Gönderen Konu: SAVAŞ UÇAĞIMIZ DÜŞÜRÜLDÜ !  (Okunma sayısı 32740 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı YALNIZKURTKARAGÜLLE

  • GÖKBÖRÜ SİNOP
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1345
  • Mekanı Uçmağda!
Ynt: SAVAŞ UÇAĞIMIZ KAYBOLDU !
« Yanıtla #10 : 23 Haziran 2012 »
"Taraf değiştiren yüzbaşının intikamı mı?
Suriye’de önceki gün  bir yüzbaşı MG21 uçağında egitim için havalandıktan kısa süre sonra Ürdün’e giderek bu ülkeye sığınmıştı. Suriye’de sok etkisi yaratan kaçışın ardından tüm uçaklara uçuş yasağı getirilmişti. DebkaFile haber sitesine göre Şam, Yüzbaşı Hasan Hammadeh’in  kaçışını Türk istihbaratının organize ettiğine inanıyor. Site Suriye’deki kaynaklarına dayanarak Türk uçaklarının bu nedenle vurulduğunu söyledi. İsrail istihbaratına yakınlığıyla tanınan site ayrıca iki Türk uçağının dün 16.00 itibariyle Suriye’nin Lazkiye kenti üzerinde ses bariyerini de aşacak sekilde alçak uçuş yaptığını ve bu sırada vurulduklarını yazdı. Site bu iddiayı Suriye’nin DamPress haber sitesine ve Suriye haber ajanslarına dayandırdı."
Bizdeki ve Suriyedeki işbirlikçiler iyi çalışıyor...
İran ve Lübnan’da Hizbullah’a yakın haber kaynakları da spekülasyon zincirine katıldı. Öne çıkan iddialar şunlar oldu:
- 14 Mayıs’ta İsrail’e ait bir uçak KKTC hava sahasını 8 dakika ihlal ettiği için, Erhaç’taki uçaklar KKTC hava sahasını korumak ve Rum Kesimi’nin İsrail’le birlikte yürüttüğü petrol ve doğalgaz arama çalışmalarını fotoğraflıyordu. Uçak bu görevi yaparken düştü. (Malatya Erhaç’ta keşif ve gözetleme yapmada kullanılan iki pilotlu RF-4E uçakları konuşlu.)
- Uçak Suriye’nin Akdeniz kıyılarında Rusya’ya ait savaş gemilerinin hareketliliğini izliyordu. Fark edilince Suriye savaş uçakları ile it dalaşına girdi ve düştü.
- Türk uçağı bir Rusya savaş gemisinden atılan füzeyle düşürüldü.
- Uçak Suriye Hava Sahası’nı ihlal etti. Suriye’nin karadan fırlattığı füzeyle düşürüldü.
- Uçak uluslararası hava sahasında uçarken arızalandı.İrtifa kaybetmeye başladı ve Suriye karasularına düştü.
- Pilotlar fırlatma koltuğunu kullanarak kurtuldu.
- Uçak Suriye karasularına düştüğü için Türkiye ve Suriye ortak çalışma başlattı.
- Pilotlar kurtuldu ve Suriye Türk uçağını düşürmek zorunda kaldığı için üzüntülerini dile getirdi.
- Pilotların fırlatma koltuğundan sinyal alındı. Suriye’ye ait bir sahil güvenlik hücum botu tarafından kurtarılan pilotlar rehin alındı.
TTK.
10 EYLÜL 2022'DE UÇMAĞA VARDI..!
TANRI DAĞINDA...
ATSIZ ATA OTAĞINDA, ULU ATALAR HUZURUNDA DİZ VURMAKTA!


Dört yanım soru, Tanrı'm
Hepsi en zoru Tanrı'm
Soruların zorundan
Soyumu koru Tanrı'm

Sen Tanrı değil misin, adını yargılatma
Sana Tanrı deyince, dinimi sorgulatma
Ya adam et bunları, ya beraber yaşatma
Kanı bozuk olanlar "Türk'üm" diyemesinler
Ve Türk'ün dik başını yere eğemesinler.

