Anket

MHP Türkçü bir parti midir?

Evet
30 (52.6%)
Hayır
27 (47.4%)

Toplam Oy Verenler: 31

Oylama kapandı: 23 Ocak 2006

Gönderen Konu: MHP gerçeği  (Okunma sayısı 38504 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kafkaskurdu

  • Ziyaretçi
MHP gerçeği
« Yanıtla #10 : 26 Ocak 2006 »
tabiki alamaz biz müslüman türkler olarak bu yola baş koyduk osmanlı tarihini iyi incelerseniz devşirme insanların nasıl tehlikeli olduğunu görebilirsiniz

kafkaskurdu

  • Ziyaretçi
MHP gerçeği
« Yanıtla #11 : 27 Ocak 2006 »
albayım, biraz gerçekçi olalım, sen Türk oupta ben hırıstiyanım, ben yahudiyim, ben put peresim diyen gördün mü?? diyelim ki biri dedi bunu kimsenin etkisi olmadan kendi başına din değiştirdiğini nasıl inanabiliriz?? zaten al bayrağımızdaki hilalimizde dinimizi temsil etmiyor mu?? dinini değiştiren yarın da bayrağımızdaki hilali değiştirmez mi ?? bu vatan hainliği değildir de nedir??

Çevrimdışı [Hun Türk]

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2393
  • TTK
MHP gerçeği
« Yanıtla #12 : 28 Ocak 2006 »
kafkaskurdu,

 Sadece örnek olarak Gagavuzlar (Gök Oğuzlar) hristiyan dinine mensupturlar..Ne yani Gagavuz Türklerini dışlayalım..Bu nasıl mantık.!!

Milliyetçiliğin içine dini sokunca ne oluyor. Türk ve Müslüman olan bizden gerisini salla..!! Turan'ın anlamı ne!! Nerde kaldı sizin milliyetçiliğiniz! İki gün sonra kürdolar çerkezler şunlar bunlarda müslüman diye her zamankigibi Türk diye ilan edip Turan'nın içinde yer alacaktır diye yazılarda yazarsanız..

Türkçülüğü iyi anlayamamışsınız. Burası Türk Irkçıların sitesidir. Türkçülük ülküsü yolundan gider.

Forum kurallarında belirttik.
3.Madde;Türk bir bütündür. Türk din ve mezhep ayrımcılığı ile bölünemez.

Bu tutumunuzun tekrarında uyarmam!
Bana göre ticanilik, nurculuk, yobazlık, komünizm ve partizanlık gibi hastalıkların sebepleri, milli ülküden yoksunluktur.
Hüseyin Nihâl Atsız


TÜRK IRKI SAĞOLSUN !

kafkaskurdu

  • Ziyaretçi
MHP gerçeği
« Yanıtla #13 : 28 Ocak 2006 »
HUN TÜRK
1 BANA SEN TÜRKÇÜLÜĞÜ ÖĞRETEMEZSİN
2 TÜRKÇÜ OLARAK SİYASET YAPACAKSAN ÖNCE SİYASETİ ÖĞRETEMEZSİN
ALBAY  sen dinini kullanmadan nasıl kültürünü koruyabilirsin ki zaten kültürümüzün büyük unsuru olan dilimiz yavaş yavaş kayboluyor eğer siz bunun en büyük silah olduğunu göremediyseniz daha fazla SİYASET yapmayalım

kafkaskurdu

  • Ziyaretçi
MHP gerçeği
« Yanıtla #14 : 28 Ocak 2006 »
CANIM KARDEŞİM ben senin din düşmanı olamadığını biliyorum seni anlıyorum da biz ne arabların ne de başkalarının emperyalizminin kabulcüleri olmadık olmayız da beni üzen bizi anlayamamış olmanız biz faşist değiliz bizim tek ülkümüz vardır o da ortadoğuda Türk birliğini kurmak ve biz ortaasyada ve ortadoğuda tek bir yumruk olma çabasındayız eğer tek yumruk olmazsak dün nasıl emperyalizmlerin oyunlarıyla kardeş kanı döktüysek (80 öncesi) içimizde bu sefer dini musallat ederek bölmeye çalışacaklardır buna sen ben kanmayız ama bizim gibi olmayanlar ve malesef kananlar kandıranlar da çıkabilir bunu önlemeliyiz

kafkaskurdu

  • Ziyaretçi
MHP gerçeği
« Yanıtla #15 : 28 Ocak 2006 »
beni daha iyi anlamak istersen dokuz ışık kitabını öneririm eminim benim anlatmak istediklerimin ayrıntısıyla bulacaksın

Çevrimdışı 4_hilal

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 401
MHP gerçeği
« Yanıtla #16 : 28 Ocak 2006 »
Alıntı yapılan: kafkaskurdu
beni daha iyi anlamak istersen dokuz ışık kitabını öneririm eminim benim anlatmak istediklerimin ayrıntısıyla bulacaksın


Kafkaskurdu kandas, ne Alparslan Türkes'in nede Nihal Atsız'ın benim savunmalarıma ihtiyacı yoktur.

