a girdi ama Sân (Hâristân) savaşında Emevî vâlîsi Esed bin 'Abdu'l-lāh El-Ḳaṣrî tarafından arkadan vuruldu ve yenildi.

738'de Sūlù 蘇祿 Kağan'ın Baġa Tarḳan Köl Çor tarafından öldürülmesiyle birlikte Türgiş-Emevî savaşları sona erdi.


Türük Oguz begleri bodun eşid: üze teŋri basmasar asra yir telinmeser Türük Bodun iliŋin törügün kim artatı utaçı erti? Türük Bodun ertin, ökün!

Çevrimdışı TÜRK-KAN

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2182
  • UÇMAĞA VARDI, TANRI DAĞLARINDA!
Ynt: Türgiş-Emevî Savaşları
« Yanıtla #72 : 03 Ekim 2007 »
 Maalesef Tarihimizin Müslüman Araplarla yapılan mücadeleleri anlatılan kısmı bazı odaklar tarafından hasıraltı edilmiş, büyük oranda da saptırılmıştır.

 Türkistan'a yönelik bedevi işgali çok kanlı olmuştur. Buhara, Semerkant ve Tüm Maveraünnehir'de bedeviler, Türklere büyük katliamlar, tahribatlar yapmışlar. Türk yurtlarına Halifeler tarafından Vali olarak atanan Arapların komutanların en acımasızı ve kalleşi olan 50.000 Türk'ün katili olan bedevi kuteybe bin müslim, bugün Diyanet İşleri Başkanlığının hazırladığı İslam Ansiklopedisinde, Horasan ve Türkistan'da İslamı yayan barışsever bir mücahit olarak yüceltilmektedir.       

 Ancak bu bedevilere kan kusturan TÜRK Soylu kahramanlar, savaşı sonuna kadar sürdürmüşler, bu sayede bedeviler TÜRK'ler üzerinde asla tam manasıyla egemenlik kuramamışlardır.

 Türgiş Kağanı Sulu Kağan, Türkistan ve Horasan'ı Araplara dar eden El Mukanna(Peçeli, yüzünü gizlediği için Araplar kendisini böyle adlandırmışlar), ve Türkistan'ı bedevi istilasından kurtaran fakat daha sonra Abbasiler tarafından kahpece öldürülen Ebu Müslim Horasani gibi kahramanlar Türklüğü muzaffer kılmışlar, Arap ilerleyişinin önüne set gibi dikilmişlerdir.

 Bütün bu Aziz Türk kahramanlarını, soysuz bedevi aşıklarına inat, Büyük Türk Tarihinin altın sayfalarından  bir parça olarak kabul ediyoruz.  Mekanları Uçmak olsun.

 TTK
23 EKİM 2023'DE, ELİM BİR TRAFİK KAZASI SONUCU, UÇMAĞA VARDI.
ŞİMDİ; TANRI DAĞINDA, ATALAR YURDUNDA, ATSIZ ATA MAKAMINDA, BAŞBUĞLAR OTAĞINDA, ERİNÇ İÇERİSİNDE!

Çevrimdışı TiginNoyan

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 549
  • Inançu Apa Yargan Tarkan Köl Tigin
    • Steppe History Forum
Ynt: Türgiş-Emevî Savaşları
« Yanıtla #73 : 05 Ekim 2007 »
Katılıyorum anda.


Türük Oguz begleri bodun eşid: üze teŋri basmasar asra yir telinmeser Türük Bodun iliŋin törügün kim artatı utaçı erti? Türük Bodun ertin, ökün!

Çevrimdışı gurturk

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 330
Ynt: Türgiş-Emevî Savaşları
« Yanıtla #74 : 05 Ekim 2007 »
Malesef okullarda öğretilen  tarih çok farklı, bizim arapları sevinçle karşıladığımız,vs .Ama yaptıkları kanlı katliamları, yaktıkları çok değerli eserlere sahip kütüphaneler kimseye anımsatılmak istenmiyor.

Çevrimdışı TiginNoyan

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 549
  • Inançu Apa Yargan Tarkan Köl Tigin
    • Steppe History Forum
Ynt: Türgiş-Emevî Savaşları
« Yanıtla #75 : 05 Ekim 2007 »
Bir de buna benzer bir Hazar-Emevî Savaşları yazısı hazırlamak gerek ama şu anda vaktim yok :(


Türük Oguz begleri bodun eşid: üze teŋri basmasar asra yir telinmeser Türük Bodun iliŋin törügün kim artatı utaçı erti? Türük Bodun ertin, ökün!

Çevrimdışı kızıltamu

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 210
Ynt: Türgiş-Emevî Savaşları
« Yanıtla #76 : 05 Ekim 2007 »
Zaten artık neredeyse islam öncesi ,Türk tarihi diye bir şey okutulmuyor benim lise yıllarımda ki 10-13 yıl önce İslam öncesi Türk tarihi genel Türk tarihi kısmında 15 sayfayı geçmeyerek anlatılırdı .
Ve şimdi bir çok Turancıyım diyen cahil o dönemi Türklerin cahiliye dönemi diye adlandırıp o dönemki atalarımızı kabul etmiyorlar bile.
Ya Susturacağız Ya kan kusturacağız

Çevrimdışı ÇEPNİ FİRUZ

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 180
  • TÜRK IRKÇISI
Ynt: Türgiş-Emevî Savaşları
« Yanıtla #77 : 06 Ekim 2007 »
Arapların, Türkistan'da yapmiş olduğu katliamlara her nedense  resmi Tarih kitaplarında pek rastlanmıyor. Fakat gerçek olan tek şey Arapların hala Türk düşmanı olmalarıdır.