Çevrimdışı Türkistan Ordusu

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 339
Ynt: SAVAŞ UÇAĞIMIZ KAYBOLDU !
« Yanıtla #11 : 23 Haziran 2012 »
Suriye saldırıyı üstlendi.
 
Alıntı

 
ŞAM – Askeri bir sözcü dün, 22-6-2012 Cuma günü öğleden önce saat 11.40 sularında Suriye bölge suları üzerindeki hava sahasının batı yönünde, alçaktan hızla uçan yabancı bir cismin göründüğünü bildirdi.
Sözcü, Suriye hava sistemlerinin sahilden 1 km uzaklıkta olan uçağa uçaksavarla karşı koyduğunu ve hedefe isabet ettiğini, isabet alan uçağın yanarak Lazkiye kentindeki Um el-Tuyur köyünün doğusuna kara sularımız içine, sahilden 10 km uzaklıkta denize düştüğünü açıkladı.
Askeri sözcü, daha sonra vurulan hedefin hava sahamıza giren askeri Türk uçağı olduğunun ortaya çıktığını belirterek uçağa bu tip durumlarda geçerli olan kanunlar çerçevesinde muamele edildiğini kaydetti.
Olayın ardından iki ülke deniz güçleri komutanlıklarının temasa geçtiğini söyleyen resmi sözcü, Suriye gemilerinin Türk tarafıyla kaybolan iki pilotu arama kurtarma çalışmaları yaptığını kaydetti.
 
http://www.sana.sy/tur/236/2012/06/23/427110.htm
 
İleri! İleri! Türkistan erleri!
Senin için ölürüz Türkistan illeri...

(Türkistan Lejyonu'nun anısına atfendir).

Çevrimdışı Antepli Bozkurt

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 540
Ynt: SAVAŞ UÇAĞIMIZ KAYBOLDU !
« Yanıtla #12 : 23 Haziran 2012 »
Değerli andalarım ve büyüklerim.Kocaman Antepli bozkurt Ağabeyim,bu hadise düşündüğünüz gibi bir hadise değildir.Bu arada Almanlar euro lig de Yunanistanı duman ediyor....4-1...dk 74.Hükumet,halkın nabzını yoklamaktadır.Halkın tepkisini ölçme ve birazda gündemi halkın dikkati dışına çıkarma peşindedir.Bu olay,Dağlıca ve 8  şehitten sonra hiçbir halt edilmeyeceğinin bir göstergesidir.Bu akşam Hüseyin Çelik Habertürk te adeta millete ayar verdi.Operasyon yada savaş kolay ,biz elimize geçeceklere bakarız filan gibisinden saçmaladı.Hava kuvvetlerimizde,,elinde bulunan ve hurdaya çıkmaya az kalmış fantomun birini feda etmiştir.Baksanıza,pilotlar sağ,üstelik denizde bulunmuşlar...İyi niyetli olmayın bu kadar.


 TARDU KAĞAN bey kardeşim Sizin kasdettiginiz şeyler planın başka türlü parçası farklı düşünmüyoruzki! Bizim uçagımızın başka bir ülkenin topragında ne işi var? mesele çok boyutlu oldugu gibi Milletin nabzını yoklamak tepkisi ölçmek, olabilirsede suriyeye karşı kinlendirmek amaçlıda olabilir bir taşla 2-3 kuş vurma amacı taşıyor. Bu arada  futboluda ne amaçla araya koydunuz anlamadım ama, bayagı hoşuma gitti.

Çevrimdışı Antepli Bozkurt

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 540
Ynt: SAVAŞ UÇAĞIMIZ KAYBOLDU !
« Yanıtla #13 : 23 Haziran 2012 »
Türkistan ordusu Kardeşim: Bir başka ülkenin uçagı Türkiye topraklarına  girdigi için vurulsa saldırmışmı olur yoksa doğal savunma sistemini çalıştırmışmı olur.