Ama ülkücü olan kandaslarda bir yanlıs anlama varki, tutturulmus gidiyor,
benimde dogruyu söylemem, bir Türk olarak boynumun borcudur.

9-ısık Alparslan Türkes'in doktrini degildirki bize onu referans olarak gösteriyorsun ama zaten 9-ısık doktrini Türkcülerin esas referansıdır.

basbug Alparslan Türkes 60 ihtilali oldugunda, basbug Nihal Atsız'a rica etmistir, bu rica üzerine dava arkadasının istegini yerine getiren Nihal Atsız, 9 maddelik bir Türklügü kalkındırma projesi hazırlamıstır.

1962 yılında'da yazdıgı dergide bu 9 maddelik proje yayınlanmıstır.

Sonra bu maddelerde yok denecek kadar kücük degisiklikler ile nihai sekli verilmistir.

Alparslan Türkes hicbir zaman bu 9 maddelik proje benim dememistir, zaten derse hata olur. Onun icin demezdi, demedide zaten.

9 maddelik projenin mimarı Nihal Atsız'dır.

1965 senesindede bu proje CKMP partisinde sunulmustur kandaslara.

---------------------------------------------------------------------------------

ikinci hatalar manzumeside, Seyyid Ahmet Arvasi'yi Türk-islam mimarı gibi gósteren ülkücüleredir sözüm.

Seyyid Ahmet Arvasi dogmadan önce Türk-islam sentezi Ziya Gökalp basbug tarafından konusuluyor ve eserlerinde deginiliyordu.

Bugün úlkücüler büyük bir inatla sanki Türk-islamın mucidi olarak Ahmet Arvasiyi gósterirler, buda cok büyúk bir ayıp ve hatadır.
TTK

kafkaskurdu

  • Ziyaretçi
MHP gerçeği
« Yanıtla #17 : 28 Ocak 2006 »
4- HİLAL, 9 IŞIK KİTABINI ALPARSLAN TÜRKEŞ KENDİ ELLERİYLE YAZMIŞTIR AYRICA DELİL İSTERSEN KAMER YAYINLARINI SANA GÖSTEREBİLİRİM  BEN NİHAL ATSIZIN DA ESERLERİNİ İNÇELEDİM FİKİR ONDAN ÇIKMIŞ OLABİLİR AMA 9 IŞIĞI ÜLKÜÇÜ GENÇLİĞE AŞILAYAN ALPARSLAN TÜRKEŞ'TİR GELELİM ZİYA GÖKALP'A O ATATÜRK'E TÜRK BAYRAĞININ 6 OK OLMASINI DAHA YENİLİKÇİ OLDUĞUNU SÖLEMİŞ Bİ İNSAN SONRADAN NE YAZDIĞI PEK ÖNEMLİ DİİL BENİM İÇİN ÜSTELİK ZİYA GÖKALP DEVİRLERİNE GİDERSEK İŞİN İÇİNDEN ÇIKAMAYIZ BU SADECE ÜLKÜCÜLERİN TARİHE VERDİĞİ ÖNEMİ GÖSTERİR