Çevrimdışı dede korkut

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 2
Araplar - Türkler
« Yanıtla #78 : 11 Ekim 2007 »
Fetih 16: Bedevilerden, geri bırakılmış olanlara de ki: "Siz yakında çok zorlu savaş veren bir kavimle çarpışmaya çağrılacaksınız. Ya onlarla çarpışırsınız, yahut onlar Müslüman olurlar. Eğer itaat ederseniz, Allah size güzel bir ödül verecektir. Yok eğer önceden döndüğünüz gibi yüz çevirirseniz, Allah sizi acıklı bir azapla cezalandırır”.

ARAPLARDAN gerizekalı olanlara de ki: Talas Savaşı’ndan itibaren, çok ASKER bir kavimle çarpışacaksınız. Çarpışmaya çağrılacaksınız. Talas savaşında Zalim Haccac 12 bin Türkü KIYMA KIYMA doğrattı, esirleri öldürttü. Müslümanlığın Türk dünyasında yayılması yerine NEFRET ve zulüm tohumları attı. Bunun üzerine Türk dünyası Arapları yeniden ÇÖLLERE sürmeye geliyordu. İslamiyeti geldiği yere geri süreceklerdi. Sonra bir MUCİZE oldu. “Ya onlarla çarpışırsınız, yahut onlar Müslüman olurlar”, sırrınca, Satuk Buğra Han RÜYASINDA Müslüman oldu. Bu bir mucizeydi. Çünkü Türkler içinde en milliyetçi ve cengaver ve de İNTİKAMCI devlet KARAHANLILAR'dır. Arabistan’a İslamiyeti geri sürecek ve Batı Göktürklerin öldürülmesinin hesabını soracak ZORLU ve YAMAN aşırı Türk milliyetçisi ve de Arap düşmanı olan KARAHANLILAR... Öyle ki TÜRKÇE'den başka hiçbir dili kabul etmiyor. Onların efsane lideri Buğra Han birden ŞAMAN iken MÜSLÜMAN oldu. Resulullah rüyasında göründü ve onu etkiledi...Ve İslamiyet Arabistana geri sürülmedi. Tam tersine Haçlılar sürmek isterken, O Karahanlısı, Akhanlısı (Selçuklu) ve Selahaddin'i İslamiyete kale oldular.

Maide 54: Allah, yakında, kendilerini sevdiği ve kendisini seven müminlere karşı boynu bükük, kâfirlere karşı başı dik bir topluluk getirecektir. Bunlar Allah yolunda savaşırlar, hiçbir kınayanın kınamasından korkmazlar. Bu, Allah'ın, dilediğine yönelttiği bir lütuftur. Allah, yaratılışı ve yarattıklarını genişletir, her şeyi bilir. BU AYET GELDİĞİNDE Resulullah'a soruldu. SİYER der ki: O zaman Resulullah, "Türkçeyi öğrenin, çünkü Türkçede SALTANAT vardır". “Yani bu millet kimdir? Türkler midir?” diye kuşku duyulmayacak biçimde Resulullah SİYERdeki sözünü söyledi.

Türk'ün karakteri:Kendilerini sevdiği ve kendisini seven, Müminlere karşı boynu bükük, Kâfirlere karşı başı dik, Bunlar Allah yolunda savaşırlar, Hiçbir kınayanın kınamasından korkmazlar. Bu, Allah'ın, dilediğine yönelttiği bir lütuftur.


“NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE”   Biz KUR'AN'DAN onaylıyız.

Çevrimdışı TÜRK-KAN

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2182
  • UÇMAĞA VARDI, TANRI DAĞLARINDA!
Ynt: Araplar - Türkler
« Yanıtla #79 : 11 Ekim 2007 »
 Önce Türklerin melez bir toplum olduğunu iddia ediyorsun.

 Ondan sonrada dinci söylemler kullanarak TÜRK'ün üstünlüğünü İslama bağlamaya kalkıyorsun.

 TÜRK'ün üstün olmak için ne İslam'a ne de başka bir dine ihtiyacı yoktur. Ayrıca burası BAŞBUĞ ATATÜRK Laiklik ilkesine sonuna kadar bağlı bir Otağdır

 Çaşıtlık ve provokatörlük ettiğin, TÜRK IRKI'nı melez birtoplum olarak göstermeye kalktığın için üyeliğin iptal edilmiştir.

 TTK


23 EKİM 2023'DE, ELİM BİR TRAFİK KAZASI SONUCU, UÇMAĞA VARDI.
ŞİMDİ; TANRI DAĞINDA, ATALAR YURDUNDA, ATSIZ ATA MAKAMINDA, BAŞBUĞLAR OTAĞINDA, ERİNÇ İÇERİSİNDE!