Çevrimdışı YALNIZKURTKARAGÜLLE

  • GÖKBÖRÜ SİNOP
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1345
  • Mekanı Uçmağda!
Ynt: SAVAŞ UÇAĞIMIZ KAYBOLDU !
« Yanıtla #14 : 23 Haziran 2012 »
Bu Suriye olayı ile ilgili;
Nihat Doğan'ın; "Dün vatani kurtaranlar bugun yusuy yusuf olmus..pkk'ya gelince deli yurek suriye'ye gelince Fatih urek..tamam sizsiniz.ben 1 cay koyayim bari" ve konu ile ilgili twistegelleri Surriye olayının gerçeklerini çok güzel anlatıyor..


BU NEDENLE KENDİSİNİ ALTIN ŞAMAR YEME ÖDÜLÜNE ADAY GÖSTERİYORUM. :)




 :kahkaha:




TTK.
10 EYLÜL 2022'DE UÇMAĞA VARDI..!
TANRI DAĞINDA...
ATSIZ ATA OTAĞINDA, ULU ATALAR HUZURUNDA DİZ VURMAKTA!


Dört yanım soru, Tanrı'm
Hepsi en zoru Tanrı'm
Soruların zorundan
Soyumu koru Tanrı'm

Sen Tanrı değil misin, adını yargılatma
Sana Tanrı deyince, dinimi sorgulatma
Ya adam et bunları, ya beraber yaşatma
Kanı bozuk olanlar "Türk'üm" diyemesinler
Ve Türk'ün dik başını yere eğemesinler.

Çevrimdışı Antepli Bozkurt

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 540
Ynt: SAVAŞ UÇAĞIMIZ KAYBOLDU !
« Yanıtla #15 : 23 Haziran 2012 »
Güzel bir şamar tokat vurma örnegi, işkembeden sallamak kolay git kendin savaş la dingil! !bunlarıda adam yerine koyuyorlar çok itici gıcık tip bu nihoş.   son devrin en büyük filozofu.

Çevrimdışı Antepli Bozkurt

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 540
Ynt: SAVAŞ UÇAĞIMIZ KAYBOLDU !
« Yanıtla #16 : 23 Haziran 2012 »
Kendini bir adam sanan şartlanmış beynin gerçekleri görmez filozof(!) beyinli, 30 yıldır kanımızI döken ve 500 milyar dolar maddi zarar veren, suriye'miki!! saldıralım savaşalım sen ve senin gibiler iyi biliyorki suriyeyle dalaşmak bölünme sürecini hızlandıracak bağımsız devlet hayali kuruyorsunuz nah  kurarsınız ve ayrıca öyle bir kalkışmada istanbulun nimetinden nah  faydalanırsınız meydanı boş buldunuz değilmi?

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566
Ynt: SAVAŞ UÇAĞIMIZ KAYBOLDU !
« Yanıtla #17 : 23 Haziran 2012 »


            ANKARA NEDEN SAKİN VE SOĞUKKANLI?   UĞUR ERGAN 23 Haziran 2012
       Malatya Erhaç’tan havalanan Türk savaş uçağının  Akdeniz’de  Suriye tarafından düşürülmesinin Ankara ile Şam arasında zaten var olan gerginliği biraz daha artıracağı kesin.  Ancak olaydan sonra gerek Başbakan’ın Brezilya dönüşü yaptığı değerlendirmeler,  gerekse de güvenlik zirvesinin ardından yapılan açıklamayla ilgili,  savaş çığırtkanlığı olarak değerlendirebileceğimiz yorumlara göre, Ankara çok daha temkinli ve soğukkanlı bir yaklaşım içinde.    Ankara’nın bu tutumunu daha iyi anlayabilmek için filmi başa sarmak gerekiyor. 
Genelkurmay dün saat 14.45’de, herhangi bir kaza –kırım raporu dahi beklemeden, koordinatları vererek yaptığı açıklamayla bölgede “Tuhaf bir gelişmenin” olduğunun sinyalini verdi. Bu bilgi notunun ardından, Başbakan Tayyip Erdoğan, Ankara’da açıklama yapana kadar devletin ilgili askeri ve sivil kurumlarının sessiz kalması da tuhaf bir şeylerin olduğunun göstergesi olarak değerlendirilebilinir.
Başbakan’ın Brezilya dönüşü Ankara’da yaptığı açıklamanın uzunca bölümünü Meksika ve Brezilya zirvelerine ayırması, sorular üzerine uçağın o an için düşürüldüğünü söyleyecek bir bilgiye sahip olmadığını belirtmesi, uçağı arama kurtarma çalışmalarına Türk ve Suriye deniz kuvvetlerinin müşterek bir harekatla sürdürdüğünü vurgulaması bu tuhaflığı perçinledi.