Afrasyab

  • Ziyaretçi
Albay 'a cevap.Son Kez.
« Yanıtla #18 : 28 Ocak 2006 »
Benim kimseyi aşağılamak,kimseye hakaret etmek gibi bir niyetim yok.O senin algılaman.
       Ben partizan bir insan değilim hele hele takım tutar gibi parti tutan fanatik salaklardan hiç değilim.Ben şunu söylemiştim ;daha iyi bir oluşum meydana gelene kadar MHP 'den başka bir partiye oy vermeyeceğim.Ama anlayamamışsın.Neyse sende anlamaya başlayacaksın.Sadece biraz zaman gerek.Herkes MHP ' li olmak zorunda da değil.Bunu da tekrar söylemek zorunda bıraktın beni.Eleştirilebilir her siyasi parti gibi.Fakat eleştiri edebi sınırlar içerisinde kalmalıdır.Zira edebiyatın bittiği yerde edepsizlik başlar.Yazdıklarına cevap yazma gereği duymam senin tarzınla alakalıydı.Tarzını değiştirmediğin sürece,böyle ileri geri konuştuğun sürece,elbetteki aynı tarzda eleştiri alacaksın.Yani buna sebep olan gene sensin.Neyi nerede okuduğunu bilen birisiyim.Ben senin yazında okudum,Erzurum ile ilgili konuları.Kimden alıntı yaptığın beni ilgilendirmez.Erzuruma gelip 4 yıllığına Ülkü 'cü olup okulu bitirip gittiğinde gerçek yüzünü ortaya çıkaran riyakâr korkaklarıda çok gördük.O bahsedilen gecedeki kişilere müdahale etmek için Ocağa başvuran korkakta onlardan biri olsa gerek.Eğer gerçekten,samimiyetle inandığı bir davası olsaydı (doğru veya yanlış) kimseden medet ummadan kendisi müdahale ederdi.Kürşad 'ın torunlarına da bu yakışırdı.Ya inandığın gibi yaşayacaksın yada bir korkak gibi susup oturacaksın.
     "Bilsin cihan ki ben bu cihanın nesindeyim,
      Bir ülkü 'nün mehabetinin zirvesindeyim."
      Ben Türk Milliyetçisiyim.Benim için yer ve mekanın önemi yoktur.Erzurum veya bir başka yer.İnandığım doğruları her zaman ve her yerde ne pahasına olursa olsun,benden öncekiler gibi savunurum.Birilerinden medet ummam.
      Asıl meseleye gelince ;
      Birşeyleri tartışmaya başlamak gerekir.Tartışmak,bizim gibi bazı farklılıklar olmasına rağmen temelde aynı idealleri paylaşan insanlar için en doğruyu bulmak,yanlışlıkları,yanlışları tasviye etmek,kusursuz bir fikir sistemi,bir oluşum meydana getirmek açısından çok önemlidir.Buna inanıyorum ve mücadelem bu yöndedir.
     Benimle aynı sancıları duyan,aynı mücadeleyi yapmaya çalışan Bütün Türk 'çü,Türk Milliyetçisi arkadaşlarıma selam ve saygılar.
     "Türk ülküsünün yoluna girdiğimiz gün; Bu Toprak için, Bu Bayrak için ölelim.Ne düşünelim,ne de bilelim."

Çevrimdışı [Hun Türk]

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2393
  • TTK
MHP gerçeği
« Yanıtla #19 : 28 Ocak 2006 »
kafkaskurdu sana Türkçüğü öğretmek gibi bir lüksüm yok. Herkes gibi bende Türkçülüğü yerinde öğrenmeye çalişıyorum.. Heleki siyaset işim olmaz..Zamanında yeterince yaptık..  Ayrıca Ziya Gökalp Türkçülüğün fikir bablarından birisidir. O ,şu gibi yazılarla kendini küçültme.!

Afrasyab "atsızcerisi" ırkdaşımızın doğru yaptığı bir harketi kutlamak yerine onu korkaklıkla suçlamışsın yazık diyorum.. Bende 4 yıldır Van'dayım. Buraları nasıl bir yer olduğunu açıklamaya gerek yok sanırım..Burdaki ocağada gittim.. Başkan hariç yönetimdekilern hepsi kürddü. pkklılarla uğraşmak yerine evimizi basmaya kalktılar.(Bi tarafları yemedi o ayrı olay)

Gelelim konuya;

Mhp'nin milliyetçi olduğu günler geride kaldı. Son seçimlerde bende mhpye oy verdim ama biraz meucburiyetten.. Türk-İslam senteziyle kendine yol seçmiş büyük hata yapmıştır.
Turancılığı farklı yorumlamıştır. Müslüman olmayan Türkleri dışlamıştır. Bu zihniyetle daha nereye kadar gider bilmem. ama şu kesinki bu gidişle dahada batacak olmasıdır.

Sentezi savunacaksanız yanlış adrestesiniz.

Not: Sınavlarım nedeniyle fazla duramıyorum internette. Lütfen tartışmayı kişiselleştirmeyin.

Esenlikler
Bana göre ticanilik, nurculuk, yobazlık, komünizm ve partizanlık gibi hastalıkların sebepleri, milli ülküden yoksunluktur.
Hüseyin Nihâl Atsız


TÜRK IRKI SAĞOLSUN !