• Türkçü Turancı Otağ forumuna hoşgeldiniz.

SOYAĞACIMIZ - Soyumu nasıl öğrenebilirim ?

Başlatan , 19 Şubat 2006

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

gamze93

Alıntı yapılan: gamze93 - 05 Aralık 2016
Merhaba, Zonguldak/Devrek, Yazıcık köyündenim. Hangi boydan olduğumu öğrenmem mümkün mü acaba? Soy ağacım hakkında; Horosan ve Kırım Tatar Türklerinden göçmeyle ilgili hiçbir kesinliği bulunmayan söylentiler mevcut :prbay

Soy ağacım, hangi boydan olduğum vs hiçbir bilgim yok. Ne öğrenebilirsem kâr :)

gamze93

Alıntı yapılan: Yamaner Bey - 02 Ocak 2016
Alıntı yapılan: o.öcal - 02 Ocak 2016
Alıntı yapılan: Yamaner Bey - 02 Ocak 2016
Alıntı yapılan: o.öcal - 02 Ocak 2016
Alıntı yapılan: Yamaner Bey - 01 Ocak 2016
Merhabalar gardaşlarım ben yıllardır arıyorum ama bulamıyorum baba tarafı Zonguldak Ereğli Şamlar köyü anne tarafı Zonguldak Ereğli Ormanlı beldesi teşekkür ederim

Yamaner bey köy isimlerinde boy veya oymak gibi isimler yoksa o köy hakkında bilgi bulmak zor. Genel kaynaklar yöre olarak ancak bilgi verebiliyor bildiğim kadarıyla. Bölge tarihleriyle ilgili eserlerden bulunabilirse ne ala.

Ovacık ilçesinde de bir kaç gün misafir olduğum bir Şamlar köyü var. İhtimal ki Şamlar yöreye geldiklerinde bir kaç parçaya bölündüler ve birden fazla köy oluşturdular. Böyle örnekler gayet çok. Bulabildiğim tek bilgi Bolu sancak olduğu dönemde Eflani kazasına Şamlar'ın geldiği ve Yörük Türkmen oldukları. Bolu sancağı Ovacık'ın bir bölümünü de kapsıyordu. Eflani şu an Kastamonu'ya bağlı. Sizin köyün de bahsi geçen bu Yörük Türkmen Şamlarla irtibatı olduğu ihtimali büyük.

Sayın hocam Kayı boyu olma ihtimalimiz var mı bir yerde kayı bir yerde avşar gördüm

Yamaner bey Şamlarla ilgili başka bilgi bulamadım. Şamlar'ın Şam' dan gelme anlamında da kullanıldığı gördüm bir yerde ama belge sunulmamış. Şamları Şamlu diye okursak ki bence doğrusu bu olmalı. Beğdili, Harbendelu(Beğdili boyundan olduğunu belirten bir kaynak var) ve İnallı veya İnanoğulları (Avşar ayrıca Beğdili boyu içinde bir aile olduğunu belirten de var) bu üç grubu içinde barındıran bir Türkmen grubu. Kışın Suriye'nin kuzeyinde kışlayan yazın Uzun yayla ve Sivas taraflarında yaylayan bir grup. Samlu grubunun bir kısmı Akkoyunlu ile beraber İran'a gidiyor. Bir kısmı ise Amasya Samsun ve Çankırı yöresine geliyor. İlk yazdığım kısma benzer bir durum var burada da.
çok teşekkür ederim emeklerinize sağlık

Yamaner bey, Zonguldak/Devrek, şamlı köyündenim. Sanırım aynı soy. Bilgi edinebildiniz mi, kütükle ilgili