2 saat 10 dakika süren güvenlik zirvesinin ardından da uçağın Suriye tarafından düşürüldüğünün teyit edilmesine rağmen, Türkiye’nin nasıl bir tavır ve tutum takınacağının olay tam netleştikten sonra dile getirilmesi de “tuhaf gelişme”nin bir diğer yanını oluşturdu.
Şimdi bu “tuhaf gelişme” ile ne demek istediğimi, şahsi düşüncem olarak açıklayayım: 
Türkiye başından beri uçağın Suriye hava sahasını ihlal etti için düşürüldüğünü biliyordu. Ancak olayı geniş bir zamana yayarak ve uzun bir süre sessiz kalarak durumun iyice alevlenmesini önlemeye çalıştı.
Nitekim Suriye de Türk uçağının Suriye hava sahasının 1 km. kadar içine girdiğini belirten “resmi açıklaması” için Ankara’da güvenlik zirvesi sonrası yapılan açıklamayı beklemeyi tercih etti.
Türkiye Esad rejimine karşı en şiddetli muhalefeti yapmasına rağmen, sorunun askeri yöntemlerle çözülemeyeceğini Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’den, en son Bakan’ına kadar seslendiren bir ülke.  Bu nedenle, bu olaydan dolayı iki ülke arasında savaş olarak tanımlanabilecek bir hareketliliği beklemek doğru bir yaklaşım olmaz.
Böyle bir durum sadece Suriye ile değil aynı zamanda Rusya ve Çin’le de savaşa tutuşmak anlamına gelir ki, sanırım bunu sadece Türkiye’de değil, dünyada kimse istemez.
Elbette yanıt arayan sorular da yok değil.
Öncelikle keşif uçağını oraya kimin gönderdiği önemli.  Eğer o bölgeye F 16 gibi silah yüklü bir avcı uçak gitseydi, Suriye tek bir avcı uçağıyla havadan saldırı yapılamayacağından hareket ederek uçağın yanlışlıka hava sahasını ihlal ettiğini düşünebilir, en azından kovalamacayla uçağı kendi hava sahasından çıkarabilirdi.
Ancak keşif uçağı olunca durum değişiyor. Keşif uçağının tek amacı var, o da kendi açınızdan riskli gördüğünüz bölgeleri görüntülemek. O bölgede Rusya’nın üsleri olduğu da dikkate alındığında, hele de uçak Suriye hava sahasını delerek içeri girip alçak uçuş yapmışsa, bir ülkeden buna karşı hiçbir şey yapmamayı beklemek saflıktan öteye gitmez. Hele de, Türkiye ile Suriye arasındaki gerginlik dikkate alındığında kimse Şam’dan böyle bir şey beklemesin.
Ortaya atılan bir diğer iddia da Türk uçağıyla birlikte başka bir uçağın daha olduğu ve bu uçağın bölgeden kaçmayı başardığı yönünde. İkinci bir uçak var mıydı, varsa kime aitti, iddia edildiği gibi İsrail uçağı mıydı?
Türkiye-İsrail ilişkilerinin bozukluğuna bakıp, bu da nereden çıktı demeyin.
Ortadoğu’dan bahsediyoruz. 
Burada olmaz dediğiniz her şey olabilir


Mantikli bir degerlendirme . Bastan beri Suriye Libya degil dedigimizde , Suriyeyi hafife alanlar gercekle yüzlesmistir . Suriye Rusya ve Cini arkasina alarak essegi saglam kaziga bagladi .Kesif ucagimizida düsürerek kolay lokma olmadigini kanitlamis oldu . Hangi sart altinda olursa olsun Türkiye icin tam bir rezalet sonuc ortaya cikti. Üc kurusluk Suriye ucagimizi düsürdü . Bu hazmedilecek bir durum degil. Yazarinda belirttigi gibi Suriyeye saldirmasi Rusya ve cinlede savasa tutusmasi anlami tasir .. Bu durumu göze alamiyacagini bildigi icin soguk kanli numaralarina yatarak hezimeti hazmetmeyi zamana yayip unutturmaya calisiyorlar. Bre ihanetci amerikan köpekleri .Madem Rusya ile Cini göze alamiyacaginizi biliyorsunuz , ne halt etmeye ABD Israil adina casusluk faaliyetlerinde bulunup Suriye sinirlarini ihlal ediyorsunuz ?
ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.

Çevrimdışı Türkistan Ordusu

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 339
Ynt: SAVAŞ UÇAĞIMIZ KAYBOLDU !
« Yanıtla #18 : 23 Haziran 2012 »
Nihat'ın meseleye el atması kaçınılmaz olmuş :) Pascal'dan dayak yeme durumuna düşmese bari  :kahkaha01:
 
Neyse, ciddi meselelere dönersek; Türkiye'nin kesinlikle Suriye'ye saldırıp savaşa girmemesi gerek. Türkiye zaten pkk ile savaşıyor ve ilk hedef Kuzey Irak olmalıdır. Barzani'nin topraklarını ele geçirmesi gerek. Yoksa Türkiye'nin 1/3'ü bile gidebilir.
 
Suriye'ye cevap verilmesi gerek. Yoksa herkesten dayak yiyen bir Türkiye görünümü var şu an, karizma fena halde bozuk.
30 senedir Kuzey Irak'tan Türkiye'ye girip saldıran pkk'ya cevap verilemiyor (Kandil'e giderek), Abd posta koyuyor çuval meselesiyle, Yahudiler gemi basıp adam öldürüyor, Suriye uçak düşürüyor.
Türk devletinin karizması sıfırı tüketti; twitter'da Türkiye ile ilgili dalga mesajları geçiyormuş (bunlar dayak yiyip, birşey yapamıyor diye).
 
Not: bence uçak, Lazkiye'deki Rus donanması tarafından vuruldu.
İleri! İleri! Türkistan erleri!
Senin için ölürüz Türkistan illeri...

(Türkistan Lejyonu'nun anısına atfendir).

Çevrimdışı TARDU KAĞAN

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 541
Ynt: SAVAŞ UÇAĞIMIZ KAYBOLDU !
« Yanıtla #19 : 23 Haziran 2012 »
Değerli andalarım ve büyüklerim.Kocaman Antepli bozkurt Ağabeyim,bu hadise düşündüğünüz gibi bir hadise değildir.Bu arada Almanlar euro lig de Yunanistanı duman ediyor....4-1...dk 74.Hükumet,halkın nabzını yoklamaktadır.Halkın tepkisini ölçme ve birazda gündemi halkın dikkati dışına çıkarma peşindedir.Bu olay,Dağlıca ve 8  şehitten sonra hiçbir halt edilmeyeceğinin bir göstergesidir.Bu akşam Hüseyin Çelik Habertürk te adeta millete ayar verdi.Operasyon yada savaş kolay ,biz elimize geçeceklere bakarız filan gibisinden saçmaladı.Hava kuvvetlerimizde,,elinde bulunan ve hurdaya çıkmaya az kalmış fantomun birini feda etmiştir.Baksanıza,pilotlar sağ,üstelik denizde bulunmuşlar...İyi niyetli olmayın bu kadar.


 TARDU KAĞAN bey kardeşim Sizin kasdettiginiz şeyler planın başka türlü parçası farklı düşünmüyoruzki! Bizim uçagımızın başka bir ülkenin topragında ne işi var? mesele çok boyutlu oldugu gibi Milletin nabzını yoklamak tepkisi ölçmek, olabilirsede suriyeye karşı kinlendirmek amaçlıda olabilir bir taşla 2-3 kuş vurma amacı taşıyor. Bu arada  futboluda ne amaçla araya koydunuz anlamadım ama, bayagı hoşuma gitti.

Abi tam yorumu yazdığım o an Almanya 3.golü buldu.Haber vermek baabında yazdım:)