DERTMENEKANLIGÖZYAŞI

Mersinin erdemli ilçesinde dünyaya geldim 20 yaşında kafama takılan bu soruya bir türlü cevap bulamadım köyümüz erdemlinin koramşalı köyü bu konuda aydın birisi beni bilgilendirirse sevinirim. :asker:

darkblue

herkese merhaba biçok kişinin merak ettiği gibi bende pek yayğın olmayan TOKLUCU  soyismimin soy ağacımı bulabilmek adına baya uğraştım  fakat  sadece aile büyüklerimizin anlattığı büyük dedelerimiz ilk Sivasta yaşadığı ordan Osmaniye yerleştirildikleri ve son olarak hala yaşadığımız Hatay/Kırıkhan yerleştigimizi biliyorum . İnternette araştırmam da ise sadece Toklu Oymağı diye bişey buldum fakat bizimle bağlantılı olup olmadığını bilmiyorum. Bu konuda yardımcı olabilecek varsa gerçekten çok makbule geçer. Şimdiden teşekkür ederim.

Rub0os2

Esen olsun Kandaşıma, Sivas Zaralıyım. Annem Sivas İmranlı köndül köyü(yeni ismi kavalcık) babam ise zara kardere köyünden. Alevi - Türk'üz. Yaptığım araştırmalardan Karlukların Koçungarlar kolundan geldiğimizi öğrendim. Eskiden kurmancı konuşmalarının sebebi ise 1200 yılında Yavuz Sultan Selim'in o bölgedeki Türkmen Aşiretimizi iranlılara yardım edeceğimizi düşünerek oraya yollamış. Biz de kendimizi iran lılardan korumak için kurmancı'yı öğrenmişiz. Sizce soy ağacımı hangi teknikle çıkartabilirim ? İleride yaşayacak Türk Balaları mın merakını gidermiş olurum :)

Oguzhan_Alpargu

dedelerim ninelerim sürekli iğdir yörüklerinden olduklarını anlatırdım ama fiziksel olarak Türk'müyüm emin değilim yorumu size bırakıyorum. 2 badem göz(gözlerim orta büyüklükte) burnum ince hafif uzun, kafatasım yuvarlak arkaya doğru kavisli ama ensemde turan çıkıntısı var. %100 Türk olma ihtimalim nedir.




buyrun buda fotoğrafım (https://i.hizliresim.com/nj09E5.jpg)

HasKandaş

Esenlikler kandaşlarım. Şu anda hangi boya mensup olduğum hakkında araştırmaya girişemeyecek durumdayım.Erzincan-Kemah- Bozoğlak köyü bizim ailenin geldiği yer. Soyum hakkında bilgi edinebilmem için yeterliyse cevabınızı bekliyorum. Esen kalın.

[Hun Türk]

Arkadaşlık sitelerine foto mu bırakıyorsun? Gören sövse ya da eşcinsel sitelerine kapak olsan hoş durum olmaz zannımca.

Haydi bebe parkında bir iki tur atıver sana zahmet..
Bana göre ticanilik, nurculuk, yobazlık, komünizm ve partizanlık gibi hastalıkların sebepleri, milli ülküden yoksunluktur.
Hüseyin Nihâl Atsız


Türk IRKI SAĞOLSUN !

[Hun Türk]

Karakalpak hattı (paraleli) üzeri. Muhtemelen Karakalpaktır ama otağ çok sakin bu işin uzmanı arkadaşlarda sessiz sessiz Facebook'ta vakit geçiriyorlar -ki net cevap verecek arkadaşları beklemek gerek.
Bana göre ticanilik, nurculuk, yobazlık, komünizm ve partizanlık gibi hastalıkların sebepleri, milli ülküden yoksunluktur.
Hüseyin Nihâl Atsız


Türk IRKI SAĞOLSUN !

Oguzhan_Alpargu

Alıntı yapılan: Oguzhan_Alpargu - 25 Ocak 2017
dedelerim ninelerim sürekli iğdir yörüklerinden olduklarını anlatırdım ama fiziksel olarak Türk'müyüm emin değilim yorumu size bırakıyorum. 2 badem göz(gözlerim orta büyüklükte) burnum ince hafif uzun, kafatasım yuvarlak arkaya doğru kavisli ama ensemde turan çıkıntısı var. %100 Türk olma ihtimalim nedir.